reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Nie mam pojecia wlasnie. A najlepsze jest to, ze ja mam tylko 2-3kg na plusie.
O ja cie ! Faktycznie przeskoczyla ;) zdradz mi ci ty takiego jesz! [emoji2] ja rroche dusze na ramieniu mam bo w czwartek ide na wizyte a ostatnio brzuszek malutkiej dostawał mocno wstecz. Jak poszerzy sie ta różnica i zastępuje się wzrost to albo będą decydowac o przerwabiu ciąży albo jeszcze lekami spróbujemy....troche sie martwię tym. Ale nic nie zrobię.
Dziwne ,ze tak dzieci różnie sie rozwijaja ;)

reklama
mnie bolaly tylko na poczatku ciazy. Od 5 tygodnia tak do 12 tygodnia. Później juz nie i do teraz nie bola. W kazdej ciazy tak mialam. A urosly o kilka rozmiarow :oops:

Z tymi piersiami to dziwna sprawa. Mnie zawsze przy okresie rosły piersi i bolały. W ciazy tez rosły i bolały ale do momentu. Minal 30 tc i zmalaly🤨 nie jestem pocieszona no ale co zrobic. Wolałabym tamte ale coz. ;)
Ps. Ale mimo wszystko moim najgorszym koszmarem jwst to ze bede mieć znacznie mniejsze piersi po karmieniu 😬

Dzisiaj ide do laboratorium robić badania. Do moich rodziców ma orzyjsc dzisiaj fotelik który zamówiłam i dzisiaj maz ma odebrac zamówienie z Ikea ! Komoda. W końcu;) mam nadzieje ze wszystko wyjdzie dzisiaj.

Dziewczyny macie juz siare w piersiach? Dziś zauważyłam przezroczysta wydzielinę..i tak myślę, że chyba mi się juz zacznie 🙈

Ja mam od chyba 23 tygodnia... także już wkładki lecą bo inaczej jest niekomfortowo. Nie ma tak, że leci jak szalone ale po kilka kropel co dzień, co drugi- trzeci dzień się pojawia. Nie ma w tym regularności. Najgorzej jak się nachylam nad brodzikiem jak np. myję włosy, czuję jak leci 😅😂

O ja cie ! Faktycznie przeskoczyla ;) zdradz mi ci ty takiego jesz! 😃 ja rroche dusze na ramieniu mam bo w czwartek ide na wizyte a ostatnio brzuszek malutkiej dostawał mocno wstecz. Jak poszerzy sie ta różnica i zastępuje się wzrost to albo będą decydowac o przerwabiu ciąży albo jeszcze lekami spróbujemy....troche sie martwię tym. Ale nic nie zrobię.
Dziwne ,ze tak dzieci różnie sie rozwijaja ;)
Też wizytuje w czwartek :) może się spotkamy. Na którą masz? Bo mają coś zmieniać godziny jeszcze

Też jestem ciekawa ile corcia waży 😁 najpierw była dość mała, później w 3tyg przybrała 700g i jestem ciekawa ile teraz znów po 3tyg ma - chciałabym z 2200-2300😁

Też wizytuje w czwartek :) może się spotkamy. Na którą masz? Bo mają coś zmieniać godziny jeszcze

Też jestem ciekawa ile corcia waży 😁 najpierw była dość mała, później w 3tyg przybrała 700g i jestem ciekawa ile teraz znów po 3tyg ma - chciałabym z 2200-2300😁
No wlasnie nie wiem na ktora mam ;/ czekam cierpliwie na telefon. Bo pewnie po 14 będą dzwonić jak zwykle ;) tez jestwm ciekawa co u Malej. Modle sie aby brzuszek urosl i ze ma przynajmnoej też jakies 2500 ;)

reklama
Hej, hej 😜 Miłego dnia wszystkim 😉
Duże te dzieci macie 😜

Mam okropny refluks. Wczoraj napoiłam się przed snem i to był mój błąd, bo prawie zakrztusiłam się wracającym płynem przez gardło i nos 😬

Mały się tak rozpycha, że szok. Toleruje tylko jedną pozycję - na pół siedząco, ale ja tak nie umiem spać 😭 Jak się szkrab obudzi i leżę bokiem, to tak mnie kopie, że mam dość 😜

A i przyszłam się poskarżyć na IKP (Internetowe Konto Pacjenta) na którym nie było widać mojego zwolnienia, bo się nie z synchronizowało z ZUSem i od wczoraj niepotrzebnie się zamartwiałam, że lekarz zapomniał je wystawić, a dzisiaj dzwoniłam do poradni. Zapewnili mnie, że jest... Tylko ja jestem nieufna, nie widać, to nie ma 🤣🤣🤣

I wtedy przypomniałam sobie, że dawno, dawno temu zakładałam sobie konto internetowe w ZUSie. Tylko loginu i hasła nie pamiętam, ale udało się zalogować przez profil zaufany.
I mam! Zwolnienie jest, mogę spać spokojnie przez następne 4 tygodnie 😂😂😂

PS. Od wczoraj sąsiedzi urządzają sobie w dzień dyskoteki w ramach rozrywki. Co za muzyka leci 😂😂😂

Do góry