reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja bylam dzis na pobraniu krwi, kilka fiolek, poszlam z dziecmi przed praca i przedszkolem, zafascynowane igla i strzykawka... martwie sie, czy dobre wyniki beda i czy cytologia wyjdzie ok...w piatek mam wizyte z wynikami to spytam czy nie zrobilby mi szybkiego usg tylko zeby spr czy ok. Potem bedzie stred na prenatalnych..

reklama
Myślę ,że tak , ja w pierwszej ciąży zobaczyłam serduszko w 6+5 , niektóre widzą nawet w 6+0 a inne później. Zależy też jak bardzo będzie się różniło na USG ,bo ja w teorii byłam w 7+3 a według USG 6+5 i wtedy widziałam. A kiedy miałaś ostatnią miesiączkę ? Bo ja się ciężko zastanawiam kiedyś umówić się na pierwszą wizytę .

18.08 OM.
Cykle mam co 24 dni.
Owulacja była 30.08 (potwierdzona monitoringiem).

Powoli sram żarem za przeproszeniem… To moja trzecia ciąża. Pierwsza to zatrzymanie serduszka a druga to biochemiczne. Liczę że teraz będzie wszystko w porządku.

Właśnie czekam na wizytę... Położna powiedziała, że narazie nie zakłada karty ciąży, dopiero jak wyjdę od lekarza i potwierdzi, że dziecko jeszcze żyje i się rozwija :(
Jest opóźnienie polgodzinne

18.08 OM.
Cykle mam co 24 dni.

Powoli sram żarem za przeproszeniem… To moja trzecia ciąża. Pierwsza to zatrzymanie serduszka a druga to biochemiczne. Liczę że teraz będzie wszystko w porządku.
Skoro masz regularne cykle i owulacja była jeszcz nie sierpniu to myślę ,że już będzie widać .
Ja miałam ostatnią miesiączkę 20.08. ,ale cykle mam różne ,mam niedoczynność tarczycy i potrafię dostać okres w 29 a czasem w 42 , ale taka rozbieżnośc nie jest czesta , przeważnie 30-35 dni , nie mam więc pojęcia kiedy miałam owulacje , test z bardzo cienka kreska wyszedł mi w 28 DC czyli teoretycznie jeszcze przed moim spodziewanym okresem dziś jestem w 36 DC w wczoraj w (35) moja beta wynosiła 555,0 i nie wiem na kiedy się umówić do lekarza ? Czy Dopiero w październiku czy jak się uda to teraz jeszcze we wrześniu, na poczatku myślałam żeby poczekać żeby poczekać ,na serduszko ,jeśli będzie,ale chyba najpierw powinnam sprawdzić czy jest prawidłowo zagnieżdżone. Pociesze Cię ,że to jest również moja 3 ciąża , 2 poprzednie zakończyły się tragedią ;( wiec nie jesteś sama

18.08 OM.
Cykle mam co 24 dni.

Mam to samo. Lekarz mówi do mnie: spokojnie, bo się wykończysz

reklama
Do góry