reklama
Stokrotka812
Fanka BB :)
Tak u Dorki też bedzie Franuś, tylko nie wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka będzie
Tymon Mamy juz Hanne.
Witaj, z jakiego Leszna jesteś? Ja z tego z wlkp. Pozdrawiam:-)
paulinka88
Mama Mikołajka i Marcelka
U nas będzie Mikołaj
Z bardzo fajnym, rezolutnym Frankiem byliśmy w czerwcu na wczasach:-)
dusia - moja Lenka ma na drugie Aleksandra
U nas z imieniem dla młodej problemu nie było, bo od zawsze chciałam Lenkę. Teraz wybór był trudniejszy, bo mi się żadne imię męskie nie podobało na tyle, by Syna nim nazwać Pojawiał się Marcel (teraz zbyt popularne), Iwo(odpadł, bo M. się skojarzyło: Iwo - skocz po piwo), Tymon - mnie nie leżało..
Należę do przeciwniczek niektórych imion zagranicznych, bo dla mnie z polskimi nazwiskami brzmią koszmarnie. Często im bardziej prostackie nazwisko tym bardziej wyszukane imię, a to wg mnie wyjątkowo kiepsko brzmi. Jak moja ciocia nauczycielka później swoich uczniów wymienia to niezły ubaw często przy tym mamy: Samanta Kowalska, Kevin Ogórek, Alex Pacan itp. Z moją córką do klubu malucha chodzi Alan Ołówek
Ważne jest też dla mnie znaczenie imienia
U nas stanęło na Maciusiu. Proste i nie oklepane.
dusia - moja Lenka ma na drugie Aleksandra
U nas z imieniem dla młodej problemu nie było, bo od zawsze chciałam Lenkę. Teraz wybór był trudniejszy, bo mi się żadne imię męskie nie podobało na tyle, by Syna nim nazwać Pojawiał się Marcel (teraz zbyt popularne), Iwo(odpadł, bo M. się skojarzyło: Iwo - skocz po piwo), Tymon - mnie nie leżało..
Należę do przeciwniczek niektórych imion zagranicznych, bo dla mnie z polskimi nazwiskami brzmią koszmarnie. Często im bardziej prostackie nazwisko tym bardziej wyszukane imię, a to wg mnie wyjątkowo kiepsko brzmi. Jak moja ciocia nauczycielka później swoich uczniów wymienia to niezły ubaw często przy tym mamy: Samanta Kowalska, Kevin Ogórek, Alex Pacan itp. Z moją córką do klubu malucha chodzi Alan Ołówek
Ważne jest też dla mnie znaczenie imienia
U nas stanęło na Maciusiu. Proste i nie oklepane.
reklama
Paula21
Grudzień '07
Hehe u nas cały czas debata...
Jak tylko powiedzieliśmy Julii że w brzuszku jest dzidzia padło "Będę miała Wojtusia..."
a że Wojtusiowi nie urosło to i owo, to zaczęło się....
Ja chciałam Lenkę, Laurę, Michalinkę
D chciał Alę, Ewę, Aleksandrę
a Julcia na początku mówiła że będzie Antosia, teraz Zosia...
Tymczasem porozumieniem trzech stron jest- Adrianna
Niestety z imionami jest tak że po pierwsze się kojaży... tej nie lubię, tamta brzydka, ten gruby, ten taki i siaki... ciężki orzech do zgryzienia...
Jak tylko powiedzieliśmy Julii że w brzuszku jest dzidzia padło "Będę miała Wojtusia..."
a że Wojtusiowi nie urosło to i owo, to zaczęło się....
Ja chciałam Lenkę, Laurę, Michalinkę
D chciał Alę, Ewę, Aleksandrę
a Julcia na początku mówiła że będzie Antosia, teraz Zosia...
Tymczasem porozumieniem trzech stron jest- Adrianna
Niestety z imionami jest tak że po pierwsze się kojaży... tej nie lubię, tamta brzydka, ten gruby, ten taki i siaki... ciężki orzech do zgryzienia...
Podziel się: