reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny ja po wizycie, wszystko okej maluch duży serduszko bije poprawnie chociaz go nie słyszałam bo lekarz raczej nie chce tego robić. Wg USG 9t2d wg Om 9t4d i od jutra idę na zwolnienie, mam nadzieję że wszystko teraz będzie dobrze. Jak zawsze po cytologii i usg boli mnie brzuch i pochwa.
Trzymam kciuki za wizytujace i czekam na info Zobacz załącznik 1026170
Jaka duża dzidzia! Ja dopiero wg OM 6+5 także jeszcze na takie widoki poczekam ale za to jutro może zobaczę serducho w usg [emoji3531]

reklama
Dziewczyny ja po wizycie, wszystko okej maluch duży serduszko bije poprawnie chociaz go nie słyszałam bo lekarz raczej nie chce tego robić. Wg USG 9t2d wg Om 9t4d i od jutra idę na zwolnienie, mam nadzieję że wszystko teraz będzie dobrze. Jak zawsze po cytologii i usg boli mnie brzuch i pochwa.
Zazdroszczę takiego widoku <3 ja w poniedziałek mam drugą wizytę to będzie 8t i 1d, myślicie, że będzie widać coś więcej? :) bo na pierwszej wyzycie 6t i 1d był taki widoczek:
IMG_20190924_142656.jpg

Mój szef powiedzial że wie już o zwolnieniu i że trochę mnie rozumie ale jest zły bo przeze mnie będzie musiał zamknąć placówkę. Ciekawe czy teraz nie będzie mi robił pod górę.. Nie wiem zaraz mnie czeka rozmowa z nim, masakra.

Rozumie mnie ale nie rozumie że jestem po poronieniu i boję się ryzykować.. Cóż chyba nie rozstaniemy się w dobrych warunkach.. Teraz stres do końca dnia będę miała. Jestem załamana

Mój szef powiedzial że wie już o zwolnieniu i że trochę mnie rozumie ale jest zły bo przeze mnie będzie musiał zamknąć placówkę. Ciekawe czy teraz nie będzie mi robił pod górę.. Nie wiem zaraz mnie czeka rozmowa z nim, masakra.

Rozumie mnie ale nie rozumie że jestem po poronieniu i boję się ryzykować.. Cóż chyba nie rozstaniemy się w dobrych warunkach.. Teraz stres do końca dnia będę miała. Jestem załamana
Zupełnie nie przejmuj się szefem. Teraz najważniejszy jest maluszek i to jak się czujesz. Ja absolutnie rozumiem to, że nie chcesz ryzykować. Jeśli Twoj szef tego nie umie pojąć to olej go. Nie ma co się denerwować w Twoim stanie.

Skoro przez jednego pracownika będzie musiał całą placówkę zamknąć to chyba wynika ze złego prowadzenia tej placówki. Także nie przejmuj się. Ja jestem teraz w 7t i 2d, od tygodnia jestem na zwolnieniu mimo, że to dopiero moja pierwsza ciąża. Planowałam iść na zwolnienie dopiero jakoś pod koniec października, ale w naszej placówce wyszedł półpasiec, do tego mam ryzykowną pracę i bałam się o maleństwo. Musiałam z dnia na dzień iść na zwolnienie lekarskie. Szefowa załamana, cała placówka stanęła na głowie bo nagle okazuje się, że beze mnie tam wszyscy zginą i nikt nic nie ogarnia. Ale to nie moja wina, problemem jest sposób prowadzenia tej placówki więc nie będę się przejmować. I tak poszłam im na rękę bo napisze w domu dokumenty dzieci potrzebne na ten rok szkolny.. To ok 30 dokumentów do napisania. Ale błagali mnie o to.

Tak to właśnie jest w firmach prywatnych. Kobieta w ciąży nie czuje się bezpiecznie, bo się szefostwo obraza. I zachodząc w ciaze jeśli nie ma umowy na nieokreślony to zastanawia się czy będzie miała do czego wrócić. Bez sensu. A później dochodzą problemy ze żłobkami przedszkolem itp. Marzy mi sie kraj w którym ciaza to nie koniec świata dla pracodawcy a firmy otwierają przyzakładowe żłobki i przedszkola:)

Cudne wieści.
Cieszę się razem z Tobą :-) :)

Co za idiota !
Ja na Twoim miejscu czulabym się wyrózniona.
Że jesteś tak ważna iż fakt że Cię nie będzie graniczy z katastrofą w postaci zamknięcia placówki !
Jprdl.
Cudownie !!!
Jesteś niezastąpiona!
Powiedz Mu że okażesz swoją wdzięczność po powrocie z urlopu macierzyńskiego a teraz niech pocałuje Cię w ....
No właśnie !
Czy ten Twój szef ma rodzinę w ogóle?
Niczym się nie stresuj .
Nie Twoja wina że jest nieudolny i ograniczony!

Ja akurat przed zwolnieniem to będę się bronić rękami i nogami. Oszalałabym.

Właśnie zamówiłam sobie maseczkę antysmogowa. Od lat o tym myśle bo Wroclaw jest mega zasmrodzony, zima jest szara mgła. No ale teraz miałam dodatkowa motywacje wiec zamówiłam i w nosie z tym jak będę wyglądać, w sumie oddychanie tym powietrzem to tak jak palenie fajek. Wole unikać.

reklama
Do góry