reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Obok jak mi pobierała krew pielęgniarka była malutka dziewczynka na pobranie też. Z 3 mies może miała. Jak to dziecko się balo, zobaczylo igłę w płacz, no aż szkoda mi jej było. Mama była, babcia chyba, 3 pielęgniarki i nie mogły tej małej uspokoić taki płacz był. No ale wkoncu się jakoś udało. Taka pulchniutka ta mała, śliczna. A z tego płaczu, nerwów rozowiutka się zrobiła ☺

Znowu 500 postów jednego wieczora OMG. Ja miałam wczoraj kiepski wieczór więc nawet nie wchodziłam na forum. 3 tygodnie temu byłam na weselu u kumpla mojego narzeczonego. Byli w podróży poślubnej, dopiero co wrócili. W niedzielę w nocy zaczął go boleć brzuch rano trafił do szpitala. O 17 zmarł na silne zapalenie trzustki. Masakra. 32 lata chłop. Otyłość i dużo przygód z alkoholem i tak to się skończyło. Strasznie mi szkoda jego żony przede wszystkim. Nie tak to sobie planowała :(

W końcu po lekarzach w domu. Okazało się że mam ostre zapalenie pęcherza. [emoji849][emoji849] Antybiotyk, herbata zurawinowa, żurawina do jedzenia, witamina C i duzo się wygrzewac. A boli jak nie powiem co. [emoji33][emoji31]
Czyli mialam racje niestety, objawy podobne do moich dlatego bylam prawie pewna ze to to. Tyle że ja mialam jakos w 36 tyg ciazy i zaczęły się skurcze przez to A to było jakoś 3 dni przed wigilią ja taka przerażona, a położna pyta czy nie chce mieć dziecka na święta w domu , a tu jeszcze miesiąc do terminu, ale na szczęście urodzilam 4 dni przed terminem.

Znowu 500 postów jednego wieczora OMG. Ja miałam wczoraj kiepski wieczór więc nawet nie wchodziłam na forum. 3 tygodnie temu byłam na weselu u kumpla mojego narzeczonego. Byli w podróży poślubnej, dopiero co wrócili. W niedzielę w nocy zaczął go boleć brzuch rano trafił do szpitala. O 17 zmarł na silne zapalenie trzustki. Masakra. 32 lata chłop. Otyłość i dużo przygód z alkoholem i tak to się skończyło. Strasznie mi szkoda jego żony przede wszystkim. Nie tak to sobie planowała :(
O matko... Jakie to przykre :( trzeba dbać o siebie. Nigdy nie wiadomo co nam los zgotuje..

Ja jestem księgową:) Ale nie kadrową, więc w prawie pracy nie jestem biegła, ale przyznam szczerze że w takim narazie nie rozumiem dlaczego czekasz na wypłatę z ZUSu.
Pamiętam watek dotyczący tego problemu na forum:)
Jak pracodawca zatrudnia powyżej 20 osób to podczas całości zwolnienia to on wypłaca Ci wynagrodzenie, i to on rozlicza się z ZUSEM.
Jestem strasznie ciekawa dlaczego wypłaca Ci ZUS, na jakiej podstawie ?[emoji848]
. Dasz znać jak się dowiesz?
A w takiej sytuacji, gdy pracodawca zatrudnia powyżej 20 os., wypłaca na L4, później na urlopie macierzyńskim jest to kontynuowane. Umowa na czas nieokreślony.

Najbardziej się obawiam że mi tu "uruchomi" atak kolki nerkowek. Lekarka powiedziała że może tak być, szczególnie że mam problem z sikaniem.. Wzięłam antybiotyk, wypije herbatę z podwójnych torebek, zjem zurawinke i poleze do 14,pozniej szybko po dzieci i do domu.
Czyli mialam racje niestety, objawy podobne do moich dlatego bylam prawie pewna ze to to. Tyle że ja mialam jakos w 36 tyg ciazy i zaczęły się skurcze przez to A to było jakoś 3 dni przed wigilią ja taka przerażona, a położna pyta czy nie chce mieć dziecka na święta w domu , a tu jeszcze miesiąc do terminu, ale na szczęście urodzilam 4 dni przed terminem.

reklama
@Asiczek84 daj znać Kochana co Ci powie na te problemy z cera... mam to samo:( bardzo mnie to drazni :(
Juz myślałam że jest lepiej, a tutaj znowu... :(

A co do Eliptyka, słyszałam właśnie że lepiej bieżnia albo już zwykły pionowy rowerek.
Ja własnie Kocham basen, odpręża mnie nieziemsko.. ale do 25.11 jestem bez samochodu. Więc tylko jak mąż wróci wcześniej mogę się wyrwać. Co się rzadko zdarza :( a po drugie wczoraj byłam wieczorem słuchajcie 10os na torze !!! - bałam się ze ktoś mnie kopnie czy coś. Jednak rano najlepiej.

A na bieżni biegasz? czy spacerujesz pod górkę ?

Ja mam jeszcze z przed ciąży jednoczęściowy - standardowy taki z Intersportu. mam tylko biust wzmocniony - zawsze miałam większy :) Na razie na brzuszku jest spoko, ale jak urośnie pewnie 2 częściowy jakiś będę musiała kupić - taki zabudowany jak mówiła @Asiczek84

Ja mam 28 lat - USG było poprawne, nie robiłam PAPPY :) Najpierw w rejestracji wypełniałam ankietę i wyrażałam zgodę/ bądź nie na pobranie krwi. Lekarz też zapytał czy była pobierana krew. Jeśli nie było zaleceń od lekarza prowadzącego ze względu an wyniku USG, albo wady genetyczne w rodzinie,w tym wieku tak naprawdę decyzja należy do nas.

@gochagosiaczek Ja normalnie dostaję wypłatę ost dnia miesiąca i połowiczną dostałam ( tą część którą wypłaca pracodawca) Natomiast od ZUSu nadal nic. Wszystko jest zależne od tego kiedy księgowa zgłosiła do ZUSu, bo od tej daty maja 30dni.
Może jest jak u mnie , firma zatrudnia ponad setkę jednak etatowych pracowników nie ma nawet 20 :)

Pisałyście też o włosach, ja ścinam i farbuję normalnie. Od dawna używam farby organicznej firmy Framesi...
Tak samo robię sobie rzęsy, paznokcie i inne rzeczy :)- od razu lepiej się czuję :)
Ja spaceruje pod górkę ale nie jakaś wysoka:) tak żeby moc spokojnie oddychać.

Do góry