reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Jeśli macie lekarza i mu ufacie , to naprawdę warto się zdać tylko na niego. Jeśli nie do końca to zawsze można przecież się skonsultować z innym. Komputer z USG daje tylko przybliżone wymiary. Naprawdę można się zajechać psychicznie jak szukamy informacji na własną rękę. Sama wiem po sobie bo całą pierwszą ciążę nie czytałam nic w internecie, pod koniec okazało się że mała przybrała zle ułożenie. Zamiast zaufać lekarce i położnej, wyczytałam mnóstwo złych rzeczy w internecie. Tyle co wy płakałam to moje... Dziewczyny wyluzujcie trochę, naprawdę nie warto się tak zadręczać. :) No i nie odbierajcie tego jako Atak.:) Po prostu piszę to z troski i z doświadczenia

Zgadzam się z Tobą. Moja lekarka mówi, że przestała już dawać pacjentkom na zdjęciach z rutynowego USG te wszystkie dokładne wymiary, bo właśnie widziała, że potem jest nakręcanie się, analizowanie, szukanie w internecie, stres, a rozbieżności są normalne. Powtarza, że jak coś jest naprawdę niepokojące, to o tym mówi wprost. Żaden normalny lekarz nie zbagatelizuje sprawy, jak naprawdę go coś zaniepokoi. A jak się człowiek uczepi niepotrzebnie jakiejś czarnej myśli, zacznie czytać, to już łatwo się nakręcić i zamiast radości z ciąży to jest sam stres. Mi też sporo czasu zajęło nauczenie się tego, by zachować spokój i zdrowy rozsądek.

Po remoncie 😅 tzn na jednej ścianie zmieniałam tapetę łóżeczko będzie pon - wt komoda dla małego też wybrana w tyg będzie 🙂 i reszta rzeczy do kupienia ...dziś trochę posprzątałam i kręgosłup chce mi odpaść 😟 no ale muszę po trochu po trochu robić nie mam wyjścia 🤷 oby moja szyjka nie poleciała zbytnio ale co zrobić...

Ja i w pierwszej i w drugiej ciąży farbowalam i farbuje , ale zawsze u fryzjera;)
Cześć,
ja też farbuję włosy - siwe mam od 18 rż .
W ciąży rosną mi 2 cm co 2 tygodnie, więc odrost masakra.
Użyłam kilka razy środka Loreal do retuszu odrostów. Pomaga do kolejnego mycia.
Zastanawiam się czy można ?
Niby nie ma amoniaku

EB :):):)

Cześć,
ja też farbuję włosy - siwe mam od 18 rż .
W ciąży rosną mi 2 cm co 2 tygodnie, więc odrost masakra.
Użyłam kilka razy środka Loreal do retuszu odrostów. Pomaga do kolejnego mycia.
Zastanawiam się czy można ?
Niby nie ma amoniaku

EB :):):)
Jeżeli nie ma amoniaku to ok 🙂 ja też farbuje włosy ale zawsze u fryzjera również ale teraz jest tyle farb na rynku które śmiało można używać w ciąży tylko jeden warunek przeczytać skład 🙂

Dokładnie tak! Nie czytać internetów! Tylko dziergać! A potem robić sesje zdjęciowe swoim wyrobom, o tak:
IMG_20200306_161759.jpg
IMG_20200306_161854.jpgIMG_20200306_161944.jpgIMG_20200306_162042.jpgIMG_20200306_162110.jpg

PS. Krioterapia z połączeniem maści, pomogła. Wreszcie mogę usiąść na dupsku 😂😂😂

Macie racje z tymi kosztami [emoji44] Sam dobry fotelik (nie idealny, a dobry) to minimum ok. 500zł, lekarz fotelik. Ale damy radę, bo jak nie my to kto [emoji6] A jeszcze jak juz w domu są dzieci to no coment [emoji1787] No i zachcianki ciążowe....
Ja się cieszę, że mąż mi jeszcze "kieszonkowe" dodatkowo daje [emoji1787]

reklama
Po remoncie 😅 tzn na jednej ścianie zmieniałam tapetę łóżeczko będzie pon - wt komoda dla małego też wybrana w tyg będzie 🙂 i reszta rzeczy do kupienia ...dziś trochę posprzątałam i kręgosłup chce mi odpaść 😟 no ale muszę po trochu po trochu robić nie mam wyjścia 🤷 oby moja szyjka nie poleciała zbytnio ale co zrobić...
Pokaż efekt, jak skończysz remont :)
Nie przemęczaj się, rób powolutku.
Macie racje z tymi kosztami [emoji44] Sam dobry fotelik (nie idealny, a dobry) to minimum ok. 500zł, lekarz fotelik. Ale damy radę, bo jak nie my to kto [emoji6] A jeszcze jak juz w domu są dzieci to no coment [emoji1787] No i zachcianki ciążowe....
Ja się cieszę, że mąż mi jeszcze "kieszonkowe" dodatkowo daje [emoji1787]
No, koszty są ogromne. Ale dla dzieciątek wszystko 💪

Do góry