reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Witam dostałam krwotok żywa krwi i strasznego bólu brzucha az chodzić nie moglam i pojechaliśmy do szpitala. Dziękuję za cud że oczyscilam się naturalnie lekarz stwierdziła że mam dużo szczęścia ze to poszło po tem kontrola czy wszystko poszło i dziękuję że nie czeka mnie zabieg czuje się teraz spokojniejszy choć strasznie zmęczona. Miłego wieczoru

Trzymaj się [emoji173]️

reklama
Ja jestem na zwolnieniu lekarskim. Nie mogę pracowac a ze tak ujmę pracodawca nie dopuściłby mnie do obowiązków wiec odpoczywam. Strasznie się nudzę i mam wrażenie ze to siedzenie mnie meczy jeszcze bardziej niz jakbym pracowała. I nie wiem czy sobie wmawiam czy podbrzusze pobolewa a i w środku mam wrażenie jakby ciągnęło i takie uczucie hmmmm podniecenia? Macie tak?

Idealnie opisałaś to co ja właśnie dzisiaj czułam i jakoś aż mi tak dziwnie bo nie pamietam czy tak miałam.

Ja w pierwszej ciazy do 7 miesiaca przytylam 7kg potem dostalam sterydy na rozprezenie plucek malego i nagle dobilam do +25kg [emoji57] Po porodzie zeszlo mi max 3kg a wage stracilam po ciezkiej walce po 1.5roku a potem przyplatala sie tarczyca i startuje teraz z waga +20kg od poprzedniej wagi poczatkowej z pierwszej ciazy. Obecnie na plusie zero, wczoraj bylo pol kilo ale przez moja niechęć do jedzenia spada [emoji53] Zjednej strony sie ciesze bo lepiej zebym nie tyla ale przyjemności zadnej w braku checi do jedzenia. U mnie sie jedzie na erly pregnancy unit jak cos sie dzieje choc skan robia dopiero w 12tc to tam bez problemu zrobia USG i sprawdza czy z dzidzia wszystko ok.
Daj znac po wizycie co Ci powiedzieli.

Ja posprzatalam salon, ale popoludniu tak mnie zmoglo ze zasnelam na 2h.
No niestety, lekarka stwierdzila ze biochemia
Wynik bety z prawie 400 spadl do 25...
Ehh.. nie wiem co mam powiedziec jestem totalnie rozbita.
Mam nadzieje ze u was wszystko bedzie dobrze i wszystkim wam sie uda :*
Dobranoc kochane <3

Dobranoc kochane QUOTE]

Przykro mi bardzo :(
Mam nadzieje, ze w końcu się uda [emoji173]️

Dobranoc kochane QUOTE]

Bardzo mi przykro [emoji53] Głowa do góry, jeszcze się uda [emoji847][emoji9]

Teraz jeszcze bardziej sie stresuje co z moim maluchem tym bardziej że go nie widzialam jeszcze a tu jeszcze 4.5 tygodnia zeby go podejrzeć poraz pierwszy [emoji57]

Witam nowe przyszłe mamusie! Super, że coraz więcej nas tutaj :) Spokojnych 9 miesięcy i dużo zdrówka :)
Najgorzej... a wymiotujesz czy tylko mdłości? Może imbir? Albo Karmi Ci pomoże?

Dziewczyny czy Was wieczorami trzęsie z zimna? Ja nie mogę się opanować i dogrzać przeważnie po tym jak uśpię Zuzię.
mnie trzesie, ze 2 koce nie wytrzymuja

Witam wszystkichja rowniez mam termin na maj 2020. Jestem w 8 tyg. To moja druga ciaza, pierwsza ma juz 11 lat (Olivia) w tej terazniejszej mam wrazenie mimo uplywu lat czuje sie inaczej mam mdlosci czesto lapie zadyszki piersi mam bardzo wrazliwe i pobolewa mnie podbrzusze, chodz teraz juz mniej na poczatku bole byly znacznie mocniejsze i mam wrazenie ze juz zaokraglil mi sie brzuszek lekko PS Gratuluje wszystkim przyszlym Mamciom i zycze powodzenia dla starajacych sie! ❤️

