reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Mnie znów jakaś niemoc dopadła.. toczę się za córką po domu i marze juz o położeniu się spać 🙈😂
Dziewczyny, zamawiałyście może jakieś pajacyki ocieplane lub kurteczki dla maluchów?

Ja myślałam, żeby nie kupować, ale jednak poranki w maju bywają chłodne, a i z wieczorami różnie. Ogólnie dużo chodzimy, więc domówiłam 1 wełniany pajacyk, 1 już miałam. Przy synu używaliśmy od marca do końca maja- miałam wtedy 2 rozmiary.

reklama
Dziewczyny a co planujecie ubrać maluszkom na wyjście ze szpitala? Mam termin na 22.05, myślałam o body na długi rękaw, półśpiochy, czapeczka i do fotelika mam otulacz dość gruby (bawełna/minky) - myślicie, ze wystarczy? Gdyby oczywiście było chłodniej to body na krótki i na to pluszowy pajacyk (plus oczywiście otulacz)?Mam wrażenie, ze kompletnie sobie nie poradzę z tym jak ubierać małego 😂

Ja dodatkowego, ciepłego pajaca nie kupuje, pakuje ciepłą bluzę rozpinaną , biorę kocyk ciepły to opatulę małego w drodze do samochodu. Kupię już coś większego potem.
Ja dzisiaj tez po wizycie , wszystko ok z pessarem, mały bryka , załatwiłam recepty i zwolnienie. Taka trochę szybka wizyta była , na następnej już moze u swojego lekarza będę

@Charlotte21 pajacyk pokarmowy ??? :D😉

Ostatnia edycja:
Ja kupiłam pajacyk pokarmowy, uzywany ;) ale nic poza tym. To bedzie maj. Wiem ze noce i popoludnia mogą być chłodniejsze ale to tez nie listopad.
Dwa zwykle pajacyki można zawsze założyć i locykiem przykryc ;) kazda metoda dobra ;)
U mnie starszym byl ten problem ze on nie lubil byc przykryty czym kolwiek do teraz tak ma i pamiętam że pajacyk ratował mi życie bo się nie martwiłam ze zimno, kocyki mialam praktyczie nie uzywane, a posciel do tej pory zamknięta w szafie , jak młoda wda się w brata to wyjścia nie ma musi byc pajacyk 😁🤣

Dziewczyny a co planujecie ubrać maluszkom na wyjście ze szpitala? Mam termin na 22.05, myślałam o body na długi rękaw, półśpiochy, czapeczka i do fotelika mam otulacz dość gruby (bawełna/minky) - myślicie, ze wystarczy? Gdyby oczywiście było chłodniej to body na krótki i na to pluszowy pajacyk (plus oczywiście otulacz)?Mam wrażenie, ze kompletnie sobie nie poradzę z tym jak ubierać małego 😂
Zalecenia mówią zeby dziecko ubierać tak jak siebie ,no ale my mamy... 🤦‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ mi się zawsze wydaje że zimno haha

Mnie znów jakaś niemoc dopadła.. toczę się za córką po domu i marze juz o położeniu się spać [emoji85][emoji23]
Dziewczyny, zamawiałyście może jakieś pajacyki ocieplane lub kurteczki dla maluchów?
Ja mam chyba na wszystkie okazje, ale poczekam zobaczę jaki będzie kwiecień.
Z młodszą zawsze mam problem, bo ona pk tacie "gorącokrwista". Zawsze jej gorąco, więc jak ja latam w mieszkaniu w swetrze i bluzie, to ona w krótkim rękawku [emoji1787]

Ja dodatkowego, ciepłego pajaca nie kupuje, pakuje ciepłą bluzę rozpinaną , biorę kocyk ciepły to opatulę małego w drodze do samochodu. Kupię już coś większego potem.
Ja dzisiaj tez po wizycie , wszystko ok z pessarem, mały bryka , załatwiłam recepty i zwolnienie. Taka trochę szybka wizyta była , na następnej już moze u swojego lekarza będę

@Charlotte21 pajacyk pokarmowy ??? :D😉
Tak to wychodzi pisanie na telefonie z podpowiadaczem 😂🤭

Ja taki zestaw planuje na początek maja ;) mysle ze 22 to juz będzie cieplutko ;)

Ja właśnie po wizycie 🙂 Pan doktor zgodził się poprowadzić moja ciążę już do końca 🙂 ulgą 🙂 mały ok waga prawidłowo mieści się w normie ale powiem wam że nie pamiętam dokładnie ile 😅 18...ileś waży 😁 jedna miedniczke ma 7 mm ale kazał niby narazie się tym nie przejmować ...okulistę muszę ogarnąć no ale niestety moja już jedna odwołała wizytę nie wiadomo co w kwietniu masakra jest 🙄
Dobrze ze wszystko dobrze ;)
U mnie w 33+1 szacowali ze cos lekko ponad 2 kg ma ;) ale wiadomo różnica sprzętowa może być nawet do 400g . Wiec ciężko ocenić. Zobaczymy jak te nasze Maluchy na swiat przyjdą. ;) jutro zaczynam 34+0. Coraz bezpieczniej ☺

reklama
Cześć wszystkie „stare” i nowe forumowiczki. Po dłuższej nieobecności... jestem. Pozmieniało się, w związku z koronawirusem. Większość szpitali jednoimienna decyzja wojewody. No i rodz Ty w czasie pandemii. Przykre.
Przeskoczylam większość Waszych postów [emoji850] przyznaje.
Życzę Wam i sobie zdrowia i wytrwałości na tej ostatniej juz prostej.

Do góry