reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Dzień dobry :)
Ach liczyłam na śniadanie do wyrka, po całym tygodniu pracy.. Niestety obudziłam się, i widzę, męża niema. Lukam na mapę google na lokalizację i widzę, że lata po lesie.. No cóż [emoji14]

Mnie też brzuch twardnieje, nie często ale się zdarza. Nie biorę nospy, przechodzi samo.

Śniła mi się dziś teściowa.. Że wróciliśmy na stare śmieci.. Masakra co za koszmar [emoji14]

W środę mam wizytę, ciekawe czy też usg mi zrobi. :D miałam już dwa, plus prenatalne.. Właściwie nie mam nic przeciwko, żeby zaglądał :D

Udanej niedzieli Wam życzę!

reklama

Dziś zaczynam 13t i jakoś nie mogę w to uwierzyc. Tak to szybko zleciało. A i samopoczucie tez nie za wiele się zmieniło. Wczoraj dopoludnie trochę ogarnęłam dom, ale pozniej zaczął mnie pobolewa brzuch i podłogi już musiał narzeczony ogarniać. I tez mi pierwszy raz zaczął twardniec brzuch. Jak o tym czytałam to nie miałam pojęcia o co chodzi, ale teraz już wiem. Faktycznie dobry pomysł, żeby popytać lekarzy, czy to normalny objaw, czy może coś niepokojącego.
Rosolek już się gotuje, a ja muszę isc zjesc śniadanie, bo okrutnie mnie ssie:)
Miłej niedzieli:)

Witam się i ja. Rosołek ugotowalam wczoraj, bo już nie mogłam wytrzymać taka ochotę miałam. Jestem nie do zyci
To normalne. W kazdej ciazy mi szybko twardnial. Ja nie biore no spy, chyba, ze mam kolke nerkowa, ale ostatnio mialam w drugiej ciazy. Generalnie w Pl przepisuja no spe ciezarnym jak cukierki, a ona wcale nie jest taka dobra. Tutaj jak powiedzialam co biore na kolke to mi lekarka powiedziala, ze to moze spowodowac przedwczesny porod. I faktycznie poczytalam i nie wiem czemu lekarze tego nie mowia, ale no spa moze powodowac skracanie szyjki. Gdzies nawet tez czytalam, ze w nadmiarze moze powodowac wzmozone napiecie miesniowe u dzieci jak kobieta duzo jej brala w ciazy. Dopoki twardnienie nie jest bolesne to jest to normalne i ja nic nie biore.
Ja tam nie wiem jak z tą nospa, ale ja mam zalecona w każdej ciąży i dzieci żadnego napięcia nie mialy. Twardnienie brzucha owszem może występować do kilku razy na dzien, ale nie całymi dniami. W pierwszej ciąży lekarz nie reagował jak mówiłam, że mnie brzuch boli i jest twardy. Nawet moja mama się dziwila, bo ona 5 dzieci urodziła i nigdy tak nie miala. I co głupia byłam, miałam dopiero 16 lat i nic z tym nie zrobiłam. Skoro lekarz mówi że tak ma być.... I co wkoncu poród zaczął się w 26tc, pewnie gdybym trafiła to innego lekarza to inaczej by się to potoczyło.
Także najlepiej takie rzeczy konsultowac ze swoim lekarzem.

To normalne. W kazdej ciazy mi szybko twardnial. Ja nie biore no spy, chyba, ze mam kolke nerkowa, ale ostatnio mialam w drugiej ciazy. Generalnie w Pl przepisuja no spe ciezarnym jak cukierki, a ona wcale nie jest taka dobra. Tutaj jak powiedzialam co biore na kolke to mi lekarka powiedziala, ze to moze spowodowac przedwczesny porod. I faktycznie poczytalam i nie wiem czemu lekarze tego nie mowia, ale no spa moze powodowac skracanie szyjki. Gdzies nawet tez czytalam, ze w nadmiarze moze powodowac wzmozone napiecie miesniowe u dzieci jak kobieta duzo jej brala w ciazy. Dopoki twardnienie nie jest bolesne to jest to normalne i ja nic nie biore.
Moja trzecia ciaza . Potwierdzam. Slyszalam o tym. Nigdy nospy nie bralam. Nie rozumiem fenomenu. Jesli są wskazania ok. W drugiej ciazy musialam brac aspargin. O nospie tylko slysze ze kazdy nospe. Nawet moja babcia z 10 lat temu wciskala mi ja na ból podczas miesiaczki. Nie wzięłam. Wole sie polozyc wypic herbatę rozchodzic a czasem to mialam az tak bolesne ze mnie poty oblewaly.

Witam się i ja. Rosołek ugotowalam wczoraj, bo już nie mogłam wytrzymać taka ochotę miałam. Jestem nie do zyci
Ja tam nie wiem jak z tą nospa, ale ja mam zalecona w każdej ciąży i dzieci żadnego napięcia nie mialy. Twardnienie brzucha owszem może występować do kilku razy na dzien, ale nie całymi dniami. W pierwszej ciąży lekarz nie reagował jak mówiłam, że mnie brzuch boli i jest twardy. Nawet moja mama się dziwila, bo ona 5 dzieci urodziła i nigdy tak nie miala. I co głupia byłam, miałam dopiero 16 lat i nic z tym nie zrobiłam. Skoro lekarz mówi że tak ma być.... I co wkoncu poród zaczął się w 26tc, pewnie gdybym trafiła to innego lekarza to inaczej by się to potoczyło.
Także najlepiej takie rzeczy konsultowac ze swoim lekarzem.
Nie no jak non stop, to wiadomo, ze trzeba skonsultowac. A co do wzmozonego napiecia - moze, ale nie musi powodowac.

Dziś zaczynam 13t i jakoś nie mogę w to uwierzyc. Tak to szybko zleciało. A i samopoczucie tez nie za wiele się zmieniło. Wczoraj dopoludnie trochę ogarnęłam dom, ale pozniej zaczął mnie pobolewa brzuch i podłogi już musiał narzeczony ogarniać. I tez mi pierwszy raz zaczął twardniec brzuch. Jak o tym czytałam to nie miałam pojęcia o co chodzi, ale teraz już wiem. Faktycznie dobry pomysł, żeby popytać lekarzy, czy to normalny objaw, czy może coś niepokojącego.
Rosolek już się gotuje, a ja muszę isc zjesc śniadanie, bo okrutnie mnie ssie:)
Miłej niedzieli:)
Hehe ja juz mam rosolek ...fajowo teraz drugie danie i w kimano :-) :)
Ja jutro zaczynam 15 tydzień :-) :) :-) :) 😍 😍 😍 😘

reklama
Do góry