reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

U mnie będzie różnica 20 miesięcy i nie wiem co zrobię, bo narazie moje dziecko raczkuje, nie chodzi, więc dostawka odpada, ale nie bardzo mi się widzi kupowanie podwójnego wózka. Spacerówkę teraz trzymam na klatce na dole, ale podwójnego wózka za nic w świecie nie zmieszcze. A targać taki ciężar na drugie piętro to też nie rozwiązanie.

reklama
Odebrałam dziś kompletne wyniki Pappa uzupełnione o biochemię, i mogę odetchnąć :) prawdopodobieństwo zespołu Downa z wieku to było 1:110, po wszystkich badaniach 1:2200 u obojga dzieci :) pozostałe trisomie jeszcze lepsze wyniki.
Ktoś pytał o wózek rok po roku dla dzieci z różnicą 2 lat. To zależy od dziecka ;) u nas była różnica rok i 10 miesięcy, syn był starszy, w tym wieku bardzo się nie słuchał, nic sensownego nie mówił za to bardzo szybko biegał. Musiałam mieć wózek żeby przemieścić się z punktu A do punktu B, po tym jak go do wózka zapędziłam i mocno zapiełam pasy ;) koleżanka która miała starszą córkę, grzeczną i usłuchaną miała tylko dostawkę stojącą dla starszaka.
Super wieści ! A w jakim wieku są teraz Twoje dzieci ?;)

A czemu nie miałyście ?
U mnie 17 właśnie się zaczął. [emoji846] Także duża różnica.Ja nie chciałam. Dużo dała mi do myślenia rozmowa z ginekologiem, który spytał bezpośrednio czy usunełabym ciąże, gdyby wyniki wyszły złe. Akurat dla mnie było jasne, że nie zrobiłabym tego. Jakieby nie było to w końcu moje dziecko. [emoji6]
Także zwykłe usg było dla mnie wystarczające, a wiedza z prenatalnych zbyteczna. Po za tym przerażają mnie sytuację, gdy wychodzą złe wyniki, mimo że dziecko jest zdrowe i kobieta stresuje się przez całą ciąże. Jaki to musi mieć zły wpływ na malucha.
To ja mam zupełnie odwrotnie, chciałabym bym wiedzieć wcześniej gdyby było coś nie tak i miec te kilka miesięcy na przygotowanie się, oswojenie z daną chorobą, odwiedzenie się jak najwięcej o niej i ewentualne leczenie. Kazda z nas ma swoje indywidualnie podejście do takich spraw :)

A czytacie wiadomości prywatne? :) [emoji23][emoji23] wszystkie które się za pisałyśmy na listę, dostały wiadomość, ale widać że żadna z nas nie zwraca dużej uwagi na kopertę :D
Czytam czytam [emoji12] Już zostało wyjaśnione[emoji106] Wszystko przez kropkę [emoji85]
Witajcie.
Chciałabym się odnieść do dzisiejszej dyskusji na temat forum zamkniętego.
Po pierwsze - nie „trzeba być VIP” by do niego należeć. Była tworzona lista, która została wysłana do admina na podstawie, której został stworzony wątek zamknięty. Te z Was, które zgłosiły się po czasie, (kiedy lista już wywędrowała) proszę byście napisały do mnie jeszcze raz - wyśle ponownie do admina z prośbą o dodanie. (Pisałam już o tym na forum przy poprzedniej dyskusji na temat wątku zamkniętego).
Uważam osobiście, że takie sformułowania jak dzisiaj są nie na miejscu i poniekąd są krzywdzące bo nikt nikogo nie chciał wyeliminować, ograniczyć, pominąć. Wątek miał być otwarty w piątek, powstał późno w niedziele. Dodatkowo @luna91 nie dostała moderatora - wszystko jest w trakcie wyjaśniania, a ja mam dziecko i rodzine i nie jestem wstanie ogarnąć ponad 100 osób i wiadomości sama, dlatego to trochę dłużej trwa. (Zresztą ja mówiłam od początku, że moderatorem mogę być na chwile - jak przyszło co do czego nikt prócz @luna91 się nie zgłosił by nim zostać - to również przypominam w obliczu powstałych pretensji.) Każde działanie (dodanie nowych osób, usunięcie kogoś z listy) i tak musi przejść przez admina - a to wymaga czasu. Proszę na przyszłość zanim zostaną wysnute pochopne wnioski by napisać i się dowiedzieć w czym jest rzecz. @Anulka. faktycznie wysłałam listę tą pierwszą gdzie nie było dodanej „.” w Twoim nicku, ale już poprosiłam Anie o dostęp dla Ciebie - przepraszam, mój błąd.

wszystkim wizytującym gratuluje i życzę zdrówka [emoji8] Dobrej nocy.
Dzięki [emoji8] Nie ma problemu [emoji6]

Witam z rana[emoji16]
Tak, z tymi dostawkami i podwójnymi wózkami to nie lada problem [emoji848] Dużo właśnie zależy zarówno od wieku, jak i temperamentu dziecka. Moja ma 2,5. Jak Junior się urodzi będzie miała 3. Mniej więcej odkąd skończyła 2 lata odmówiła jazdy w wózku. Jednak jest bardzo ruchliwym dzieckiem i nie wiem jak to będzie gonić ją z wózkiem [emoji23] Dlatego rozważam dostawkę. Jestem łazik i jak wyjdę z domu, to czasem pół dnia mnie nie ma [emoji16] 3latek tyle nie wytrzyma, z nawet jak wytrzyma to będzie mnie spowalniać [emoji12]

reklama
Cześć dziewczyny, u mnie 5 pobudek dzisiaj.. Gorzej niż przy rocznym dziecku [emoji23] za wizytujace trzymam kciuki, ja zaraz się ubieram i lecę na wizytę :) miłego dnia
Hej! U mnie dzisiaj 2 pobudki i jestem ledwo żywa. [emoji86]
To ja mam zupełnie odwrotnie, chciałabym bym wiedzieć wcześniej gdyby było coś nie tak i miec te kilka miesięcy na przygotowanie się, oswojenie z daną chorobą, odwiedzenie się jak najwięcej o niej i ewentualne leczenie. Kazda z nas ma swoje indywidualnie podejście do takich spraw :)
Wiesz, w razie w, nieprawidłowości wyjdą też na połówkowych. Także myślę, że czasu na oswojenie z chorobą od połowy ciąży też jest dużo. [emoji6]

Do góry