reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi!! Właśnie gdyby to było po wizycie, stosunku albo większym ćwiczeniu to pewnie bym się nie przejmowała, ale tu to tak kompletnie bez przyczyny :( chyba że dziecko mówi mi że już dość siedzenia na kanapie :D Ja już po wizycie, lekarka powiedziała że na jej oko wszystko wygląda w porządku, i że czasem się tak zdarza. Ale że takie rzeczy dobrze jest skonsultować

reklama
Ciebie szczypie, mnie młoda tak kopie, że mnie brzuch boli [emoji2962] Ostatnio tak głowę wypychała, że widac było wypukłość jak pół piłki do tenisa, aż mąż był w szoku. Ciasno jej się chyba robi [emoji1787]
Mój robi to samo - czasami się dziwię, że brzuch może być tak elastyczny 😅

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi!! Właśnie gdyby to było po wizycie, stosunku albo większym ćwiczeniu to pewnie bym się nie przejmowała, ale tu to tak kompletnie bez przyczyny :( chyba że dziecko mówi mi że już dość siedzenia na kanapie :D Ja już po wizycie, lekarka powiedziała że na jej oko wszystko wygląda w porządku, i że czasem się tak zdarza. Ale że takie rzeczy dobrze jest skonsultować
Dobrze, że się skonsultowalas :) no i dobrze, że wszystko jest ok.

Kochane z cukrzyca - mialyscie jakies objawy? Tak czytam o tych ketonach i ciagle mnie to zastanawia, bo jak mialam wizyte u poloznej to wyszly ketony w moczu, ale tylko zapytala czy jem i pije ok i to tyle. A ja jestem taka slaba ciagle spie i ciagle zmeczona. Mam anemie co prawda, ale w kazdej ciazy mialam, a w zadnej nie spalam tyle co teraz. U mnie nie robia krzywej ot tak o i zastanawiam sie czy nie naciskac, bo juz sama nie wiem. Zelazo biore dopiero od tygodnia. Bede miala USG 3 marca zeby sprawdzic czy dzidzia rosnie ok, bo przez ten niski hormon pappa jest ryzyko, ze lozysko moze nie pracowac jak powinno i przy tym bede miala spotkanie z konsultantem to z nim pogadam, ale tak mysle, czy wczesniej wizyty z polozna znowu nie umowic.
A nie możesz sobie zrobić krzywej prywatnie? Zobaczylabys co Ci wyjdzie..
Mam cukrzyce ciążowa i właśnie jak ustalalam jadłospis i było w nim coś po czym skakał mi cukier to musiałam się położyć chwile ponieważ głowa sama mi leciała..

Nie wiem czy tu robia prywatnie, a jeszcze do tego tutaj zwykla morfologia kosztuje majatek prywatnie [emoji33] sprobuje pogadac z tym konsultantem, to juz za 1,5 tygodnia. Ale serio, padam na pysk. Caly czas bym spala [emoji1745]
A nie możesz sobie zrobić krzywej prywatnie? Zobaczylabys co Ci wyjdzie..
Mam cukrzyce ciążowa i właśnie jak ustalalam jadłospis i było w nim coś po czym skakał mi cukier to musiałam się położyć chwile ponieważ głowa sama mi leciała..

Kochane z cukrzyca - mialyscie jakies objawy? Tak czytam o tych ketonach i ciagle mnie to zastanawia, bo jak mialam wizyte u poloznej to wyszly ketony w moczu, ale tylko zapytala czy jem i pije ok i to tyle. A ja jestem taka slaba ciagle spie i ciagle zmeczona. Mam anemie co prawda, ale w kazdej ciazy mialam, a w zadnej nie spalam tyle co teraz. U mnie nie robia krzywej ot tak o i zastanawiam sie czy nie naciskac, bo juz sama nie wiem. Zelazo biore dopiero od tygodnia. Bede miala USG 3 marca zeby sprawdzic czy dzidzia rosnie ok, bo przez ten niski hormon pappa jest ryzyko, ze lozysko moze nie pracowac jak powinno i przy tym bede miala spotkanie z konsultantem to z nim pogadam, ale tak mysle, czy wczesniej wizyty z polozna znowu nie umowic.

