reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majoweczkowa lista imion naszych fasoleczek ...

reklama
pieszczoszka moj syn ma na imie Sebastian, ale cale szczescie wsztystkim sie podoba i mowia ze do niego pasuje:tak:

Bo to śliczne imie:tak: a moja babka to sie wogole nie zna na niczym! pamietam jak kupiłam moje pierwsze auto to powiedziała ,ze to statek kosmiczny:D Tęsknie za tym autkiem ale sprzedałam je bo strasznie duzo paliło !!! pozatym miałam dosc tego,że kazdy sie gapił na nie i czułam sie przez to dziwnie:p sprzedałam je pewnemu gościowi za 5 tysiecy a nie dawno znalazłam to moje auto na allegro i widze ,ze facet chce na nim zarobic bo wystawił je za prawie 10 tys hehe Daewoo Lanos TUNING 1,8i 145KM, 1998r., 1800cm3, 145 KM - otomoto.pl

pieszczoszka mój facet też ma na imię Sebastian:)
mój S upodobał sobie imiona i dla dziewczynki zdecydowanie Lena a dla chłopca podoba mu się Oliwier :) i ja nie mam na razie nic przeciwko;)

Byłam dzisiaj u babci tak więc: Leonek nie, bo znała jednego Leona gruby, rudy, lubił pić, ale myć się nie lubił; Iwo nie, bo sąsiadka ma mężą Chorwata i on ma tak na imię, a nie ma zębów i jest stary; Marcin nie, bo "Uczył Marcin Marcina, a sam głupi jak świnia"; Filip nie, bo "Filip z konopii"; Antoni nie, bo "Antek podaj cegłę". Podobają jej się Jakub, Mikołaj, Kacper i Marcel.
W sumie zawsze mogło być gorzej:)

MOje dziecko sie uparlo ze ma byc Franek albo Marcinek- z czego to drugie odpada. Moja propozycja Milosza odrzucona przez szanownego tate w przedbiegach;/ Teraz moze uda mi sie Julka przemycic ale z kolei mlodszy kreci nosem - takim sposobem wszyscy nazywaja dzidzie Franek, rodzina i znajomi i pewnie tak juz zostanie:) Zawsze chcialam miec Franusia i teraz jak jeszcze chcialabym to zmienic to wszyscy podlapali faze i basta:)

reklama
Ale mysle ze jak sie urodzi i bedzie imie Ksawery to beda tak kochac wnuczka ze problem imienia zejdzie na dalszy plan.
Pewnie, ja opinią rodzinki bym się nie przejmowała. Choć moja mama jak słyszała, że nasza córeczka będzie się nazywać Alutka albo Zosia, to mówiła -tylko nie Zofia, tak to dziecka na pewno nie nazwiecie bo ja się nie zgadzam.

jak mojej babci powiedziałam,ze jak by mi sie trafiła dziewczyna to dała bym jej na imie Laura to powiedziała,ze brzydszego imienia nie słyszała:eek:
W tych kwestiach bliscy są szczerzy do bólu;-) Z jednej strony da się to zrozumieć, bo mnie też niektóre imona szczególnie nie leżą, ale raczej się wtedy staram nie wypowiadać ;-)

Bo to śliczne imie:tak: a moja babka to sie wogole nie zna na niczym! pamietam jak kupiłam moje pierwsze auto to powiedziała ,ze to statek kosmiczny:D Tęsknie za tym autkiem ale sprzedałam je bo strasznie duzo paliło !!! pozatym miałam dosc tego,że kazdy sie gapił na nie i czułam sie przez to dziwnie:p sprzedałam je pewnemu gościowi za 5 tysiecy a nie dawno znalazłam to moje auto na allegro i widze ,ze facet chce na nim zarobic bo wystawił je za prawie 10 tys hehe Daewoo Lanos TUNING 1,8i 145KM, 1998r., 1800cm3, 145 KM - otomoto.pl
Pieszczoszka jeździłaś czymś takim? Jakoś nie jestem szczególną fanką tuningu, ale nie dziwię się że wszyscy się oglądali za takim lanosem;-);-)

Moja babcia duzo gada na temat imion ale w sumie to nic nie ma do gadania:) bo to moje dziecko i będzie nosić takie imie jakie wybierze mu mamunia z tatuniem a nie rodzinka
I myślę, że to jest najlepsze podsumowanie tematu :tak:

Karolki nie dziwię się, że wszyscy są na tak z imieniem Franciszek ;-)Ja też:-D Pozdrawiam Twojego Franciszka;-)

Do góry