reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja jestem na zwolnieniu lekarskim. Nie mogę pracowac a ze tak ujmę pracodawca nie dopuściłby mnie do obowiązków wiec odpoczywam. Strasznie się nudzę i mam wrażenie ze to siedzenie mnie meczy jeszcze bardziej niz jakbym pracowała. I nie wiem czy sobie wmawiam czy podbrzusze pobolewa a i w środku mam wrażenie jakby ciągnęło i takie uczucie hmmmm podniecenia? Macie tak?

reklama
Witam dostałam krwotok żywa krwi i strasznego bólu brzucha az chodzić nie moglam i pojechaliśmy do szpitala. Dziękuję za cud że oczyscilam się naturalnie lekarz stwierdziła że mam dużo szczęścia ze to poszło po tem kontrola czy wszystko poszło i dziękuję że nie czeka mnie zabieg czuje się teraz spokojniejszy choć strasznie zmęczona. Miłego wieczoru
Bardzo mi przykro :( ale jeśli nie było konieczności zabiegu to możecie się szybciej starać. Dużo zdrowia i powodzenia!

Boże Kobietki ile ja dzisiaj zjadłam !!!! .. aż jestem przerażona - od groma brzoskwiń i nektarynek, zapiekankę, gofry, kanapki z serem białym (tego typu włoskiego - jak nabiał w ciąży to tylko to mi wchodzi).. no i wcinałam z Zuzanną kinderki, kabanosy i paluszki. Aż jestem przerażona i zawstydzona bo taka gastro faza, że szok. Poszłyśmy też kupić nowy smoczek i na zakupy od razu do dino i już czuje jak mnie brzuch boli i kłuje. Ja serio nie wiem co jest już :/ Bo dzisiaj spróbowaliśmy też znowu czułości i w trakcie ok, a po boli. :( Nawet D się nie przyznałam by jechał spokojnie i by mu przykro nie było, albo by nie czuł się zażenowany, że przez niego czy coś w ten deseń.
@karola20101 Lepiej, że samo poszło bez ingerencji lekarzy. Powodzenia na przyszłość w staraniach :)

A mnie naszło na jajka w majonezie z groszkiem wiec właśnie gotuje jajka:) dziś ogromne zmęczenie odczuwam. Do tego wszystko mnie drażni. Wysłałam synka do dziadka żeby nie byl świadkiem popadania ze skrajności w skrajność. Mąż w pracy do wieczora. Odpale jakiś serial może i polezakuje:)

I jaaaaaaaa... Idę gotować jajka! [emoji23]

Ja zobaczę jak się będę czuła bo to jednak bliźniaki, na razie daje radę ale jest coraz trudniej, brzuch boli, ciśnie , ciągnie , najlepiej mi jak leżę. Myślę że do grudnia pociągnę. Chyba że lekarz wcześniej uzna że zwolnienie jest zasadne, zobaczymy

Ja z moimi bąblami nie daje rady pracować przez mdlosci i wymioty.. Do tego anemia. Czuję się okropnie jak na razie. [emoji20] ale szczęśliwa mimo wszystko [emoji123]
Też planowałam do grudnia pracować a na razie wychodzi odwrotnie..

Kiepsko u mnie z ochota na sprzątanie.. W domu armagedon.. Pasowałoby sprzątnąć ale nie mam siły... Muszę znaleźć kogoś do umycia okien po całym lecie... Mam dużo dużych okien.. Nie dam rady..