Ja nie miałam żadnych objawow.
Jeśli masz stylowością kup sobie glukometr i paski na próbę. Nir jest to duży wydatek bo sam glukometr jakoś 40-50 zł ( ja mam ixell bardzo fajny) i paski bez refundacji jakoś 30 zł 50 pasków. I możesz sobie mierzyć na czczo, jak i godzinę po posiłkach i sprawdzać czy dobra dieta. Bo nawet jakbyś miała cukrzyce a dobre cukry miała po posiłkach i na czczo noc więcej byś nie miała robione

Miala któraś z was angine w ciąży? Okropnie boli mnie prawy migdał, mam kaszel i katar goraczki na szczęście brak co świadczy ze to raczej wirusowe, a nie bakteryjna. Nie wiem czy iść do lekarza bo znając jego nie weźmie wymazu tylko zaraz wladuje antybiotyk. A z drugiej strony boję się, że może mi się to rozchulac przez weekend i będzie dramat jak dojdzie goraczka jednak paracetamolem tego nie okielznam...

Miala któraś z was angine w ciąży? Okropnie boli mnie prawy migdał, mam kaszel i katar goraczki na szczęście brak co świadczy ze to raczej wirusowe, a nie bakteryjna. Nie wiem czy iść do lekarza bo znając jego nie weźmie wymazu tylko zaraz wladuje antybiotyk. A z drugiej strony boję się, że może mi się to rozchulac przez weekend i będzie dramat jak dojdzie goraczka jednak paracetamolem tego nie okielznam...
Miałam. Ogólnie dużo ciekawych chorób miałam w ciąży 😣 Na wirusowego półpaśca dostałam heviran, jest bezpieczny tylko trzeba wziąć szybko bo nie leczy tylko blukuje namnażanie wirusa. Malutkiego półpaśca miałam, bolało jak cholera i stres olbrzymi ale przynajmniej szybciej zeszło...Dziecko zdrowe 😊
A poza tym objawowo lecz gardełko. Ja płukałam sodą jak dzika, piłam herbaty i na noc hascosept spray

Moja Pani ginekolog kazała mi zrobić CRP przed antybiotykiem jeśli będzie wysokie wtedy dopiero brać ...w święta leżałam chora z temperaturą i niestety CRP miałam wysokie i antybiotyk musiał być ..więc może zrób sobie to i wtedy będziesz spokojniejsza ...

Dzieki, juz myslalam wlasnie czy znam kogos kto ma cukrzyce. Tutaj nie, w Polsce mam babcie. U niej sobie sprawdzalam, ale to byl przelom listopada/grudnia i nawet po ciasteczku mialam super wynik. Mam kolezanke, ktora miala cukrzyce ciazowa to jej zapytam czy jej czasem nie zostalo, a jak nie to zobacze czy u nas mozna kupic bez recepty.
Ja nie miałam żadnych objawow.
Jeśli masz stylowością kup sobie glukometr i paski na próbę. Nir jest to duży wydatek bo sam glukometr jakoś 40-50 zł ( ja mam ixell bardzo fajny) i paski bez refundacji jakoś 30 zł 50 pasków. I możesz sobie mierzyć na czczo, jak i godzinę po posiłkach i sprawdzać czy dobra dieta. Bo nawet jakbyś miała cukrzyce a dobre cukry miała po posiłkach i na czczo noc więcej byś nie miała robione

reklama
Miałam ostatnio ropne zapalenie gardła (nie wiem czy to to samo). Na początku ratowałam się domowymi sposobami, ale doszedł katar który nie dawał mi oddychać nocą i w sobotę gorączka, tak więc w niedzielę wylądowałam na pogotowiu i dostałam antybiotyk

Do góry