reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Jak miałam mieć szczepienie na 18 r. Z (akurat byłam w ciąży) to kazali mi przyjść jak urodze i skończę karmić [emoji848]
To też pewnie zależy które szczepienie. To na krztusiec, na które mnie teraz kierują:

"Krztusiec jest chorobą wysoce zaraźliwą, najgroźniejszą u dzieci najmłodszych, głównie w pierwszych 6 miesiącach życia. Ryzyko zgonu z powodu krztuśca jest w tej grupie wiekowej najwyższe. Badania epidemiologiczne wyraźnie wskazują, że najczęściej źródłem zakażenia dziecka jest najbliżej otoczenie, głównie matka.

Aby zmniejszyć to ryzyko ACIP zaleca szczepienia dTpa kobietom między 27. a 34. tygodniem ciąży (każdej ciąży, niezależnie od wcześniejszych szczepień dTpa). Ma to zapewnić ochronę noworodka i niemowlęcia poprzez zwiększenia stężenia przeciwciał matczynych. W Polsce dostępne są szczepionki dTap."

Bo w pl jeszcze sa troche do tylu z tym. Na szczescie coraz wiecej lekarzy ma aktualna wiedze i zalecenia i polecaja. A karmienie to juz w ogole zart, bo zadne szczepienie nie jest "zakazane". Ja MMR robilam sobie w wakacje, a karmilam i to w tandemie [emoji854]

Dziewczyny, kilka razy wspominałyście tu o Netflixie. Wlasnie sobie to wykupilam i mam pytanie: ktore seriale polecacie? Chodzi mi o cos lekkiego, moga byc z watkami romantycznymi, cos dla relaksu, zadne kino akcji itp. Bede wdzieczna za jakies rekomendacje ;)

Dziewczyny, kilka razy wspominałyście tu o Netflixie. Wlasnie sobie to wykupilam i mam pytanie: ktore seriale polecacie? Chodzi mi o cos lekkiego, moga byc z watkami romantycznymi, cos dla relaksu, zadne kino akcji itp. Bede wdzieczna za jakies rekomendacje ;)
Ja szczerze polecam The Crown, Jak poznałem Waszą matkę (taki luźny, śmieszny). Uwielbiam całą kategorie romantyczna :D

reklama
Duuuzo tego. Ja polecam orange is new black, the reign, toy boy, pracujace mamuski, Upadek krolestwa, wiecej teraz sobie nie przypomne

Do góry