reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

A co lekarz mówił? Ja nie mam tych wartości wypisywanych na wizytach, tylko komputer na ekranie wylicza czy zgadza się z wiekiem ciąży. :) Więc jak lekarz powiedział, że wszystko ok, to raczej tak. Ogólnie przyjmuje się, ze odstępstwo 2 tygodni w jedną stronę i drugą jest prawidłowe. Dziecko w danym momencie rozwoju może znajdować się na innym centylu rozwojowym. :) Ja miałam tak z brzuskiem, przez 1,5 miesiąca oglądaliśmy bo i w końcu się unormował. Potrzebował swojego czasu nw wzrost :)
Pow że delikatnie jest poniżej normy ale aby się tym nie przejmować ..tylko zapytałam się go czy nie będzie miał krótszej nóżki ani nic piw że nie...ale gdzieś mnie tak czarne myśli naszły strasznie 😟 takie negatywne myśli mnie ogarnęły o zdrowie małego ..

reklama
Pow że delikatnie jest poniżej normy ale aby się tym nie przejmować ..tylko zapytałam się go czy nie będzie miał krótszej nóżki ani nic piw że nie...ale gdzieś mnie tak czarne myśli naszły strasznie 😟 takie negatywne myśli mnie ogarnęły o zdrowie małego ..
Może będzie po prosty niższego wzrostu? :) Wiem, że czarne myśli nachodzą. I to w najmniej oczekiwanym momencie. Poza tym jak ma się wsparcie to jest łatwiej. Absolutnie nie mówie Ci tego aby Cię zdołować, ale abyś wiedziała, że wiem, że masz ciężko. Nic teraz nie zrobisz. To jest twoje dziecko i nic tego nie zmieni. Ciesz się, że jest Ci dane je mieć :)

Ale po co tak się nakręcac , na tym etapie i tak nic nie zmienisz, wszystko i tak się okaże po porodzie takie mysli nie pomogą ani Tobie , ani dziecku . Trzeba nastawiac się pozytywnie poki jesteś w domu , lekarz nie wysyła na dodatkowe badania, nie zleca obserwacji ciąży to znaczy ze nic się nie dzieje, komputery podają nam i tak przyblizone wartości tak samo jak wylicza wage ciąży jest pol kg plus minus to bardzo dużo, tak samo dotyczy to innych pomiarów, delikatne odstepstwa od normy nic tak naprawdę nie mówią, co innego gdyby były to jakies duze wartości. Weź książę połóż się i czytaj o pielegnacji dziecka , o tym jak się przygotować na ewentualne kolki, jakie mleko przygotować wrazie braku pokarmu, albo jak pobudzać pokarm , jak kąpać malego, jak czyścić uszy , oczy , kiedy iść do lekarza , czym smarowac pupę i jakie pieluchy masz kupic ,takie rzeczy niech Cię teraz interesuja, a prowadzenie ciąży do końca zostaw lekarza oni wiedzą co robić, bo tymi czarnymi myslalmi w końcu dostaniesz jakiejś depresji 🤪

Kupiłam poduszkę na allegro. Z córką mi brakowało tego po porodzie :)

Załączniki

• IMG_20200306_114923.jpg
    IMG_20200306_114923.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 63
  • IMG_20200306_114928.jpg
    IMG_20200306_114928.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 53
Ale po co tak się nakręcac , na tym etapie i tak nic nie zmienisz, wszystko i tak się okaże po porodzie takie mysli nie pomogą ani Tobie , ani dziecku . Trzeba nastawiac się pozytywnie poki jesteś w domu , lekarz nie wysyła na dodatkowe badania, nie zleca obserwacji ciąży to znaczy ze nic się nie dzieje, komputery podają nam i tak przyblizone wartości tak samo jak wylicza wage ciąży jest pol kg plus minus to bardzo dużo, tak samo dotyczy to innych pomiarów, delikatne odstepstwa od normy nic tak naprawdę nie mówią, co innego gdyby były to jakies duze wartości. Weź książę połóż się i czytaj o pielegnacji dziecka , o tym jak się przygotować na ewentualne kolki, jakie mleko przygotować wrazie braku pokarmu, albo jak pobudzać pokarm , jak kąpać malego, jak czyścić uszy , oczy , kiedy iść do lekarza , czym smarowac pupę i jakie pieluchy masz kupic ,takie rzeczy niech Cię teraz interesuja, a prowadzenie ciąży do końca zostaw lekarza oni wiedzą co robić, bo tymi czarnymi myslalmi w końcu dostaniesz jakiejś depresji 🤪
Dziękuję masz rację 🙂 lepiej się pouczyć jak pielęgnować dziecko 🙂 bo to moje pierwsze więc bladego pojęcia nie mam 😅

Jeśli macie lekarza i mu ufacie , to naprawdę warto się zdać tylko na niego. Jeśli nie do końca to zawsze można przecież się skonsultować z innym. Komputer z USG daje tylko przybliżone wymiary. Naprawdę można się zajechać psychicznie jak szukamy informacji na własną rękę. Sama wiem po sobie bo całą pierwszą ciążę nie czytałam nic w internecie, pod koniec okazało się że mała przybrała zle ułożenie. Zamiast zaufać lekarce i położnej, wyczytałam mnóstwo złych rzeczy w internecie. Tyle co wy płakałam to moje... Dziewczyny wyluzujcie trochę, naprawdę nie warto się tak zadręczać. :) No i nie odbierajcie tego jako Atak.:) Po prostu piszę to z troski i z doświadczenia

Zgadzam się z dziewczynami. Nie czytać internetów (oprócz naszego forum), czytać o pielęgnacji dzieciątka, o pierwszych dniach, tygodniach. Cieszyć się na myśl, że niebawem kruszynki będą w naszych ramionach ♥️

Właśnie wróciliśmy do domu, mamy kosz Mojżesza, stojak pod wanienke, śpiworki i becik. Do tego dostałam torbę ciuszków, mma przejrzeć co bym chciała, resztę oddam tej dziewczynie to sobie wystawi w internecie.
Zaczęłam czuć, że to już niebawem... 🤱

Zgadzam się z dziewczynami. Nie czytać internetów (oprócz naszego forum), czytać o pielęgnacji dzieciątka, o pierwszych dniach, tygodniach. Cieszyć się na myśl, że niebawem kruszynki będą w naszych ramionach ♥️

Właśnie wróciliśmy do domu, mamy kosz Mojżesza, stojak pod wanienke, śpiworki i becik. Do tego dostałam torbę ciuszków, mma przejrzeć co bym chciała, resztę oddam tej dziewczynie to sobie wystawi w internecie.
Zaczęłam czuć, że to już niebawem... 🤱
Pochwal się koszem jak już będziesz miała jak :)

reklama
Do góry