reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Tak to właśnie jest w firmach prywatnych. Kobieta w ciąży nie czuje się bezpiecznie, bo się szefostwo obraza. I zachodząc w ciaze jeśli nie ma umowy na nieokreślony to zastanawia się czy będzie miała do czego wrócić. Bez sensu. A później dochodzą problemy ze żłobkami przedszkolem itp. Marzy mi sie kraj w którym ciaza to nie koniec świata dla pracodawcy a firmy otwierają przyzakładowe żłobki i przedszkola:)
To byłaby sytuacja idealna, ludzie czuli by się bezpiecznie w końcu!
Ja akurat przed zwolnieniem to będę się bronić rękami i nogami. Oszalałabym.

Właśnie zamówiłam sobie maseczkę antysmogowa. Od lat o tym myśle bo Wroclaw jest mega zasmrodzony, zima jest szara mgła. No ale teraz miałam dodatkowa motywacje wiec zamówiłam i w nosie z tym jak będę wyglądać, w sumie oddychanie tym powietrzem to tak jak palenie fajek. Wole unikać.
O, a czym się zajmujesz jeśli mogę zapytać ? ;)
To z mamy ginekolog ? Miałam w pierwszej ciąży , ale mnie nie podpasował
Ja mam obecnie ten segregator. Ogólnie fajna sprawa dla takich początkujących ciężarówek, ale szczerze mi trochę średnio leży pod względem samego sposobu podziału, a raczej tych kategorii. Przy kolejnej ciąży zrobię sobie sama taki segregator, na podstawie tego co mam w tym od mamy ginekolog ;)

reklama
To byłaby sytuacja idealna, ludzie czuli by się bezpiecznie w końcu!

O, a czym się zajmujesz jeśli mogę zapytać ? ;)

Ja mam obecnie ten segregator. Ogólnie fajna sprawa dla takich początkujących ciężarówek, ale szczerze mi trochę średnio leży pod względem samego sposobu podziału, a raczej tych kategorii. Przy kolejnej ciąży zrobię sobie sama taki segregator, na podstawie tego co mam w tym od mamy ginekolog ;)

Jestem programistka ;)

Ja wzielam sobie po prostu zeszyt i będę tam sie prowadzić. Zastanawiałam się nad tym segregatorem ale stwierdziłam, ze dam radę bez a staram się nie kupować rzeczy zbędnych

Widziałam te segregatory i miałam zamawiać przy tamtej ciąży ale teraz trochę się zmieniły wygląd i jakoś mi się już nie podobają.
Ja jestem od poniedziałku na L4 ale menedżerka nie robiła wielkiego problemu wiedziała że w tamtym roku straciłam i szłam im na rękę bo pracowałam do czasu straty ale teraz od razu poszłam. Teraz odpoczywam chociaż muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie bo trochę się nudzę w domu.
Tak zastanawiam się aby nie wypożyczyć jakiś ciekawych książek może jakieś polecicie ciekawe ?

Dziewczyny, za tydzień idę na pierwsze usg to będzie od OM 6+3.
Jest spora szansa że będzie serduszko?
Myślę ,że tak , ja w pierwszej ciąży zobaczyłam serduszko w 6+5 , niektóre widzą nawet w 6+0 a inne później. Zależy też jak bardzo będzie się różniło na USG ,bo ja w teorii byłam w 7+3 a według USG 6+5 i wtedy widziałam. A kiedy miałaś ostatnią miesiączkę ? Bo ja się ciężko zastanawiam kiedyś umówić się na pierwszą wizytę .

reklama
Do góry