reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczymy a zna któraś orzechy piorące? Chodzi to za mną już jakiś czas, ale ciągle mam obawy co do skuteczności tych orzechów.

reklama
Dziewczyny pytanie z innej beczki :) macie jakieś sposoby zeby dzidziuś przetrzymal do terminu porodu czy trzeba się zdać na naturę i już?
Już wyjaśniam.. termin z OM 17.05, termin z ostatniego USG na 07.05.. córka wcześniejsza urodziła się 2 tygodnie przed terminem i właśnie 3 maja idzie do Pierwszej Komunii... Tak bardzo chciałabym być wtedy z nią, ale boję się że mogę nie dotrwać :-/

Poszlam na połówkowe, troche w rejstracji kręcili nosem bo 26tc, ale lekarka stwierdziła, że to nie problem. U nas wszystko w porządku, mała pokazala buzię [emoji7] Tylko wyszło, że jest troszku mniejsza niż powinna. Przy okazji kupiliśmy już wózek [emoji1787]
FB_IMG_1581501702094.jpeg

Poszlam na połówkowe, troche w rejstracji kręcili nosem bo 26tc, ale lekarka stwierdziła, że to nie problem. U nas wszystko w porządku, mała pokazala buzię [emoji7] Tylko wyszło, że jest troszku mniejsza niż powinna. Przy okazji kupiliśmy już wózek [emoji1787]Zobacz załącznik 1079984
Też tak mam, 28 tc a Malutka trochę mniejsza. Czasem różnica tygodnia A czasem prawie dwóch. Lekarz uspokaja , że to normalne. Dzieci rosną we własnym tempie.
Wózek cudny 😮😁

Matko ja się teraz przerazilam bo używałam tego aplikatora ...ale żadnego plamienia/krwawienia nie miałam 🙄
Kobieto wyluzuj. Ja też i co? I nic. Będziemy żyły 😜😉 To nie jest tak, że w ciąży nie można go używać, tylko zaleca się, by tego nie robić.Nigdzie nie jest napisane, że to czymś grozi lub że trzeba się zamartwiać lub udać do lekarza po jego użyciu...

Mam kiepskie popołudnie, na nic nie mam siły, słabo mi i mdli mnie strasznie, ale to wina mieszanki jedzeniowej, którą sobie zafundowałam 🤪

Dziewczyny pytanie z innej beczki :) macie jakieś sposoby zeby dzidziuś przetrzymal do terminu porodu czy trzeba się zdać na naturę i już?
Już wyjaśniam.. termin z OM 17.05, termin z ostatniego USG na 07.05.. córka wcześniejsza urodziła się 2 tygodnie przed terminem i właśnie 3 maja idzie do Pierwszej Komunii... Tak bardzo chciałabym być wtedy z nią, ale boję się że mogę nie dotrwać :-/

Niestety w kwestiach dotrwania do terminu porodu się nie wypowiem, bo jestem nowicjuszką w tym temacie 😜😜😜

Laski a zauważacie u siebie większą wrażliwość w ciaży?Ja ostatnio przejmuje się pierdołami, wzruszają mnie rzeczy, na które kiedyś nawet nie zwróciłabym uwagi... Śmiech normalnie :)
Mi jak coś nie wyjdzie to ryczę jak bóbr 🤣 coś nie idzie po mojej myśli to samo 😁 unikam wszelakich filmów i seriali smutnych itp bo łzy same ciekną 🤣

Laski a zauważacie u siebie większą wrażliwość w ciaży?Ja ostatnio przejmuje się pierdołami, wzruszają mnie rzeczy, na które kiedyś nawet nie zwróciłabym uwagi... Śmiech normalnie :)
Ja to jakas maskara. Wcześniej pisałam też. Na fulmach akcji ryczę jak bóbr, byłam na pobraniu krwii i przedemną była pani z małą dziewczynką, jak usłyszałam jej płacz, to sama zaczęłam płakać i nie mogłam sie przez cały dzień uspkkoić [emoji33]

reklama
Ja to jakas maskara. Wcześniej pisałam też. Na fulmach akcji ryczę jak bóbr, byłam na pobraniu krwii i przedemną była pani z małą dziewczynką, jak usłyszałam jej płacz, to sama zaczęłam płakać i nie mogłam sie przez cały dzień uspkkoić [emoji33]
Co te hormony robią z człowieka 🙈
Ja to w ogóle, beksa, panikara itd

Do góry