reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Co dosyć ciekawe, Mały rozwija się bardzo równo. Odchylenie w wymiarach głowy, nóg czy brzuszka to max 3 dni. No i utrzymuje się termin przodu wg usg na 17.05, a nie 22.05. :)

Jeśli chodzi o torbę do szpitala ja ładuje wszystko w jedną wielką na kółkach, na wakacje się do niej pakuję, to co dopiero do szpitala ;) sama w sobie jest bardzo lekka, więc nie sprawi problemu.
Kosmetyki które biorę dla siebie: mydło w kostce (nie uzywam żeli), szampon do małej buteleczki podróżnej, krem do rąk, krem Nivea ten klasyczny bo ja go używam do twarzy i do ciała, wiadomo pasta, szczoteczka, szczotka do włosów, gumki i opaska do włosów, bo ja mam bardzo długie włosy. Do tego podpaski na połóg, podkłady na łóżko, majtki jednorazowe siateczkowe. :) sporo tego. Aaa i trzy koszule, z czego dwie do karmienia.

reklama
Niestety w torby na ramię, mniejszą dla małego, większą dla mnie lub 1 dużą. Jakoś się doczołgam przed szpital. Nie zamierzam na sam poród kupować torby na kółkach, tak i jak nosidełka 😜

Już siebie wyobrażam obładowaną wychodzącą ze szpitala z owiniętym w kocyk noworodkiem 🙈🤣 Może się nie przewrócę 😜
No jasne że kupowanie walizki specjalnie to była by przesada. Każdy się pakuję w to co ma jakoś musimy przeżyć te 3 dni 💪

@mouna87 super ze miałaś badanie i że wszystko ok 💜

Ja mam jutro dzwonić do lekarza co robimy 🙏

Dziewczyny, widziałam, że diagnostyka ma taką opcję, że można zamówić pobranie krwi w domu pacjenta. Przyjeżdża ktoś, robi pobranie krwi i zabiera mocz do badania, zachowując wszelkie środki ostrożności. Potem wyniki przez internet. Korzystała któraś z Was z tego? Zastanawiam się nad tym, może warto w tym dziwnym czasie... Musimy robić badania na bieżąco, a z tym laboratoriami różnie, nigdy nie wiadomo, na kogo się trafi.

Ja właśnie dzisiaj korzystałam i jestem bardzo zadowolona, pani przyjechała punktualnie, w maseczce, najpierw zdjęła buty, potem od razu poszła myć ręce. Pobranie zrobiła w świeżych rękawiczkach (założyłą przy mnie) i co chwilę psikała odkażaczem. Całość trwała jakieś 10 minut, mimo że moje żyły zawsze są problematyczne :) Wiadomo, trzeba za to dodtkowo zapłacić, ale przy koszcie wyprawki dla dziecka to nie wydaje się aż takim dużym wydatkiem za zwiększenie bezpieczeństwa.

Uf , ja chyba zasnę w końcu dzisiaj, rodzinie udało się wysłać paczkę, rzeczy które były w Polsce po synku i nosidełko jak dojdzie mówią że powinna na piątek byc to juz odetchne. 11 kg paczka kosztowała mnie 109 zł to niedrogo niz bym miała kupować wszystko na nowo nawet używane 🤦‍♀️jak nie będzie końca kwarantanny po Wielkanocy to tak samo wyślą mi wozek i łóżeczko, dhl ma opcję do 30 kg 130 zł takze mega. Wiem , że były tu dzieczyny w tej samej sytuacji woec spokojnie śmiało możecie rodzinie zlecic wysyłkę z Polski do waszych zagranicznych domow 💗

Uf , ja chyba zasnę w końcu dzisiaj, rodzinie udało się wysłać paczkę, rzeczy które były w Polsce po synku i nosidełko jak dojdzie mówią że powinna na piątek byc to juz odetchne. 11 kg paczka kosztowała mnie 109 zł to niedrogo niz bym miała kupować wszystko na nowo nawet używane 🤦‍♀️jak nie będzie końca kwarantanny po Wielkanocy to tak samo wyślą mi wozek i łóżeczko, dhl ma opcję do 30 kg 130 zł takze mega. Wiem , że były tu dzieczyny w tej samej sytuacji woec spokojnie śmiało możecie rodzinie zlecic wysyłkę z Polski do waszych zagranicznych domow 💗
Mega, że się udało rodzinie wysłać Ci te rzeczy. 💪Daj znać jak dojdą 😁

Ja właśnie dzisiaj korzystałam i jestem bardzo zadowolona, pani przyjechała punktualnie, w maseczce, najpierw zdjęła buty, potem od razu poszła myć ręce. Pobranie zrobiła w świeżych rękawiczkach (założyłą przy mnie) i co chwilę psikała odkażaczem. Całość trwała jakieś 10 minut, mimo że moje żyły zawsze są problematyczne :) Wiadomo, trzeba za to dodtkowo zapłacić, ale przy koszcie wyprawki dla dziecka to nie wydaje się aż takim dużym wydatkiem za zwiększenie bezpieczeństwa.
Tak z ciekawości - ile taka usługa Cię kosztowała? :)

Hej kobietki, troche sie nie odzywalam, ale sparalizowal mnie ten wirus. Mieszkam w UK i tutaj tak dlugo nic z tym nie robili, ze jednak strach o malenstwo byl okropny. W koncu zamkneli szkoly, wiec pomimo, ze mam w domu cala 3 i lekko nie bedzie, to czuje sie bezpieczniej. Tak poza tym to wszystko ok, malutka rosnie, kopie, za tydzien mam USG, zobaczymy jak malutka rosnie. 3 tygodnie temu w 28+2 miala 1355g, wiec bylo ok, a u mnie to ryzyko niby niewydolnego lozyska. Oby za tydzien nadal bylo wszystko ok to bedzie ostatnie USG, a szczerze wole unikac wyjsc do szpitala przez to wszystko co sie dzieje. Nawet juz z tej obawy zaczelam myslec o porodzie domowym zeby nie wrocic z gratisem, ale to jeszcze zobaczymy.

Ja dla siebie z kosmetyków biorę szampon, mydło, płyn do higieny intymnej, balsam do ciała, pomadkę do ust, krem na brodawki, dezodorant w kulce, szczoteczka, pasta do zębów.
Oczywiście większe rzeczy planuję przelać do mniejszych buteleczek, są do kupienia np. w Rossmanie.

Nie wiem jak wygląda sprawa z PEPCO ale ja dwa lata temu, właśnie tam, nabyłam zestaw małych buteleczek i słoiczków :) do tego buteleczka z pompką i w buteleczka a'la spray.
Cenowo wyszło taniej a produkt ten sam, może torebeczka bardziej "gustowna" ale kto by na to patrzył ;)

reklama
To mi takie małe buteleczki kupiła siostra mojego męża w Carrefour za 9,99 :)
Nie wiem jak wygląda sprawa z PEPCO ale ja dwa lata temu, właśnie tam, nabyłam zestaw małych buteleczek i słoiczków :) do tego buteleczka z pompką i w buteleczka a'la spray.
Cenowo wyszło taniej a produkt ten sam, może torebeczka bardziej "gustowna" ale kto by na to patrzył ;)

Do góry