@MB91 ja w pierwszej zaczęłam z waga 57 skonczylam 67 i spadłam do 53. Teraz zaczynam 54

Ja jestem na zwolnieniu lekarskim. Nie mogę pracowac a ze tak ujmę pracodawca nie dopuściłby mnie do obowiązków wiec odpoczywam. Strasznie się nudzę i mam wrażenie ze to siedzenie mnie meczy jeszcze bardziej niz jakbym pracowała. I nie wiem czy sobie wmawiam czy podbrzusze pobolewa a i w środku mam wrażenie jakby ciągnęło i takie uczucie hmmmm podniecenia? Macie tak?

Też jestem na L4 ale bardziej też przez wysoki stres w pracy i możliwość dostania ataku padaczki od stresu. A w ciąży to niebezpieczne. Padaczka na szczęście lekka.
Z ciągnięciem mam podobnie. To skóra sie rozciaga bo macica się powiększa.

Witam wszystkichja rowniez mam termin na maj 2020. Jestem w 8 tyg. To moja druga ciaza, pierwsza ma juz 11 lat (Olivia) w tej terazniejszej mam wrazenie mimo uplywu lat czuje sie inaczej mam mdlosci czesto lapie zadyszki piersi mam bardzo wrazliwe i pobolewa mnie podbrzusze, chodz teraz juz mniej na poczatku bole byly znacznie mocniejsze i mam wrazenie ze juz zaokraglil mi sie brzuszek lekko PS Gratuluje wszystkim przyszlym Mamciom i zycze powodzenia dla starajacych sie! ❤

Wiraj. U mnie pierwsza ciąża 7 lat temu, więc też przerwa większa między dziećmi. A co do objawów mam dosłownie tak jak ty również z brzuszkiem. A w pierwszej bezobjawów.

reklama
Witam się po blisko 11 godzinach „snu” :D
Poszłam spać z moją dziewuszką koło 20 ale powiem Wam, że dzisiejsza noc nie była łaskawa - non stop się budziłam, rzucałam, było mi mega niewygodnie. Brzuszek pobolewał, ugniatał. Koniec końców się wyspałam, ale wstałam z mega mdłościami więc leżę, pije wodę i czekam na moment, w którym będę mogła bezpiecznie wstać :)

@Somememories przykro mi :( Bądź dzielna i dobrej myśli! Następnym razem będzie ok!

Ja w pierwszej ciazy do 7 miesiaca przytylam 7kg potem dostalam sterydy na rozprezenie plucek malego i nagle dobilam do +25kg [emoji57] Po porodzie zeszlo mi max 3kg a wage stracilam po ciezkiej walce po 1.5roku a potem przyplatala sie tarczyca i startuje teraz z waga +20kg od poprzedniej wagi poczatkowej z pierwszej ciazy. Obecnie na plusie zero, wczoraj bylo pol kilo ale przez moja niechęć do jedzenia spada [emoji53] Zjednej strony sie ciesze bo lepiej zebym nie tyla ale przyjemności zadnej w braku checi do jedzenia. U mnie sie jedzie na erly pregnancy unit jak cos sie dzieje choc skan robia dopiero w 12tc to tam bez problemu zrobia USG i sprawdza czy z dzidzia wszystko ok.
Daj znac po wizycie co Ci powiedzieli.

Ja posprzatalam salon, ale popoludniu tak mnie zmoglo ze zasnelam na 2h.
Sterydy na rozrzedzenia płucek mają wpływ na naszą wagę?!!!!! Jeśli tak, to dałaś mi odpowiedź na to dlaczego ja tyle przytyłam. W 31 tc Zuza chciała się rodzić więc też dostałam ten steryd i już do 37 tc leżałam żeby ją powstrzymywać :)

Do góry