reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Hej dziewczyny :)

opisywałam jakiś czas temu historie mojego naturalnego cudu. Dziś mam już 11t4d, termin na 16 maja. Wczoraj niespodziewanie zwykła wizyta przekształciła się w prenatalne, bo termin miałam na 12.11. Lekarz stwierdził, ze może byc za późno albo po prostu chciał już mnie mieć z glowy;) Z dzidzia Ok, czekam jeszcze na wyniki z krwi. I tu moje pytanie -ile czekacie na wyniki pappa? Bo ja mam czekac 2 tygodnie i wydaje mi się to bardzo dużo.

Bardzo długo. Ja mam na krew pójść najpóźniej we wtorek a wizytę w piątek także wychodzi ze 2-3 dni

ZUS ma 30 dni od dostarczenia zwolnienia na wypłatę zasiłku. O często czekają do ostatniej chwili na wypłatę. Moja koleżanka tak miała ze dostawała mega nieregularnie te wypłaty.

Dlatego ja się bardzo cieszę, ze u nas płaci firma bo przynajmniej wszystko miałam zawsze w terminie :)

Od 3 nie śpię..sprzatam i czytam, od kilku dni w sumie wątek stara wrześniówka 2018 :-) niesamowite ze nie tylko ja z wrzesniowek pozdrowienia dla wszystkich i majówek i tych na czerwiec 2020 ja jestem jak się okazało kilka dni temu, w 12/13tyg ❤❤❤❤❤

Boli mnie krzyż i wymyśliłam! Mam niedługo urodziny więc kupię sobie poduszkę ciążową na wypasie! Poprzednio kupiłam takiego długaśnego węża po taniości na allegro i jest do kitu. Teraz zaszaleję z ceną ale potrzebuję porady co kupić żeby się znów nie naciąć. Cebuszka? Supermami?(tą mam w sklepie pod domem) Zależy mi na tym zeby móc spać na boku "w pozycji bezpiecznej" i położyć kolano na GRUBEJ poduszce. Ta moja to flak. Cebuszka podobno jeden koniec ma z kuleczek styropianowych. Ktoś miał, poleca, odradza? Pomocy!

Ja się już za taką rozglądałam, ale właśnie na allegro, poduszka rogal (129 zł, link nie wiem czy mogę podać). Ma spoko komentarze, ale zastanawiałam się nad jej twardością, bo "flaczka" też nie chcę. Chcę jakąś konkretną.

Od 3 nie śpię..sprzatam i czytam, od kilku dni w sumie wątek stara wrześniówka 2018 :-) niesamowite ze nie tylko ja z wrzesniowek pozdrowienia dla wszystkich i majówek i tych na czerwiec 2020 ja jestem jak się okazało kilka dni temu, w 12/13tyg [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Witam koleżankę wrzesniowke 2018 :)

Bardzo długo. Ja mam na krew pójść najpóźniej we wtorek a wizytę w piątek także wychodzi ze 2-3 dni
Właśnie tez tak mi się wydaje, ze to mega długo. Ale pocieszam się tym, ze na usg wyszło Ok.
Czy którejś wyszło usg dobrze, a krew fatalnie? Choć i tak zdaje sobie sprawę, ze idealnie nie bedzie, chociażby przez moje 37 lat na karku :)

Właśnie tez tak mi się wydaje, ze to mega długo. Ale pocieszam się tym, ze na usg wyszło Ok.
Czy którejś wyszło usg dobrze, a krew fatalnie? Choć i tak zdaje sobie sprawę, ze idealnie nie bedzie, chociażby przez moje 37 lat na karku :)
Mi usg wyszło dobrze. Na wyniki krwi muszę poczekac parę dni, ale nawet nie będę na nie patrzeć.

reklama
Ja tez czekam 2 tyg na wyniki z krwi ale mam na nfz a tam sie dzieja cuda. Jak bylam prywatnie to czekalam do 5 dni,tak jest m.in. W diagnostyce. Pisałam kilka postow wyzej,ze ryzyko i caly test Pappa jest po pierwsze nabijanie wiekszej kasy dla laboratoriôw i dla lekarzy, a po drugie mega stresuje przyszle mamy. Bo umowmy sie,ale wiek mega zawyza ryzyko wszystkich chorob genetycznych czy nawet przedwczesnego porodu. Tak wczoraj tlumaczyl mi lekarz na prenatalnych. Powiedzial,ze jakby cos bylo nie tak to on od lat po samym usg i jego obrazie kieruje na aninopunkcje. I tylko po usg. Wiadomo biochemia tez jest wazna, ale nie nakrecajcie sie dziewczyny,bo to niczemu nie sluzy,a pozniej inne sie tylko stresuja i to na potęge. Trzymajmy sie tego,ze wszystkie urodzimy zdrowe dzieci [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Do góry