reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Mnie znów jakaś niemoc dopadła.. toczę się za córką po domu i marze juz o położeniu się spać 🙈😂
Dziewczyny, zamawiałyście może jakieś pajacyki ocieplane lub kurteczki dla maluchów?

Ja myślałam, żeby nie kupować, ale jednak poranki w maju bywają chłodne, a i z wieczorami różnie. Ogólnie dużo chodzimy, więc domówiłam 1 wełniany pajacyk, 1 już miałam. Przy synu używaliśmy od marca do końca maja- miałam wtedy 2 rozmiary.

reklama
Dziewczyny a co planujecie ubrać maluszkom na wyjście ze szpitala? Mam termin na 22.05, myślałam o body na długi rękaw, półśpiochy, czapeczka i do fotelika mam otulacz dość gruby (bawełna/minky) - myślicie, ze wystarczy? Gdyby oczywiście było chłodniej to body na krótki i na to pluszowy pajacyk (plus oczywiście otulacz)?Mam wrażenie, ze kompletnie sobie nie poradzę z tym jak ubierać małego 😂

Ja dodatkowego, ciepłego pajaca nie kupuje, pakuje ciepłą bluzę rozpinaną , biorę kocyk ciepły to opatulę małego w drodze do samochodu. Kupię już coś większego potem.
Ja dzisiaj tez po wizycie , wszystko ok z pessarem, mały bryka , załatwiłam recepty i zwolnienie. Taka trochę szybka wizyta była , na następnej już moze u swojego lekarza będę

@Charlotte21 pajacyk pokarmowy ??? :D😉

Ostatnia edycja:
Ja kupiłam pajacyk pokarmowy, uzywany ;) ale nic poza tym. To bedzie maj. Wiem ze noce i popoludnia mogą być chłodniejsze ale to tez nie listopad.
Dwa zwykle pajacyki można zawsze założyć i locykiem przykryc ;) kazda metoda dobra ;)
U mnie starszym byl ten problem ze on nie lubil byc przykryty czym kolwiek do teraz tak ma i pamiętam że pajacyk ratował mi życie bo się nie martwiłam ze zimno, kocyki mialam praktyczie nie uzywane, a posciel do tej pory zamknięta w szafie , jak młoda wda się w brata to wyjścia nie ma musi byc pajacyk 😁🤣

Dziewczyny a co planujecie ubrać maluszkom na wyjście ze szpitala? Mam termin na 22.05, myślałam o body na długi rękaw, półśpiochy, czapeczka i do fotelika mam otulacz dość gruby (bawełna/minky) - myślicie, ze wystarczy? Gdyby oczywiście było chłodniej to body na krótki i na to pluszowy pajacyk (plus oczywiście otulacz)?Mam wrażenie, ze kompletnie sobie nie poradzę z tym jak ubierać małego 😂
Zalecenia mówią zeby dziecko ubierać tak jak siebie ,no ale my mamy... 🤦‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ mi się zawsze wydaje że zimno haha

Mnie znów jakaś niemoc dopadła.. toczę się za córką po domu i marze juz o położeniu się spać [emoji85][emoji23]
Dziewczyny, zamawiałyście może jakieś pajacyki ocieplane lub kurteczki dla maluchów?
Ja mam chyba na wszystkie okazje, ale poczekam zobaczę jaki będzie kwiecień.
Z młodszą zawsze mam problem, bo ona pk tacie "gorącokrwista". Zawsze jej gorąco, więc jak ja latam w mieszkaniu w swetrze i bluzie, to ona w krótkim rękawku [emoji1787]

Ja dodatkowego, ciepłego pajaca nie kupuje, pakuje ciepłą bluzę rozpinaną , biorę kocyk ciepły to opatulę małego w drodze do samochodu. Kupię już coś większego potem.
Ja dzisiaj tez po wizycie , wszystko ok z pessarem, mały bryka , załatwiłam recepty i zwolnienie. Taka trochę szybka wizyta była , na następnej już moze u swojego lekarza będę

@Charlotte21 pajacyk pokarmowy ??? :D😉
Tak to wychodzi pisanie na telefonie z podpowiadaczem 😂🤭

Ja taki zestaw planuje na początek maja ;) mysle ze 22 to juz będzie cieplutko ;)

Ja właśnie po wizycie 🙂 Pan doktor zgodził się poprowadzić moja ciążę już do końca 🙂 ulgą 🙂 mały ok waga prawidłowo mieści się w normie ale powiem wam że nie pamiętam dokładnie ile 😅 18...ileś waży 😁 jedna miedniczke ma 7 mm ale kazał niby narazie się tym nie przejmować ...okulistę muszę ogarnąć no ale niestety moja już jedna odwołała wizytę nie wiadomo co w kwietniu masakra jest 🙄
Dobrze ze wszystko dobrze ;)
U mnie w 33+1 szacowali ze cos lekko ponad 2 kg ma ;) ale wiadomo różnica sprzętowa może być nawet do 400g . Wiec ciężko ocenić. Zobaczymy jak te nasze Maluchy na swiat przyjdą. ;) jutro zaczynam 34+0. Coraz bezpieczniej ☺

reklama
Cześć wszystkie „stare” i nowe forumowiczki. Po dłuższej nieobecności... jestem. Pozmieniało się, w związku z koronawirusem. Większość szpitali jednoimienna decyzja wojewody. No i rodz Ty w czasie pandemii. Przykre.
Przeskoczylam większość Waszych postów [emoji850] przyznaje.
Życzę Wam i sobie zdrowia i wytrwałości na tej ostatniej juz prostej.

Do góry