reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny mam problem pobolewa mnie po prawej stronie pod piersią tak jakby wątroba ?? Sama już nie wiem 🙄 dziwny jest ten bol nie boli mnie aż tak że chce mi się płakać czy coś no ale boli ...pod piersią po prawej stronie nie wiem co o tym myśleć
Myśl, że syn Cię uciska , za moment brzuch opadnie to wszystko pusci 😉😊

reklama
Ja bym nie zaniedbywała moczu i morfologii. Większość kobiet w ciąży, szczególnie po 30 tc przechodzi infekcje bezobjawowo. A infekcje mogą być bardzo niebezpieczne. Poza tym może hemoglobina spać lub inne parametry krwi. Ja bym się nie odważyła nie robić badań. :) byłam w ŚLA i tam było 3 osoby, biorę numerek dla ciężarnych i w ciągu 15 minut jestem już znowu w aucie. Można tez zamówić usługę do domu. Ale to wybór każdej z nas :)
Będę się jeszcze konsultować z moim głównym lekarzem, do którego chodzę prywatnie, jemu jakoś bardziej ufam :)

Dziewczyny mam problem pobolewa mnie po prawej stronie pod piersią tak jakby wątroba ?? Sama już nie wiem 🙄 dziwny jest ten bol nie boli mnie aż tak że chce mi się płakać czy coś no ale boli ...pod piersią po prawej stronie nie wiem co o tym myśleć
Mnie boli od kilku tygodni nawracajaco, wg lekarza Młody uciska na nerw albo na jakiś narząd. To dosyc częsta dolegliwość w ciąży.

Też ostatnio pochowalam. Mało co wychodzimy z domu, a jak już będziemy mogli wyjść to będzie ciepełko [emoji7][emoji7]
Dzień dobry, co za noc nic nie spałam, skurcze prze pol nocy [emoji2356] magnes nawet nie pomógł, trzeba będzie się oddając z nimi... dziś mam w planie pochować zimowe kurtki i swetry , wyciągnąć adidaski... U nas zimy juz raczej nie będzie, a i do świąt kwarantanna, więc zrobię miejsce w szafie i może okno balkonowe mąż umyje jak ładnie poproszę [emoji16] jakie plany wy macie?

Ja już też po wizycie.
Przebiegła identycznie jak u @Kinga1234
Pusty ośrodek, byłam 1 pacjentką, dezynfekcja, ankieta, maseczka, mierzenie temperatury i wizyta dość szybka.

Końcówka 36 tc, wg usg to już nawet 37
Mała nadal miednicowo.. Prawdopodnie za 3 tygodnie zaraz po świętach będę musiała mieć cesarkę 😔
Mam dzwonić za 2 tyg jak się czuje.
Może uda się i jeszcze będę miała 1 wizytę
A jutro muszę jakieś labo znaleźć i ogarnąć badania.

Zmartwiłam się 🤷‍♀️

Ja się jutro wybieram na pobranie krwi, zobaczymy, jak to będzie. Ale zależy mi na badaniach, bo w ostatnim moczu wyszło mi trochę bakterii i jestem ciekawa czy jest już ok. A w poniedziałek mam mieć kolejną wizytę - póki co nie odwołują 😉

Poza tym bolą mnie kości, jak za długo poleżę na jednym boku, ciągle muszę się przewracać, by nie oszaleć. Nawet na szczękę mi promieniuje. W nocy się wystraszyłam, że dostałam zapalenie uszu, tak mnie bolało, ale jak wstałam trochę posiedziałam, ból minął. Średnio mi się uśmiecha, jak by miało być tak do końca ciąży 😜

I hemoroidy znowu dają popalić, więc wróciłam do krioterapii 😜

I od wczoraj mam napady wilczego głodu, dzisiaj zrobiłam sobie placki z soczewicy, by się zapchać, zjadłam ich mnóstwo i ciągle mi się chce jeść. Jak tak dalej pójdzie, pod koniec ciąży będę słonicą 😭🤭

A tak z pozytywów: maluszek dokazuje aż miło ❤️ Uwielbiam jak wypina tyłek, bo wtedy mam wrażenie, że mi zaraz przez pępek wyjdzie ❤️🤣

Miłego popołudnia życzę wszystkim 😘

Pomóżcie zrobilo mi się takie obtarcia na udach masakra jakaś 😟😟 zaczekam smarować sudocremem

Załączniki

• IMG_20200325_105801.jpg
    IMG_20200325_105801.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 82
reklama
Do góry