reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Coś pozytywnego [emoji123]
Screenshot_20191031_090743_com.gravid.gravid.jpeg

reklama
Wszystko będzie dobrze i nie denerwuj się:) dzidzia sobie spokojnie rośnie pewnie... ah gdyby te maluszki wiedziały jak się ich mamusie trzęsą z nerwów o ich zdrowie:) powodzenia i pisz co i jak:) ja zbieram się na basen bo wczoraj się objadlam frytkami i musz teraz spalić wszystko:)
Potem jak się rodzą to dopiero zaczyna się człowiek martwić :D

dziewczyny a może już pora faktycznie zrobić wątek zamknięty?

Ja dzisiaj mam 10+0 także weszłam w 11 tc i jakoś mi lepiej. Zawsze bałam się tych pojedynczych tygodni. Jeszcze 2 i będę już dużo spokojniejsza po prenatalnych.

@julia2s to nie miałaś jeszcze Usg?

hej tak dużo piszecie ze nie nadarzam :) ja po wizycie maluch nie jest takim maluchem ma prawie 7cm więc cięzko będzie w maju :) prenatalne mam we wtorek jadę sama bo taka głupia godzina że stary pracuje no trudno... wyszła mi większa toksoplazmoza niż w pierwszej ciąży więc muszę powtórzyć badanie i zrobić awidność w pierwszej miałam 0,47 a teraz mam 0,84 a norma jest do 0,80 kij wie co to się dzieję teoretycznie nie można się drugi raz zarazić do tego pierwszy raz w życiu mam infekcje niby początki grzybka jakiegoś i mam pimafucin na 3 dni. Normalnie w tej ciąży to się sypie :) dla wszystkich bez objawów moje zanikły w jeden dzień kumulacja złego samopoczucia miałam wieczorem i temperature a od rana nic jak ręką odjął wizyte miała po 2 dniach braków objawów i jest ok.

Dziewczyny powodzenia na wizytach! Dzisiaj dużo dobrych wieści oczekuje na forum. :D

to prawda - na FB te grupy są mniej intymne, ja nigdy nie dołączyłam - jakoś wole forum. Z majówkami 2018 nadal mam kontakt. :)

obudziłam się z bólem brzucha, uciskiem na klatkę piersiową i mega zgagą.. za długo chyba spałam :) i ssie mnie strasznie z głodu .. haha .. bo dzisiaj powiedziałam stop i nie podjadałam w nocy :)

Też nie jestem za fb bo nie jest intymne.

Spalam wyjatkowo do 9. Nie mam pomyslu na obiad.

Maju, crl 6.38, a nt 2.7 [emoji53] Boję się że krew tylko pogorszy sytuację [emoji22]
I jeszcze jedno pytanie - zapomniałam powiedzieć lekarce, że przyjmuję luteinę. Czy to może mieć znaczenie?

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące [emoji8]
To będzie twoje pierwsze dziecko?
Po 40 tce fakt pappa wyjdzie zawyzona ale właśnie z powodu wieku i statystyk a nie ze dziecko jest chore.

Powodzenia wszystkim na wizytach.
Ja mam 14 tego dopiero prenatalne i też pewnie mnie stres zje..

reklama
Cześć kobietki, mam termin na 16.05 :D Prenatalne 13.11 z tego co czytałam wyżej to obawiacie się tych badań. Dlaczego? A w ogóle to na czym one polegają? Jestem pierwszy raz w ciąży. Starania nie trwały długo bo 3 miesiące, ale z clo i duphastonem z uwagi na pco :/ paskudę jedną.

Do góry