reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Kazde pieniwdze sa warte aby było z Melnstwem dobrze. ;) ale czasem mam wrażenie że już teraz przesadzaja z wizytami. W niższych tygodniach ciąży oferowal mi dr Bodzek spotkania co 3-4 tygosnie (gdzie ja sama nalegalam na co 2 tygosnie) bo sie bałam i musialam wiedzieć co z Malutka. A teraz to nabieramy masy. No u mnie wizyty co 2 tygodnie plus zakup lekow to jakbym miałam co 2 tygodnie dwie wizyty. Ale juz większość leków mi ppwoli odchodzi i juz czuje sie bezpieczniej. Za tydzien zaczynam 8 miesiac ❤ ale czas uciekł.
Wizyty drogie. Tak soe tylko powie, ale po kieszeni pociagna. Woec dobrze ze wszystko mam od znajmomych o tylko wozek mam kupic. ;)
Chodzimy do tego samego lekarza 😊 w Rudzie Śląskiej?
Pierwszy raz teraz czekałam na wizytę 3tyg, do połowy ciąży miałam co tydzień z powodu krwawień :( a teraz już też będą częstsze bo muszę monitorować czy mała rośnie

witam wszystkie mamusie! Podczytuje Was z doskoku i czasem coś napiszę :) u nas dzisiaj równo 30+0 💕 z córeczką, a w domu 20miesieczny synek

reklama
Chodzimy do tego samego lekarza 😊 w Rudzie Śląskiej?
Pierwszy raz teraz czekałam na wizytę 3tyg, do połowy ciąży miałam co tydzień z powodu krwawień :( a teraz już też będą częstsze bo muszę monitorować czy mała rośnie

witam wszystkie mamusie! Podczytuje Was z doskoku i czasem coś napiszę :) u nas dzisiaj równo 30+0 💕 z córeczką, a w domu 20miesieczny synek
Tak w Rudzie Slaksiej 🙂 wczesniej chodziłam do dr Janosz. ;) ale jak byla w ciazy i chwile po porodzie to przepisała mnie do swojego meza. ;)
Tez często chodziłam bo Malutka miala odstepstwa z brzuszkiem, a teraz urosla prawidłowo ponad 200 g na tydzien i wszystkie paramentry poszły wiecej niz na 31+2 ktory jestem obecnie. ;) bardzo sie cieszyłam. Teoche mi to siedziało w glowie że ciagle z waga jest w dolnej granicy. ;) krwawienia tez miałam woec wiem jaki to stres 😔 ja teraz wizyty mam co 2 tygodnie. Ale nien wiem do ktorego tygodnia. ;/

Tak w Rudzie Slaksiej 🙂 wczesniej chodziłam do dr Janosz. ;) ale jak byla w ciazy i chwile po porodzie to przepisała mnie do swojego meza. ;)
Tez często chodziłam bo Malutka miala odstepstwa z brzuszkiem, a teraz urosla prawidłowo ponad 200 g na tydzien i wszystkie paramentry poszły wiecej niz na 31+2 ktory jestem obecnie. ;) bardzo sie cieszyłam. Teoche mi to siedziało w glowie że ciagle z waga jest w dolnej granicy. ;) krwawienia tez miałam woec wiem jaki to stres 😔 ja teraz wizyty mam co 2 tygodnie. Ale nien wiem do ktorego tygodnia. ;/
To super wieści! 😊 oby i moja tak przybrała 💪🏻 Wizytę mam za tydzień i już się stresuję 🙄
A rodzić planujesz w Bytomiu? Będę miała cc i dr Bodzek mówi, że po majowce mam się już zgłosić na oddział

Ja z hemoroidami też się męczyłam w pierwszej ciąży. Teraz mi jeszcze.nie dokuczają , dzięki Bogu. U mnie dziś zaczęty 33 tc (32+1) . Wizyta w poniedziałek..dziś zaczynamy malowanie naszej 12m ściany 🤦‍♂️. Mąż po pracy ma jechać po ostatnie pierdoły do malowania .
Pierwszy raz od dawna czuję się dobrze rano 😋. Jutro mam pobranie krwi i zastanawiam się czy gnać rano przed.ludzmi , czy wbić się w kolejkę , bo nie.wystoje. Za nic w świecie.

