reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja wkładam palcem, na ulotce jest napisane, że w ciąży lepiej palcem
U mnie synuś. Termin z OM na 22.05, wg usg 24.05 [emoji6]

Dziewczyny, któraś z Was bierze luteinę dopochwowo? Jak dezynfekujecie aplikator po założeniu tabletki? W ulotce każą tylko umyć w ciepłej wodzie i dokładnie osuszyć miękką chusteczką. A ja się zastanawiam czy to wystarczy... Najchętniej bym wyparzyła we wrzątku [emoji12][emoji23]

reklama
Ja tam zamierzam kąpać codziennie, to rytuał dla Dziecka uważam.
My mamy już Michała prawie 6 lat i Anię 3,5, teraz dziewczynka, syn Alicja wybrał a tatuś z córką do brzucha mówią Anitka Nitka więc nie wiem

No i pojawiły się u mnie jakieś dziwne skurcze... :( dzwoniłam do lekarza i kazał wziąć 2 nospy i poczekać, jeżeli skurcze zaprzestana to mam przyjechać po południu do niego do gabinetu i zobaczymy co się dzieje a jeśli nie przestanie to mam podjechać do szpitala... :-(
Trzymam kciuki, by przeszły 😘 Będzie dobrze 😘

My mielismy USG, z malutka wszystko ok i tak jak of paru dni czuje, jest glowka do dolu. Wiem, ze to jeszcze wczesnie i moze sie obkrecic, ale mam nadzieje, ze tak zostanie.
download%20(2).jpeg
download%20(7).jpeg

Na poczatku to i zdrowo nie kapac. Ja moich nie kapalam conajmniej tydzien po porodzie. W UK tak zalecaja wlasnie. Nawet do 2 tygodni. Pozniej tez roznie. Jak goraco to codziennie, a tak to co 2 dni.
A my kąpaliśmy jakoś w 5 dobie życia dopiero , z tego co pamiętam. I mała.kapana jest co dwa dni ;) . Niech każdy robi co uważa. Nie ma co sobie narzucać . My żyjemy bez żadnych rytuałów codziennych ;)

reklama
Do góry