reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Oj biedaku…
Ja w poprzedniej ciąży miałam cały czas biegunki na poczatku i co nie zjadłam, zwłaszcza z rana to biegunka… Lekarz mi tłumaczył że to kwestia trawienia i tego że układ pokarmowy troszeczkę inaczej funkcjonuje. Doraźnie pomagał mi Węgiel bo tak to bym do pracy nie doszła[emoji12]
Ja co chwilę biegam to toalety. Już nie wyrabiam

reklama
Ale dużo naskrobałyście [emoji85]

Ja dziś byłam na IP. Od rana bardzo kłuł mnie prawy jajnik, a potem cale podbrzusze. W pracy az zginałam się w pół z bólu, co spowodowalo ze musiałam powiedzieć koleżance o ciąży...
Po dwoch godzinach czekania w koncu lekarz dyzurujacy zbadal mnie i stwierdził że nic niepokojacego nie widzi. Uspokoił mnie i zaznaczyl, że takie bóle odczuwa wiekszosc pacjentek. U mnie dodatkowo dochodzi endometrioza co moze potęgowac ból, z racji tego ze wszystko w srodku się rozciąga.

Plusem jest to, ze lekarz zrobil mi USG i widac juz zarodek [emoji7][emoji7] czynnosc serca rowniez widzialam, ale jest jeszzcze troche za wczesnie, aby dokladnie pomierzyc.

Mdłosci mam teraz rano, na czczo. Po zjedzeniu sniadania troche ustepuja...
A który masz tydzień ciąży?

Ale dużo naskrobałyście [emoji85]

Ja dziś byłam na IP. Od rana bardzo kłuł mnie prawy jajnik, a potem cale podbrzusze. W pracy az zginałam się w pół z bólu, co spowodowalo ze musiałam powiedzieć koleżance o ciąży...
Po dwoch godzinach czekania w koncu lekarz dyzurujacy zbadal mnie i stwierdził że nic niepokojacego nie widzi. Uspokoił mnie i zaznaczyl, że takie bóle odczuwa wiekszosc pacjentek. U mnie dodatkowo dochodzi endometrioza co moze potęgowac ból, z racji tego ze wszystko w srodku się rozciąga.

Plusem jest to, ze lekarz zrobil mi USG i widac juz zarodek [emoji7][emoji7] czynnosc serca rowniez widzialam, ale jest jeszzcze troche za wczesnie, aby dokladnie pomierzyc.

Mdłosci mam teraz rano, na czczo. Po zjedzeniu sniadania troche ustepuja...
Ja też mam największe mdlosci na rano i wieczorem. Choc dzid mdlilo mnie do południa mocno

Pozwolę się włączyć do tematu :)
Ja od tygodnia mam takie mdłości, że już tracę cierpliwość. Jak zjem cokolwiek poza domem od razu boli mnie żołądek i jest mi niedobrze. Czasem po jedzeniu domowym też się zdarza...
W 1C miałam taki patent ze jadłam kostkę czekolady zaraz po przebudzeniu. Wtedy miałam mdłości od ok 9tc, więc dużo poźniej. Musiałam ją zjeść przed wstaniem z łóżka inaczek nie działało:rolleyes::biggrin2:

Jeśli chodzi o betę to zrobię w przyszłym tyg jeśli dalej testy będą mi wychodzić.
Przyznam, że jestem w lekkim szoku bo w 1 ciąży testy zaczęły mi wychodzić tydzień po spodziewanej @ i nigdy nie były tak blade.

Hej ;) ja też miałam taka blada kreskę na 1 teście. One też się różnią zależy jakiej firmy test. Ja dla pewności zrobiłam w kolejnych dniach inny test i bete.
ps.ja się za niedługo przeprowadzam w Twoje okolice :)

reklama
Do góry