reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja. Plamilam cała środę, praktycznie na brązowo. Wieczorem miałam usg, biło serduszko, dostałam duphaston i teraz leżę.

A jak długo go bralas? Na początku ciąży? Dziwi mnie, że nie dostałam skierowania na badanie hormonów.

Dopiero w 7 widać fasolke. Ale mi kazał przyjść też w 4 tygodniu, żeby zobaczyć, czy dobrze się zagnieździł zarodek i wtedy był sam pęcherzyk
Ja po duphastonie plamilam ok 5 dni max i przestałam.

U mnie było widać zarodek w 5t6d także może już być widoczna :)

reklama
Witajcie Kochane, czytam Was na bieżąco ale dzień tak szybko leci z rocznym urwisem obok [emoji4] U mnie początek 6 tygodnia jednak już czuję lekkie zmęczenie i nudności. Kładąc spać córeczkę zasypiam razem z nią. Najgorsze jest to, że mam ciągle na coś ochotę i tak jak we wcześniejszej ciąży przytyłam "tylko" 11 kg tak teraz obawiam się, że będzie dużo dużo więcej [emoji16]

Pogoda u nas okropna (Mazury). Zawróciłam się z porannego spaceru, bo tak lało i wiało, że było mi mega zimno i Pola z pewnością by się nie wyspała.

Dziewczyny zrobilam wlasnie badania krwi... morfologia czy ktoras z was miala podwyzszone neutrofile? Jestem w 7+1 ciazy... nie chce sie nakrecac ale ktora z Was nie byla tak ciekawa co do wynikow? Poczytalam troche w internecie i same choroby wychodza [emoji14]
IMG_2001.JPG

Hejka
Jestem Natalia i mam 29 lat
Termin 7.05 to będzie moje pierwsze dziecko kiedy wybieracie się na L4?? Wczoraj byłam u lekarza zarodek 5mm serducho bije, karte ciazy lekarz zalozy mi 7.10, zastanawiam sie kiedy isc na l4 pracuje w systemie 2 zmianowym po 12 h

Dziewczyny zrobilam wlasnie badania krwi... morfologia czy ktoras z was miala podwyzszone neutrofile? Jestem w 7+1 ciazy... nie chce sie nakrecac ale ktora z Was nie byla tak ciekawa co do wynikow? Poczytalam troche w internecie i same choroby wychodza [emoji14]Zobacz załącznik 1023447
Ja mam, ale sama jeszcze nie wiem co mi dolega, ale u mnie więcej niezgodności w morfologii niż u Ciebie ... jutro dopiero do gina idę z tymi wynikami.
Screenshot_20190917-164511_Patient%20Portal.jpeg
Screenshot_20190917-164518_Patient%20Portal.jpeg

Dziewczyny zrobilam wlasnie badania krwi... morfologia czy ktoras z was miala podwyzszone neutrofile? Jestem w 7+1 ciazy... nie chce sie nakrecac ale ktora z Was nie byla tak ciekawa co do wynikow? Poczytalam troche w internecie i same choroby wychodza [emoji14]Zobacz załącznik 1023447

Najbardziej niepokojące co widzę to hemoglobina.
Ona będzie spadala jeszcze bardziej wraz ze wzrostem ciąży. Chyba że uzupełnisz dietą. W awaryjnej sytuacji lekarz przepisze Ci żelazo w tabletkach.
Moja koleżanka notabene lekarz miała hemo na poziomie 6 więc w ciąży miała transfuzje krwi. Nie życzy nikomu samopoczucia . Uzgodnij z lekarzem Ci najlepiej jeść Ale szpinak buraki to na pewno . Jeśli możesz kup sobie sokowirowke i wypijaj szklane soku z burakow dziennie .
Edit: urodziła szczęśliwie zdrowa piękna córeczkę :)

Dziewczyny te tabletki uratowały mi życie przez ostatnie 3 dni wszystko wymiotowalam nawet wodę [emoji29] na szczęście moja gin poleciała mi te tabletki prevomit i krople imbifem. Tabletki biorę od rana i w końcu mogę normalnie funkcjonować [emoji16] tylko przez chwilę poczułam mdłości ale nie wymiotowalam od rana [emoji4]
1568733106219.jpeg

reklama
Do góry