reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Jak miałam mieć szczepienie na 18 r. Z (akurat byłam w ciąży) to kazali mi przyjść jak urodze i skończę karmić [emoji848]
To też pewnie zależy które szczepienie. To na krztusiec, na które mnie teraz kierują:

"Krztusiec jest chorobą wysoce zaraźliwą, najgroźniejszą u dzieci najmłodszych, głównie w pierwszych 6 miesiącach życia. Ryzyko zgonu z powodu krztuśca jest w tej grupie wiekowej najwyższe. Badania epidemiologiczne wyraźnie wskazują, że najczęściej źródłem zakażenia dziecka jest najbliżej otoczenie, głównie matka.

Aby zmniejszyć to ryzyko ACIP zaleca szczepienia dTpa kobietom między 27. a 34. tygodniem ciąży (każdej ciąży, niezależnie od wcześniejszych szczepień dTpa). Ma to zapewnić ochronę noworodka i niemowlęcia poprzez zwiększenia stężenia przeciwciał matczynych. W Polsce dostępne są szczepionki dTap."

Bo w pl jeszcze sa troche do tylu z tym. Na szczescie coraz wiecej lekarzy ma aktualna wiedze i zalecenia i polecaja. A karmienie to juz w ogole zart, bo zadne szczepienie nie jest "zakazane". Ja MMR robilam sobie w wakacje, a karmilam i to w tandemie [emoji854]

Dziewczyny, kilka razy wspominałyście tu o Netflixie. Wlasnie sobie to wykupilam i mam pytanie: ktore seriale polecacie? Chodzi mi o cos lekkiego, moga byc z watkami romantycznymi, cos dla relaksu, zadne kino akcji itp. Bede wdzieczna za jakies rekomendacje ;)

Dziewczyny, kilka razy wspominałyście tu o Netflixie. Wlasnie sobie to wykupilam i mam pytanie: ktore seriale polecacie? Chodzi mi o cos lekkiego, moga byc z watkami romantycznymi, cos dla relaksu, zadne kino akcji itp. Bede wdzieczna za jakies rekomendacje ;)
Ja szczerze polecam The Crown, Jak poznałem Waszą matkę (taki luźny, śmieszny). Uwielbiam całą kategorie romantyczna :D

reklama
Duuuzo tego. Ja polecam orange is new black, the reign, toy boy, pracujace mamuski, Upadek krolestwa, wiecej teraz sobie nie przypomne

Do góry