reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majoweczkowa lista imion naszych fasoleczek ...

Stokrotka my rowniez pozdrawiamy Waszego Franusia:D jeszcze chyba u Dorki ma byc, tak? Franusiowo sie zrobi na majowkach jednym slowem:)

reklama
Tak u mnie tez ma byc Franek,a jak bedzie dziewczynka to bedzie Frania;-)Zartuje oczywiscie, mojej siostry kotka sie tak wabi:-D

Z bardzo fajnym, rezolutnym Frankiem byliśmy w czerwcu na wczasach:-)

dusia - moja Lenka ma na drugie Aleksandra:biggrin2:

U nas z imieniem dla młodej problemu nie było, bo od zawsze chciałam Lenkę. Teraz wybór był trudniejszy, bo mi się żadne imię męskie nie podobało na tyle, by Syna nim nazwać:-D Pojawiał się Marcel (teraz zbyt popularne), Iwo(odpadł, bo M. się skojarzyło: Iwo - skocz po piwo), Tymon - mnie nie leżało..

Należę do przeciwniczek niektórych imion zagranicznych, bo dla mnie z polskimi nazwiskami brzmią koszmarnie. Często im bardziej prostackie nazwisko tym bardziej wyszukane imię, a to wg mnie wyjątkowo kiepsko brzmi. Jak moja ciocia nauczycielka później swoich uczniów wymienia to niezły ubaw często przy tym mamy: Samanta Kowalska, Kevin Ogórek, Alex Pacan itp. Z moją córką do klubu malucha chodzi Alan Ołówek:baffled:

Ważne jest też dla mnie znaczenie imienia:tak:

U nas stanęło na Maciusiu. Proste i nie oklepane.

reklama
Hehe u nas cały czas debata...

Jak tylko powiedzieliśmy Julii że w brzuszku jest dzidzia padło "Będę miała Wojtusia..."

a że Wojtusiowi nie urosło to i owo, to zaczęło się....

Ja chciałam Lenkę, Laurę, Michalinkę
D chciał Alę, Ewę, Aleksandrę
a Julcia na początku mówiła że będzie Antosia, teraz Zosia... :baffled:

Tymczasem porozumieniem trzech stron jest- Adrianna :-D:-D:-D

Niestety z imionami jest tak że po pierwsze się kojaży... tej nie lubię, tamta brzydka, ten gruby, ten taki i siaki... :-D ciężki orzech do zgryzienia...

Do góry