reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny mam problem pobolewa mnie po prawej stronie pod piersią tak jakby wątroba ?? Sama już nie wiem 🙄 dziwny jest ten bol nie boli mnie aż tak że chce mi się płakać czy coś no ale boli ...pod piersią po prawej stronie nie wiem co o tym myśleć
Myśl, że syn Cię uciska , za moment brzuch opadnie to wszystko pusci 😉😊

reklama
Ja bym nie zaniedbywała moczu i morfologii. Większość kobiet w ciąży, szczególnie po 30 tc przechodzi infekcje bezobjawowo. A infekcje mogą być bardzo niebezpieczne. Poza tym może hemoglobina spać lub inne parametry krwi. Ja bym się nie odważyła nie robić badań. :) byłam w ŚLA i tam było 3 osoby, biorę numerek dla ciężarnych i w ciągu 15 minut jestem już znowu w aucie. Można tez zamówić usługę do domu. Ale to wybór każdej z nas :)
Będę się jeszcze konsultować z moim głównym lekarzem, do którego chodzę prywatnie, jemu jakoś bardziej ufam :)

Dziewczyny mam problem pobolewa mnie po prawej stronie pod piersią tak jakby wątroba ?? Sama już nie wiem 🙄 dziwny jest ten bol nie boli mnie aż tak że chce mi się płakać czy coś no ale boli ...pod piersią po prawej stronie nie wiem co o tym myśleć
Mnie boli od kilku tygodni nawracajaco, wg lekarza Młody uciska na nerw albo na jakiś narząd. To dosyc częsta dolegliwość w ciąży.

Też ostatnio pochowalam. Mało co wychodzimy z domu, a jak już będziemy mogli wyjść to będzie ciepełko [emoji7][emoji7]
Dzień dobry, co za noc nic nie spałam, skurcze prze pol nocy [emoji2356] magnes nawet nie pomógł, trzeba będzie się oddając z nimi... dziś mam w planie pochować zimowe kurtki i swetry , wyciągnąć adidaski... U nas zimy juz raczej nie będzie, a i do świąt kwarantanna, więc zrobię miejsce w szafie i może okno balkonowe mąż umyje jak ładnie poproszę [emoji16] jakie plany wy macie?

Ja już też po wizycie.
Przebiegła identycznie jak u @Kinga1234
Pusty ośrodek, byłam 1 pacjentką, dezynfekcja, ankieta, maseczka, mierzenie temperatury i wizyta dość szybka.

Końcówka 36 tc, wg usg to już nawet 37
Mała nadal miednicowo.. Prawdopodnie za 3 tygodnie zaraz po świętach będę musiała mieć cesarkę 😔
Mam dzwonić za 2 tyg jak się czuje.
Może uda się i jeszcze będę miała 1 wizytę
A jutro muszę jakieś labo znaleźć i ogarnąć badania.

Zmartwiłam się 🤷‍♀️

Ja się jutro wybieram na pobranie krwi, zobaczymy, jak to będzie. Ale zależy mi na badaniach, bo w ostatnim moczu wyszło mi trochę bakterii i jestem ciekawa czy jest już ok. A w poniedziałek mam mieć kolejną wizytę - póki co nie odwołują 😉

Poza tym bolą mnie kości, jak za długo poleżę na jednym boku, ciągle muszę się przewracać, by nie oszaleć. Nawet na szczękę mi promieniuje. W nocy się wystraszyłam, że dostałam zapalenie uszu, tak mnie bolało, ale jak wstałam trochę posiedziałam, ból minął. Średnio mi się uśmiecha, jak by miało być tak do końca ciąży 😜

I hemoroidy znowu dają popalić, więc wróciłam do krioterapii 😜

I od wczoraj mam napady wilczego głodu, dzisiaj zrobiłam sobie placki z soczewicy, by się zapchać, zjadłam ich mnóstwo i ciągle mi się chce jeść. Jak tak dalej pójdzie, pod koniec ciąży będę słonicą 😭🤭

A tak z pozytywów: maluszek dokazuje aż miło ❤️ Uwielbiam jak wypina tyłek, bo wtedy mam wrażenie, że mi zaraz przez pępek wyjdzie ❤️🤣

Miłego popołudnia życzę wszystkim 😘

Pomóżcie zrobilo mi się takie obtarcia na udach masakra jakaś 😟😟 zaczekam smarować sudocremem

Załączniki

• IMG_20200325_105801.jpg
    IMG_20200325_105801.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 83
reklama
Do góry