reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Co dosyć ciekawe, Mały rozwija się bardzo równo. Odchylenie w wymiarach głowy, nóg czy brzuszka to max 3 dni. No i utrzymuje się termin przodu wg usg na 17.05, a nie 22.05. :)

Jeśli chodzi o torbę do szpitala ja ładuje wszystko w jedną wielką na kółkach, na wakacje się do niej pakuję, to co dopiero do szpitala ;) sama w sobie jest bardzo lekka, więc nie sprawi problemu.
Kosmetyki które biorę dla siebie: mydło w kostce (nie uzywam żeli), szampon do małej buteleczki podróżnej, krem do rąk, krem Nivea ten klasyczny bo ja go używam do twarzy i do ciała, wiadomo pasta, szczoteczka, szczotka do włosów, gumki i opaska do włosów, bo ja mam bardzo długie włosy. Do tego podpaski na połóg, podkłady na łóżko, majtki jednorazowe siateczkowe. :) sporo tego. Aaa i trzy koszule, z czego dwie do karmienia.

reklama
Niestety w torby na ramię, mniejszą dla małego, większą dla mnie lub 1 dużą. Jakoś się doczołgam przed szpital. Nie zamierzam na sam poród kupować torby na kółkach, tak i jak nosidełka 😜

Już siebie wyobrażam obładowaną wychodzącą ze szpitala z owiniętym w kocyk noworodkiem 🙈🤣 Może się nie przewrócę 😜
No jasne że kupowanie walizki specjalnie to była by przesada. Każdy się pakuję w to co ma jakoś musimy przeżyć te 3 dni 💪

@mouna87 super ze miałaś badanie i że wszystko ok 💜

Ja mam jutro dzwonić do lekarza co robimy 🙏

Dziewczyny, widziałam, że diagnostyka ma taką opcję, że można zamówić pobranie krwi w domu pacjenta. Przyjeżdża ktoś, robi pobranie krwi i zabiera mocz do badania, zachowując wszelkie środki ostrożności. Potem wyniki przez internet. Korzystała któraś z Was z tego? Zastanawiam się nad tym, może warto w tym dziwnym czasie... Musimy robić badania na bieżąco, a z tym laboratoriami różnie, nigdy nie wiadomo, na kogo się trafi.

Ja właśnie dzisiaj korzystałam i jestem bardzo zadowolona, pani przyjechała punktualnie, w maseczce, najpierw zdjęła buty, potem od razu poszła myć ręce. Pobranie zrobiła w świeżych rękawiczkach (założyłą przy mnie) i co chwilę psikała odkażaczem. Całość trwała jakieś 10 minut, mimo że moje żyły zawsze są problematyczne :) Wiadomo, trzeba za to dodtkowo zapłacić, ale przy koszcie wyprawki dla dziecka to nie wydaje się aż takim dużym wydatkiem za zwiększenie bezpieczeństwa.

Uf , ja chyba zasnę w końcu dzisiaj, rodzinie udało się wysłać paczkę, rzeczy które były w Polsce po synku i nosidełko jak dojdzie mówią że powinna na piątek byc to juz odetchne. 11 kg paczka kosztowała mnie 109 zł to niedrogo niz bym miała kupować wszystko na nowo nawet używane 🤦‍♀️jak nie będzie końca kwarantanny po Wielkanocy to tak samo wyślą mi wozek i łóżeczko, dhl ma opcję do 30 kg 130 zł takze mega. Wiem , że były tu dzieczyny w tej samej sytuacji woec spokojnie śmiało możecie rodzinie zlecic wysyłkę z Polski do waszych zagranicznych domow 💗

Uf , ja chyba zasnę w końcu dzisiaj, rodzinie udało się wysłać paczkę, rzeczy które były w Polsce po synku i nosidełko jak dojdzie mówią że powinna na piątek byc to juz odetchne. 11 kg paczka kosztowała mnie 109 zł to niedrogo niz bym miała kupować wszystko na nowo nawet używane 🤦‍♀️jak nie będzie końca kwarantanny po Wielkanocy to tak samo wyślą mi wozek i łóżeczko, dhl ma opcję do 30 kg 130 zł takze mega. Wiem , że były tu dzieczyny w tej samej sytuacji woec spokojnie śmiało możecie rodzinie zlecic wysyłkę z Polski do waszych zagranicznych domow 💗
Mega, że się udało rodzinie wysłać Ci te rzeczy. 💪Daj znać jak dojdą 😁

Ja właśnie dzisiaj korzystałam i jestem bardzo zadowolona, pani przyjechała punktualnie, w maseczce, najpierw zdjęła buty, potem od razu poszła myć ręce. Pobranie zrobiła w świeżych rękawiczkach (założyłą przy mnie) i co chwilę psikała odkażaczem. Całość trwała jakieś 10 minut, mimo że moje żyły zawsze są problematyczne :) Wiadomo, trzeba za to dodtkowo zapłacić, ale przy koszcie wyprawki dla dziecka to nie wydaje się aż takim dużym wydatkiem za zwiększenie bezpieczeństwa.
Tak z ciekawości - ile taka usługa Cię kosztowała? :)

Hej kobietki, troche sie nie odzywalam, ale sparalizowal mnie ten wirus. Mieszkam w UK i tutaj tak dlugo nic z tym nie robili, ze jednak strach o malenstwo byl okropny. W koncu zamkneli szkoly, wiec pomimo, ze mam w domu cala 3 i lekko nie bedzie, to czuje sie bezpieczniej. Tak poza tym to wszystko ok, malutka rosnie, kopie, za tydzien mam USG, zobaczymy jak malutka rosnie. 3 tygodnie temu w 28+2 miala 1355g, wiec bylo ok, a u mnie to ryzyko niby niewydolnego lozyska. Oby za tydzien nadal bylo wszystko ok to bedzie ostatnie USG, a szczerze wole unikac wyjsc do szpitala przez to wszystko co sie dzieje. Nawet juz z tej obawy zaczelam myslec o porodzie domowym zeby nie wrocic z gratisem, ale to jeszcze zobaczymy.

Ja dla siebie z kosmetyków biorę szampon, mydło, płyn do higieny intymnej, balsam do ciała, pomadkę do ust, krem na brodawki, dezodorant w kulce, szczoteczka, pasta do zębów.
Oczywiście większe rzeczy planuję przelać do mniejszych buteleczek, są do kupienia np. w Rossmanie.

Nie wiem jak wygląda sprawa z PEPCO ale ja dwa lata temu, właśnie tam, nabyłam zestaw małych buteleczek i słoiczków :) do tego buteleczka z pompką i w buteleczka a'la spray.
Cenowo wyszło taniej a produkt ten sam, może torebeczka bardziej "gustowna" ale kto by na to patrzył ;)

reklama
To mi takie małe buteleczki kupiła siostra mojego męża w Carrefour za 9,99 :)
Nie wiem jak wygląda sprawa z PEPCO ale ja dwa lata temu, właśnie tam, nabyłam zestaw małych buteleczek i słoiczków :) do tego buteleczka z pompką i w buteleczka a'la spray.
Cenowo wyszło taniej a produkt ten sam, może torebeczka bardziej "gustowna" ale kto by na to patrzył ;)

Do góry