Boże Kobietki ile ja dzisiaj zjadłam !!!! .. aż jestem przerażona - od groma brzoskwiń i nektarynek, zapiekankę, gofry, kanapki z serem białym (tego typu włoskiego - jak nabiał w ciąży to tylko to mi wchodzi).. no i wcinałam z Zuzanną kinderki, kabanosy i paluszki. Aż jestem przerażona i zawstydzona bo taka gastro faza, że szok. Poszłyśmy też kupić nowy smoczek i na zakupy od razu do dino i już czuje jak mnie brzuch boli i kłuje. Ja serio nie wiem co jest już :/ Bo dzisiaj spróbowaliśmy też znowu czułości i w trakcie ok, a po boli. :( Nawet D się nie przyznałam by jechał spokojnie i by mu przykro nie było, albo by nie czuł się zażenowany, że przez niego czy coś w ten deseń.
@karola20101 Lepiej, że samo poszło bez ingerencji lekarzy. Powodzenia na przyszłość w staraniach :)
Witaj w klubie. Ja dzis też dużo jadłam, od rana ;Sałatka z bułka. Później dwie bułki słodkie i jedna pizzerka. Później leczo. A teraz chipsy. Wstyd mi przed samą sobą [emoji23] apetyt mam gigantyczny, jedynie mięso mi nie wchodzi a tak - zarlabym wszystko [emoji23][emoji1786][emoji1786]

No to w sumie dobrze :) Musimy czekać do poniedziałku - innego wyjścia nie mamy.
Ja jeśli mam przesunięcie faktycznie to wypadnę z majówek i będę mieć termin ok 5/6 czerwca.

Muszę się pilnować bo wchodzą mi tylko fast food !!!! Właśnie wcinam zapiekankę taką jak w budce nad morzem się dostanie hihi :D W 1 ciąży dużo przytyłam - 22 kg z czego Zuza miała 3222 , ale na szczęście szybko zrzuciłam bo 4 miesiące po już nie było widać, że byłam w ciąży [emoji14] A Wy mamusie, które juz macie ciąże za sobą jak to wspominacie? Dużo na plus wjechało?
Ja w pierwszej ciazy do 7 miesiaca przytylam 7kg potem dostalam sterydy na rozprezenie plucek malego i nagle dobilam do +25kg [emoji57] Po porodzie zeszlo mi max 3kg a wage stracilam po ciezkiej walce po 1.5roku a potem przyplatala sie tarczyca i startuje teraz z waga +20kg od poprzedniej wagi poczatkowej z pierwszej ciazy. Obecnie na plusie zero, wczoraj bylo pol kilo ale przez moja niechęć do jedzenia spada [emoji53] Zjednej strony sie ciesze bo lepiej zebym nie tyla ale przyjemności zadnej w braku checi do jedzenia.
Dziewczyny ja juz panikuje,znowu pojawila sie krew taka brazowa-ciemno czerwona niby ze sluzem a jednak osobno i nie wiem co mam myslec, tutaj w Belgii nie ma czegos takiego jak u nas w Polsce SOR (jedynie nagle przypadki takie jak krwawienia bardzo mocne itd to przyjmuja) ,a nie ma na dzisiaj juz zadnego lekarza u mnie w miescie. Strasznie sie teraz martwie.. :(
U mnie sie jedzie na erly pregnancy unit jak cos sie dzieje choc skan robia dopiero w 12tc to tam bez problemu zrobia USG i sprawdza czy z dzidzia wszystko ok.
Daj znac po wizycie co Ci powiedzieli.

Ja posprzatalam salon, ale popoludniu tak mnie zmoglo ze zasnelam na 2h.

Ja przybralam ok 21 kg. Z czego.po porodzie , po jakiś dwóch tygodniach miałam 4 kg na plusie, więc ok 17 zleciało w mik. Boje się przybrac . Drugi tydzień jak nie jeżdżę rowerem bo normalnie nie mam czasu a wcześniej sił. Bierzemy się z mężem za pokój córki , malowanie , składanie mebli. Ogrom roboty. Poki co mam ok 2 kg na minusie.

Ja nawet nie wiem ile z dziewczynkami przybralam. Jakieś 20kg chyba ogolnie jeszcze 3 lata temu ważyłam jakieś 67 i miałam lekka nadwagę, wzielam się za siebie i spadłam do 55kg i z tak tez startowałam na początku tej ciazy ;)
Na razie co patrzę na jedzenie to mam odruch wymiotny, po jedzeniu mdłości a apetyty mam przeróżne, ale co z tego jak zjem to na co mam ochotę a potem mi niedobrze
Z bliźniakami nie miałam takich objawów a ta ciąża zupełnie inna

reklama
Do góry