reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Mam pracownię tortów ;) tak wygląda moja praca od środy do soboty, zazwyczaj od 3 w nocy do 22-1, dwie godziny snu i od nowa ;)
Pracownia tortow![emoji512] Moje marzenie! [emoji4] Uwolbiam pichcić na słodko.
Teraz widzę że to trudniejsze niż myśli klasyczny zjadacz tortowy [emoji108][emoji122]

reklama
Buleczki wyszły przepyszne :-) :) u mnie teraz tez paaaachnie i roznosi sie po calym domu. Sernika jeszcze bie kroje bo goracy sie studziale buleczki probowalismy i mega takze wyzerka i jakas komedia na netflixie...mam ost.ochote na te swiateczne heh choc co roku mnie wkurzalo ze w listopadzie jyz dekoracje i koledy. W tym roku sama jakas mam taka ochote juz na te swieta.. moze przez to ze w zeszlym roku nie moglam sie tym cieszyc bo mieszkalismy w wynajetej kawalerce akurat... jednak chociaz swieta to nie dekoracje, a radosc Bozego Narodzenia, czas z rodzina, bliscy, to czekam z utesknieniem juz na tą swiateczna atmosferę..w swoim domu ;-) ;)
Ja wiele lat nie byłam na święta w Polsce. Jakos przestalam je lubić. Co roku zapraszala nas ciocia męża, wypadało iść do nich wiec zawsze z nimi byliśmy... ale to nie to samo co ze swoimi.
W tamtym roku pojechalam do mamy przed świętami, syn się rozchorowal i "musialam" zostać na święta [emoji23]
W tym roku rodzina przyjezdza do mnie [emoji7] juz się doczekać nie potrafię [emoji173]

Pracownia tortow![emoji512] Moje marzenie! [emoji4] Uwolbiam pichcić na słodko.
Teraz widzę że to trudniejsze niż myśli klasyczny zjadacz tortowy [emoji108][emoji122]
Nawet jeśli to kochasz, nie jest to łatwa praca, niestety w Polsce jeszcze nie doceniania, „bo przecież to tylko tort” ;)

Doczytałam :)

My w wynajmowanym może że 3 razy okna myliśmy ale jakoś się nie brydża bardzo-nie ma
plamek od deszczu bo szeroki balkon jest.
Ale w nowym domu to muszę mieć jakiś patent na mycie...

W sklepach tyle ludzi jakby na rok mieli zamknąć!!

W sklepach tyle ludzi jakby na rok mieli zamknąć!!

Dokładnie..
FB_IMG_1573308402047.jpeg

Ja od lat uzywam Myjki do okien Karcher, jedno z najlepszych technologicznych odkryć w gospodarstwie domowym. Teraz nawet mój mąż się „bije” żeby myć okna. Każdy kto przychodzi to chce myć ;) i zaraz sobie kupuje. Ja kupiłam jakieś 6 lat temu na Amazonie i do tej pory świetnie mi służy, trzeba tylko używać ich profesjonalnego płynu do szyb, ale jest bardzo wydajny.

Ja mam okna w kształcie pięciokąta.
I otwierane tez tylko dwa skrzydła a trójkąt nie ciężko się dostać i umyć.

No pewnie jest przytulniej z firankami, jakos tak wprowadzaja ciepło w pomieszczeniu , ale ja mam piekny widok las sarny i nie odwaze sie zakryc

Też nie mam firanek. Rolet jeszcze też. A widok to bloki. A jak spojrzę w bok to woda i las.

reklama
Dziewczyny to niesamowite, że dwa -trzy tygodnie temu wszystkie się skarżyłyśmy, że zero energii i tylko spać. U niektórych widziałam już wcześniej przypływ mocy i w końcu i ja doczekałam się chwili, gdy nie zalegam na kanapie :) Również jestem już po sprzątaniu i zrobieniu na obiad ogórkowej, która za mną chodziła od tygodnia. Wieczorem może nawet się uda jakieś wyjście na miasto:D

Dokładnie tak! Też mam wiecej energii widzę to ale ograniczaja mnie te napinania brzucha.. Nawet w dzien Nie śpię.. A jeszcze 2-3 tyg temu spałam po 3 razy dziennie [emoji33]

Do góry