reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Nie mężczyźni zazwyczaj o siebie nie dbają w ogóle jeśli chodzi o zdrowie...

Tak z innej beczki. Jak często chodzicie na wizyty?ja miałam dzisiaj taka na przejrzenie badań i na następną dostałam tylko mocz i wizuta jest za ponad miesiąc 10 grudnia. Raz że mało badań a dwa że długo jakoa trzeba czekać i będzie bez USG prawdopodobnie. Myślicie że powinnam szukać jakiegoś prywatnego? 18 listopada mam prenatalne więc niby USG będzie. Ciężka rozkimna. Szkoda mi trochę kasy na wizytę z której może znowu nic nie wyniose. Na początku to zdrowie przecież aż tak nie szwankuje...
Ja mam co 3 tygodnie.

reklama
W końcu po lekarzach w domu. Okazało się że mam ostre zapalenie pęcherza. [emoji849][emoji849] Antybiotyk, herbata zurawinowa, żurawina do jedzenia, witamina C i duzo się wygrzewac. A boli jak nie powiem co. [emoji33][emoji31]

Też mam zapalenie pęcherza, po pierwszej dawce antybiotyku przestało zupełnie boleć, ale najbardziej pomaga termoforek między nogami :)

Straszne :( no to nawet sie nie nażyli w małżeństwie :(
Znowu 500 postów jednego wieczora OMG. Ja miałam wczoraj kiepski wieczór więc nawet nie wchodziłam na forum. 3 tygodnie temu byłam na weselu u kumpla mojego narzeczonego. Byli w podróży poślubnej, dopiero co wrócili. W niedzielę w nocy zaczął go boleć brzuch rano trafił do szpitala. O 17 zmarł na silne zapalenie trzustki. Masakra. 32 lata chłop. Otyłość i dużo przygód z alkoholem i tak to się skończyło. Strasznie mi szkoda jego żony przede wszystkim. Nie tak to sobie planowała :(

@natalia0 właśnie miałam wczoraj napisać, po przeczytaniu Twojego posta o badaniach prenatalnych, że strasznie jestem zniesmaczona tym jak to u Ciebie wyglądało.
10 minut? Co przez taki czas można zbadać dokładnie? Okropna lekceważąca postawa lekarza.
Też byłabym rozczarowana takim badaniem, ale tak jak dziewczyny pisały najważniejsze, że dziecko zdrowe.
U mnie trwało 25-30 min może. Od razu mówił lekarz co i jak omawiał. Że to w normie, nosek jest rączki nóżki, jaka przezierność i ryzyko wad. Potem jeszcze przy komputerze wypisywał taka kartę i również mówił co i jak. I mam pytać jak coś nie rozumiem albo mam inne pytania.

Ostatnia edycja:
Nie słyszałam o takim badaniu. Ja miałam już mocz badany 3 albo 4 razy z tym ostatnim. Za każdym razem jak dostałam karteczkę do laboratorium.
Każdy lekarz ma swój pomysł na prowadzenie ciąży, ja narazie tylko raz mialam badania krwi zlecone i dopiero jutro idę z nimi do swojej lekarki, ale z tego co widzę to wszystko w normie. Prowadzę ciążę w Austrii więc tutaj mają calkiem inaczej.

Wujek Google mówi tak:

"CZY W CIĄŻY MOŻNA OBCINAĆ WŁOSY?
Istnieje pewien przesąd, że obcinanie włosów w ciąży ma wpływ na rozwój umysłowy dziecka. To kompletna bzdura, niczym nie udowodniona, więc nie należy się tym przejmować. Jeśli masz ochotę ściąć włosy w ciąży, zrób to. W żaden sposób twoje krótsze włosy nie wpłyną na krótki rozum twojego dziecka."

Ja równo za tydzień też ścinam i kolor odświeżam :)

reklama
Co do przesądów kiedyś się uśmiałam odnośnie mojego ślubu. Jak to ciotki siedziały i dyskutowały :)

UWAGA:
Piątek zły początek
Maj nie ma "R"
Róże mają kolce, i tak całe życie :)

Miałam wesele w piątek, w maju, i miałam róże - i jestem szczęśliwa mężatka, prawie na 5 rocznicę będziemy już w trójkę <3 tak że te przesądy zawsze mnie bawiły :)

Do góry