reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

U mnie tez śnieg i wczoraj i dzisiaj 🤦🏼‍♀️ a tak się cieszyłam, ze do wiosny bliżej.
@mamahelenki92 Tez od dwóch dni palimy w kominku, tak dodatkowo, dla klimatu bardziej, ale jest przyjemniej.
@Lilka455 Ty w Wiedniu mieszkasz? Masz rodzinę na Dolnym Śląsku? Bo ostatnio miałam okazje rozmawiac z Panią, która wspominała, ze córka mieszka w Wiedniu i bedzie babcia [emoji5]

reklama
Dzień dobry.

Ja dziś znów pobudka o 3... Młody pakował mi się w żebra, potem miał czkawkę. W końcu wstałam o 4,zrobilam sobie i mężowi śniadanie i kawę, bo szedł na 5 do pracy. 😉🙈
Dziś się zapowiada średni dzień, głowa mnie boli. Tabletek żadnych od początku ciąży nie biorę (poza lekami, które muszę z przepisu lekarza), więc chyba strzele sobie drugą lekką kawę. ☕

Jutro do teściów jedziemy na obiad i w gości i chce mieć dziś ogarnięte co potrzeba. Trochę odpocznę od tego gotowania :)
Ostatnio doceniam jedzenie u kogoś. 😉
Nas ostatnio karmią moi rodzice :D co 2-3 dni podrzucają obiady 😅 Kochani. Mamy to szczęście, że moich rodziców mamy 7 minut samochodem od nas, Teściów niecałe 30minut.

U mnie tez śnieg i wczoraj i dzisiaj 🤦🏼‍♀️ a tak się cieszyłam, ze do wiosny bliżej.
@mamahelenki92 Tez od dwóch dni palimy w kominku, tak dodatkowo, dla klimatu bardziej, ale jest przyjemniej.
@Lilka455 Ty w Wiedniu mieszkasz? Masz rodzinę na Dolnym Śląsku? Bo ostatnio miałam okazje rozmawiac z Panią, która wspominała, ze córka mieszka w Wiedniu i bedzie babcia [emoji5]
Jestem z Opolskiego ;)

Bolały ale dało się wytrzymać. Z tym że ja mam bóle krzyżowe więc odczuwam to inaczej. Tylko z przodu czułam jedno wielkie napięcie na dole brzucha
Na ślasku lekki przymrozek [emoji4] troche , troszeczke widac śniegu pod drzewami.
Ja tam sie ciesze. Z checia bym teraz miala mrozy, bo w tej ciazy jest mi strasznie gorąco [emoji16]
Ja dzisiaj slabo spałam. Jakies myśli mi po glowie chodziły. Jeszcze nasza suka nie spala w nocy tylko chodziła po mieszkaniu i pazurami o parkiet dawala czadu [emoji240]
Obudzil mnie w nocy bol gardla. Przejelam się trochę. Wiec dzisiaj na dwór bez zbędnej potrzeby nie wychodze. Ale tak sie składa, zr akurat maz jedzie na 3 dni na wyjazd i zostane sama na mieszkaniu z psem ;) wiec i tak spacer musi byc.
Troche gardło boli, lekki kaszel i taka licha jestem. Wiec miód cytryna i próbujemy to wygonic. ;)

@Aurelka1994 a skurcze bolały? Bo ja czasem tez mam bardzo często stawianie sie brzucha ale bez bolu.

Bolały ale dało się wytrzymać. Z tym że ja mam bóle krzyżowe więc odczuwam to inaczej. Tylko z przodu czułam jedno wielkie napięcie na dole brzucha
Strasznie się boje skurczy. Jak mi się brzuch stawia to od razu więcej magnezu i się kładę. Obawiam się, ze nie rozpoznam po prosty tych "złych" skurczy. Eh. Co ma być to będzie, co nie ?

U nas tylko kominkiem palimy. Jest tanio i ekologicznie, do tego.cieplutko :)

Mnie wczoraj też dwa razy tak złapało 🤦‍♂️ no dziewczyny trzeba torby do szpitala szykować 😁

Kurczę, tak sobie myślę, że z tym spakowaniem torby do szpitala to niezły pomysł. Ja właśnie wchodzę w 30 tydzień i myślę sobie, że to już naprawdę zleci... Ja też ostatnio kiepsko śpię. Zasypiam szybko, ale budzę się po kilka razy - albo muszę do WC, albo nie umiem się ułożyć, albo kręgosłup boli. Teraz już tak chyba będzie. Mała najbardziej aktywna w nocy więc to też mnie chyba wybudza. Mam prawie wszystko przygotowane. Zostało mi do kupienia łóżeczko dostawne i kilka drobiazgów. Po doświadczeniach z dwójką dzieci, od razu jak zaszłam w trzecią ciążę wiedziałam, że pójdę w tę opcję łóżeczka dostawnego. Wiem, że sama będę spała spokojniej, jak mała będzie tak blisko, łatwiej z karmieniem piersią i do tego przychodzą do nas czasem w nocy starszaki - będzie dla nich miejsce w razie czego, jak malutka będzie w łóżeczku dostawnym a nie z nami w łóżku. Druga rzecz, w którą na pewno się zaopatrzę po swoich poprzednich doświadczeniach, to nosidło ergonomiczne. Okropne miałam bóle kręgosłupa przez takie zwykłe noszenie dzieci.

A jak to jest dziewczyny ze znieczuleniem do porodu? Bo na to trzeba wyrazić jakąś zgodę? Czy warto, czy jest duże jakieś ryzyko. Czy któraś z Was brała znieczulenie?

reklama
Jak mi się brzuch stawia to od razu więcej magnezu i się kładę.
Trzeba wyciszać te skurcze? myślałam ze to normalne skurcze przygotowujące macicę do porodu.
jeśli są nieregularne i nie bolą to chyba nie ma potrzeby 🤔
mi się tez brzuch stawia kilka raz dziennie najwięcej miałam 4 razy pod rząd ale traktuje to zupełnie normalnie

Kurczę, tak sobie myślę, że z tym spakowaniem torby do szpitala to niezły pomysł.
ja jutro zaczynam 33 tc i tez muszę o tym pomyśleć. myślałam ze spakuje się do walizki mam taka mała ale za małą hehe te wszystkie podkłady, pampersy zajmują tyle miejsca... zostaje mi chyba zwykła torba taka na siłownie bo nie będę kupować specjalnej za 300 zł :-D

własnie zamówiłam łóżeczko - dostawa 18 marca :szok:

Do góry