reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ale ładne :)

Ja czekam na potwierdzenie i zamawiam paczkę ciuchów z olx. Akurat wszystko co potrzebne :) zastanawiam się nad usg 3D/4D,korci mnie strasznie..
U mnie 15+3 i brzuszek narazie ledwo widoczny.

Brzuch przestał boleć, za to wróciły mdłości.. :baffled: Podejrzewam, że to od żelaza, bo dzisiaj rano wzięłam pierwszą tabletkę. Także forma dziś nie najlepsza. Dla poprawy nastroju kupiłam pierwsze body dla maleństwa i skarpetki :):):) Kolory neutralne, bo nie wiem jeszcze kto się tam u mnie kryje.

Ubranka z Lindex
Zobacz załącznik 1047659Zobacz załącznik 1047660Zobacz załącznik 1047661

reklama
Cześć i czołem, dziś wąż w domu to mało jestem:) powoli robimy porządki świąteczne dziś w ruch poszły zabawki młodego, kupilam kilka nowych pojemników na zabawki, jedna torba do wypalenia, jedna pojedzie do dziadków, żeby tam mial się czym bawic i nie wozić z sobą. Na święta znow tego dostanie, masakra ja mialam 5 zabawek na krzyż i przeżyłam, a te dzieciaki to sklep mogą otworzyć. Dziś mam 9 rocznicę ślubu cywilnego bo kościelny braliśmy dopiero 2 lata temu więc jakoś ten cywilny uważam za początek naszej przygody , a kościelny tylko to przypieczetowal :D u nas dziś ciśnienie niskie pije druga kawe bo czuje juz głowę wrrr

U mnie 15+3 i brzuszek narazie ledwo widoczny.

Brzuch przestał boleć, za to wróciły mdłości.. :baffled: Podejrzewam, że to od żelaza, bo dzisiaj rano wzięłam pierwszą tabletkę. Także forma dziś nie najlepsza. Dla poprawy nastroju kupiłam pierwsze body dla maleństwa i skarpetki :):):) Kolory neutralne, bo nie wiem jeszcze kto się tam u mnie kryje.

Ubranka z Lindex
Zobacz załącznik 1047659Zobacz załącznik 1047660Zobacz załącznik 1047661
Ale slicznosci :)
Ja kupiłam pierwsze bodziaki jak dowiedzielismy się kim jest ten maluszek w brzuszku :)
Ale ładne :)

Ja czekam na potwierdzenie i zamawiam paczkę ciuchów z olx. Akurat wszystko co potrzebne :) zastanawiam się nad usg 3D/4D,korci mnie strasznie..
Mnie też 3d korci, ale Maz nie chce się zgodzić, on twierdzi, że chce pierwszy raz naszą córeczkę zobaczyć po porodzie w całej okazałości a nie na zdjęciach z usg 3d :)
Dostalam dzisiaj wyniki krwi i wyszlo ryzyko zd 1:154. W opisie jest, ze to niskie ryzyko, ale mi sie wydaje, ze to jest jednak sporo [emoji29] wyszlo ktorejs podobnie? Co lekarz na to? Ja w UK to Tu wszystko jest inaczej...
A co lekarz na to, jak wyszło usg?
Sam wynik z krwi powinien być w korelacji z usg, wtedy można obliczyć ryzyko.

Nie wiem, tutaj tylko takie podaja. Dodzwonilam sie do poloznej i powiedziala, ze wysokie ryzyko to ponizej 1:150 i mam sie nie martwic. Latwo powiedziec, ciezej zrobic...
więc nie mogę nic napisać, słuchaj położonej 😙
W Polsce podaje się ryzyko podstawowe i skorygowane . U mnie podstawowe 251, po skorygowaniu 5023. Też nie podobał mi się wynik pomimo, że jest ryzyko niskie a więc ok, ale dwóch lekarzy, wykonujący badanie i prowadzący ciążę mnie uspokoili, według nich nawet wiek nie wpłynął na wynik. Wiadomo, że to są statystyki, ale i tak stresują...
A jak Twoje USG?

więc nie mogę nic napisać, słuchaj położonej 😙
W Polsce podaje się ryzyko podstawowe i skorygowane . U mnie podstawowe 251, po skorygowaniu 5023. Też nie podobał mi się wynik pomimo, że jest ryzyko niskie a więc ok, ale dwóch lekarzy, wykonujący badanie i prowadzący ciążę mnie uspokoili, według nich nawet wiek nie wpłynął na wynik. Wiadomo, że to są statystyki, ale i tak stresują...
A jak Twoje USG?
USG bylo bardzo dobre. NT 1,7, kosc nosowa widoczna. Musi byc dobrze 😓 tutaj niby wlasnie dlatego robia USG i krew tego samego dnia zeby to polaczyc, wiec podejrzewam, ze to raczej korygowane. Mam nadzieje, ze sie myle

USG bylo bardzo dobre. NT 1,7, kosc nosowa widoczna. Musi byc dobrze 😓 tutaj niby wlasnie dlatego robia USG i krew tego samego dnia zeby to polaczyc, wiec podejrzewam, ze to raczej korygowane. Mam nadzieje, ze sie myle
Ja też miałam USG i krew w tym samym dniu. Słuchaj położonej, chyba, że znajdziesz kogoś z wynikami z Anglii i dla swojego spokoju porozmawiaj.
Tak szczerze, to ja długo po tym badaniu, nawet jak już miałam wynik, byłam zdenerwowana.

reklama
Ja też miałam USG i krew w tym samym dniu. Słuchaj położonej, chyba, że znajdziesz kogoś z wynikami z Anglii i dla swojego spokoju porozmawiaj.
Tak szczerze, to ja długo po tym badaniu, nawet jak już miałam wynik, byłam zdenerwowana.
Za tydzien bede widziala sie z lekarzem w Pl to moze chociaz dokladniejsze USG zrobi. Co prawda to bedzie juz 14+4, ale moze ten nos dokladniej obejrzy.

Do góry