Ja z hemoroidami też się męczyłam w pierwszej ciąży. Teraz mi jeszcze.nie dokuczają , dzięki Bogu. U mnie dziś zaczęty 33 tc (32+1) . Wizyta w poniedziałek..dziś zaczynamy malowanie naszej 12m ściany 🤦‍♂️. Mąż po pracy ma jechać po ostatnie pierdoły do malowania .
Pierwszy raz od dawna czuję się dobrze rano 😋. Jutro mam pobranie krwi i zastanawiam się czy gnać rano przed.ludzmi , czy wbić się w kolejkę , bo nie.wystoje. Za nic w świecie.
Jeśli masz możliwość to skozystalabym z prawa pierwszeństwa , u nas w AT nie ma takiego i trzeba czekać w kolejce na glukoze czekałam 1,5 i następne 2 badanie myslalam ze tam fikne jeszcze bez jedzenia 🙈🤦‍♀️

Dzień dobry Dziewczyny. U mnie dziś 29+0. Zaczyna lecieć ten czas.
Zaraz jedziemy po pierwszą rzecz dla Małego - po kosz Mojżesza :) jestem umówiona na odkupienie używanego w bardzo dobrej cenie, a sporo dziewczyn z mojego otoczenia bardzo sobie go chwali. Jak i gniazdko. Więc zaryzykujemy.

Ostatnio rodzina męża przywiozła nam dwa worki ciuszków, od 0m do 1 roku. Naprawdę fajne rzeczy, praktycznie nieuzywane. Trzeba je wyprac, wyprasowac (ten pierwszy raz) i posegregować :)

Ja właśnie po szybkiej wizycie kontrolnej. Młody głowa w dół, ładnie serduszko bije, miarowo, szyjka zamknięta.
Mam tylko za niskie ciśnienie, ale może to dlatego, że byłam na badaniach rano i nie jadłam jeszcze śniadania.
Dziś będą wyniki kontrolne krwi, zobaczymy jak się hemoglobina trzyma i tarczyca.

Paskudny dziś dzień, leje, zimno :/

To super wieści! 😊 oby i moja tak przybrała 💪🏻 Wizytę mam za tydzień i już się stresuję 🙄
A rodzić planujesz w Bytomiu? Będę miała cc i dr Bodzek mówi, że po majowce mam się już zgłosić na oddział
Ani wcześniej dr Janosz ani dr Bodzek obecnie, nie proponowali mi porodu w Bytomiu. Chodziłam na IP do Bonifratrów w Katowicach (bo mieszkam bardzo, ale to bardzo blisko szpitala) i proponowali mi abym dam rodziła. Zresztą po 23 tc byłam tam na pogotowiu (wczesniej jeszcze z 4 razy) i musiałam podpisać papiery, że chce tam rodzić, bo inaczej nie dostaną za mnie kasy. (czy coś takiego). Ale pytałam też o tą kwestię dr Bodzka i mówił, że może dać mi też skierowanie do Łubinowej w Katowicach i w 36 tc powinnam się pojawić na spotkaniu w celu omówienia dokumentacji itp. :) Ale to już 30 minut drogi od mojego miejsca zamieszkania. Bo mieszkam niedaleko Spodka w Katowicach, a Łubinowa prawie na Bażantowie. ;/ Więc mocno myśle, co zrobić ;/ Ja nie mam na dzień dzisiejszy żadnych przeslanek do CC, więc muszę zdążyć do szpitala :) O widzisz, to nawet będzie szybko u Ciebie, ja mam termin na 6/8 maja. Zobaczymy ile Malutka będzie chciała siedzieć. Ja obstawiam, że koło 10 maja się zacznie dopiero :)

reklama
Dziewczyny mam do Was pytanie czy FL 51,8 mm na 28 tydz+6 dni to ok?
A co lekarz mówił? Ja nie mam tych wartości wypisywanych na wizytach, tylko komputer na ekranie wylicza czy zgadza się z wiekiem ciąży. :) Więc jak lekarz powiedział, że wszystko ok, to raczej tak. Ogólnie przyjmuje się, ze odstępstwo 2 tygodni w jedną stronę i drugą jest prawidłowe. Dziecko w danym momencie rozwoju może znajdować się na innym centylu rozwojowym. :) Ja miałam tak z brzuskiem, przez 1,5 miesiąca oglądaliśmy bo i w końcu się unormował. Potrzebował swojego czasu nw wzrost :)

Do góry