reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Miałam ostatnio ropne zapalenie gardła (nie wiem czy to to samo). Na początku ratowałam się domowymi sposobami, ale doszedł katar który nie dawał mi oddychać nocą i w sobotę gorączka, tak więc w niedzielę wylądowałam na pogotowiu i dostałam antybiotyk
Dokładnie tego się boję 🙈🤦‍♀️

reklama
Ja miałam już dwa razy. Ostatnia zaleczylam w połowie stycznia. W obydwóch przypadkach niestety antybiotyk poszedł w ruch.
Miala któraś z was angine w ciąży? Okropnie boli mnie prawy migdał, mam kaszel i katar goraczki na szczęście brak co świadczy ze to raczej wirusowe, a nie bakteryjna. Nie wiem czy iść do lekarza bo znając jego nie weźmie wymazu tylko zaraz wladuje antybiotyk. A z drugiej strony boję się, że może mi się to rozchulac przez weekend i będzie dramat jak dojdzie goraczka jednak paracetamolem tego nie okielznam...

Ja dziś miałam fatalna noc
Nic nie spalam
Brzuch mnie potwornie bolał i czułam parcie na krok
Trochę byłam spabikowana ale pochodziłam po domu, napiłam się i przeszło powoli
Myślę że młoda się tak ukokosila.. Chyba...
WGL zaczynam od jakiegoś czasu bardzo źle sypiać... Max do 2:00 i później już koczowanie do rana przewalając się z boku na bok.

Nic nie spalam
Brzuch mnie potwornie bolał i czułam parcie na krok
Trochę byłam spabikowana ale pochodziłam po domu, napiłam się i przeszło powoli
Myślę że młoda się tak ukokosila.. Chyba...
WGL zaczynam od jakiegoś czasu bardzo źle sypiać... Max do 2:00 i później już koczowanie do rana przewalając się z boku na bok.

Ja ma tak samo. Długo nir mogę zasnąć, zasypiam na 2-3 godziny i koniec.
I jeszcze tak mnie dziś w nocy swedzialy nogi i pośladki, ze myślałam ze zwariuje [emoji85]

Nic nie spalam
Ja ma tak samo. Długo nir mogę zasnąć, zasypiam na 2-3 godziny i koniec.

ojj współczuje... :( ja się dziś obudziłam o 9.30! spałam chyba 10 godzin
jedyne co mnie w nicy wybudziło to ból kolan ale dałam poduszkę pod nogi i jakoś zasnęłam.

wczoraj na prenatalnych wszystko ok :)
mała nie dała sobie zrobić zdjęcia tym razem.
zarzuciła nogi na głowę i nawet rękami jej nie obrócił jak naciskał na brzuch 😅
najważniejsze ze wszystko jest w porządku wazy 1800 g 😁

ojj współczuje... :( ja się dziś obudziłam o 9.30! spałam chyba 10 godzin
jedyne co mnie w nicy wybudziło to ból kolan ale dałam poduszkę pod nogi i jakoś zasnęłam.

wczoraj na prenatalnych wszystko ok :)
mała nie dała sobie zrobić zdjęcia tym razem.
zarzuciła nogi na głowę i nawet rękami jej nie obrócił jak naciskał na brzuch 😅
najważniejsze ze wszystko jest w porządku wazy 1800 g 😁
Super że wszystko dobrze 🙂 teraz nic nie pozostało tylko czekać na małą ♥️

Są pewne grupy antybiotyków które nie szkodzą maleństwu. A usłyszałam gdzieś ostatnio że długotrwały kaszel też nie jest dobry ponieważ może powodować skurcze. Lepiej oddać się w ręce specjalisty. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia [emoji110]
No u mnie właśnie tez coś zaczyna brać, kaszel mokry, ale tak aż spod mostka. Nie dość, że bezsenność to kaszel. Ale do lekarza pójdę dopiero w poniedziałek.
Są antybiotyki bezpieczne w ciąży tak jak i niektóre leki, tylko najważniejsze hy brać je po konsultacji z lekarzem, a nie samemu [emoji6]

Właśnie na pocieszenie otrzymałam zdj z sesji. Wrzucę wam maly urywek, może akurat któraś z was się wahala, a teraz się skusi. Niesamowita pamiątka. 20200221_111900.jpg

reklama
Do góry