reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Najbardziej niepokojące co widzę to hemoglobina.
Ona będzie spadala jeszcze bardziej wraz ze wzrostem ciąży. Chyba że uzupełnisz dietą. W awaryjnej sytuacji lekarz przepisze Ci żelazo w tabletkach.
Moja koleżanka notabene lekarz miała hemo na poziomie 6 więc w ciąży miała transfuzje krwi. Nie życzy nikomu samopoczucia . Uzgodnij z lekarzem Ci najlepiej jeść Ale szpinak buraki to na pewno . Jeśli możesz kup sobie sokowirowke i wypijaj szklane soku z burakow dziennie .
Edit: urodziła szczęśliwie zdrowa piękna córeczkę :)

Chetnie wypilabym cala butelke czerwonego wina ale coz... chyba faktycznie zostanie mi tylko sok z burakow... [emoji85]

reklama
Dlatego dla tych które zobacza, że objawów dziś nie ma czy w inny dzień to nie jest powód do zmartwień bo bywają i odwrotne sytuacje wspomniane przeze mnie i koleżankę wyżej a stres nam nic nie da.. Eh
Obecna ciąża jest u mnie ciut inna niz poprzednie, wiec nawet nie mam co porównywać jej do poprzednich i swirowac

Ja. Plamilam cała środę, praktycznie na brązowo. Wieczorem miałam usg, biło serduszko, dostałam duphaston i teraz leżę.

A jak długo go bralas? Na początku ciąży? Dziwi mnie, że nie dostałam skierowania na badanie hormonów.

Dopiero w 7 widać fasolke. Ale mi kazał przyjść też w 4 tygodniu, żeby zobaczyć, czy dobrze się zagnieździł zarodek i wtedy był sam pęcherzyk
Ja dziś znow mialam krople jasnobrazowego sluzu. Mdli mnie niesamowicie. Wszystko mi smierdzi.

Dziewczyny zrobilam wlasnie badania krwi... morfologia czy ktoras z was miala podwyzszone neutrofile? Jestem w 7+1 ciazy... nie chce sie nakrecac ale ktora z Was nie byla tak ciekawa co do wynikow? Poczytalam troche w internecie i same choroby wychodza [emoji14]Zobacz załącznik 1023447

W ciąży naturalnie występuje wyrzut neutrofilii.

Ja mam, ale sama jeszcze nie wiem co mi dolega, ale u mnie więcej niezgodności w morfologii niż u Ciebie ... jutro dopiero do gina idę z tymi wynikami. Zobacz załącznik 1023460Zobacz załącznik 1023461

Nie martwiłabym się takimi wynikami… W ciąży morfologia zawsze odbiega od normy. W kwestii anemii polecam rodzynki duże sultanskie i białą rzodkiew. to jest bomba na stany anemiczne. Wiem coś o tym , bo mam białaczkę.

Cześć :) trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja jeszcze tydzień, strasznie mi się ciągnie hihi
Zaczynam 6 tydzień.. Mam postanowienie, dziś nie marudzić, na swoje samopoczucie [emoji14]

Co do płci, to mi obojętne, mam już córe i syna.
Zawsze marzyłam o 3dzieci,z małą różnica wieku.. Ale to się nie udało. Między córka a synem 7lat różnicy, między synem a "bąbelkiem" 6lat..
Miedzy Olivia a juniorem będzie aż 13lat..dokładnie tyle samo co między mną siostrą, trochę dużo.

A powiedzcie mi czy mówiłyscie już o ciąży rodzinie? Tzn rodzicom, rodzeństwo?
Ja jeszcze milczę..
Podobna różnica wieku jak u mnie i też 3 bąbel. Z tym ,że pomiędzy najstarszą a najmłodszym/szą będzie 9,5 też uważam że dużo ale wierzę ,że będzie ok bo sama mam siostrę o 11 lat młodszą i jesteśmy najlepszymi przyjaciółkami

Matulu...sorry ileż to ja się musiałam naczytać. Nie ogarnę na co dzień tego forum hehe bo nie mam czasu.
Jeśli chodzi o anemię to polecam do tego vit.c która powoduje ,że żelazo lepiej się wchłania.
O rodzynkach nie słyszałam i białej rzodkwi -dobrze wiedzieć. Ja napychałam swojego anemika szpinakiem buraczkami i malinami .

Ja powiedziałam o ciąży mężowi i mojej przyjaciółce. Reszta czeka ,aż będę gotowa o tym mówić. Po usg myślę powiemy teściom bo mieszkają blisko-do swoich chcę jechać osobiście a to 600km.
Nie wiem jak ogarnąć dzieci bo nie chcę żeby całe społeczeństwo zaraz się dowiedziało a zapewne tak będzie bo córka raczej nie utrzyma języka za zębami. Inna sprawa ,że dla pewności że wsio ok chyba powinnam powiedzieć im dopiero po prenatalnym. Nie wiem w sumie co ma byc to będzie-wyjdzie w praniu.

A powiedzcie czy jakoś specjalnie ogłaszacie tą nowinę? Bo to prawdopodobnie moje ostatnie dziecko i nie wiem ,ale chciałabym jakoś inaczej oznajmić rodzinie o powiększeniu" stanu posiadania".

Oczywiście,że można. Te co kupujesz w sklepie są głównie atlantyckie - bałtyckie są malutkie. Ja jem ze smakiem. Moi rodzice mają sklep. Przyznaje ,że śledź jest zdrowszy od lubianego łososia.
Dziewczyny, czy w ciąży można jeść śledzie? Tak czytam po różnych źródłach i mam sprzeczne opinie..

reklama
Dziewczyny kiedy planujecie zacząć kompletować wyprawkę? Bo takie urocze komplety będą od soboty w Lidlu, że chyba się skuszę i coś kupię, mimo że to dopiero 7 tydzień [emoji57]
Screenshot_2019-09-16-13-15-54-584_com.gazetki.gazetki.jpeg
Screenshot_2019-09-16-13-16-10-344_com.gazetki.gazetki.jpeg

Do góry