reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Matko słyszałyście o tym, że znowu noworodka znaleziono na działkach w reklamówce? ... masakra !!! Na szczęście dziewczynka żyje. Ja nie rozumiem jak można tak zrobić, w głowie mi się to nie mieści i nóż mi się w kieszeni otwiera!!!! Kobiety nie mogą zajść w ciąże, ronią, maja chore dzieci a taka ****** zostawi swoje dziecko! No ja pie****... !! :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

To jest okropne... i strasznie niesprawiedliwe... nie wiem jak mozna takiego maluszka tak po prostu wyrzucic. Jak dzis ogladalam go na usg to az łezka sie krecila w oku, nawet go nie czulam a ile emocji!

reklama
W pierwszej ciąży używałam olejek z Weledy. Nie wiem czy jest w Polsce dostępny. Smarowałam od początku raz na dzień, a od 6 miesiąca 2 razy.
Po ciąży zostało mi kilka maleńkich rozstępów które wyszły dopiero po cesarce i mniej więcej w rejonie blizny. Wtedy przytyłam 18kg wiec całkiem sporo ale mimo wszystko jestem zadowolona. Teraz smaruje się znowu.

Co do witamin to czytałam ostatnio ulotkę witaminy D 1000 jednostek. W opisie było ze przyjmowanie dawki 1000 przez dłuższy czas codziennie może doprowadzić do ciężkiego upośledzenia umysłowego dziecka i można brać tylko po konsultacji z lekarzem i potwierdzeniu niedoboru.

Zależy też od tego czy ciąża jest z towarzyszącymi chorobami bądź zagrożeniem bo wtedy zaleca sie inne witaminy.
A kazdy gin ma jakąś umowę z firmą farmaceutyczną. Jest podobnie jak w filmie BOTOX koleżanka pracuje w jednej firmie.
No to mój na pewno nie miał umowy bo tylko kazal kwas brac [emoji2368] później dopiero mi dopisał żelazo jak mi spadlo

Dziewczyny, jestem już po wizycie. Nie byłam w stanie napisać wcześniej, bo tak schodził ze mnie ten stres,że aż się popłakałam. Wszystko jest dobrze [emoji173]️ kamień z serca. Lekarz powiedział,że prawdopodobnie to dziewczynka,ale żeby się nie nastawiać ( za późno [emoji23]). Cieszę się,że zdecydowałam się iść wcześniej,prywatnie,bo teraz mam spokojna głowę.

Bardzo Wam dziękuje za wsparcie [emoji173]️ nie pomyślałabym nigdy,że na takim forum można poznać takie cudowne kobiety, które tak pięknie wspierają się nawzajem. Jeszcze raz dziękuje kochane [emoji173]️

IMG_5936.JPG

Dziewczyny, jestem już po wizycie. Nie byłam w stanie napisać wcześniej, bo tak schodził ze mnie ten stres,że aż się popłakałam. Wszystko jest dobrze [emoji173]️ kamień z serca. Lekarz powiedział,że prawdopodobnie to dziewczynka,ale żeby się nie nastawiać ( za późno [emoji23]). Cieszę się,że zdecydowałam się iść wcześniej,prywatnie,bo teraz mam spokojna głowę.

Bardzo Wam dziękuje za wsparcie [emoji173]️ nie pomyślałabym nigdy,że na takim forum można poznać takie cudowne kobiety, które tak pięknie wspierają się nawzajem. Jeszcze raz dziękuje kochane [emoji173]️

Zobacz załącznik 1042678
Cudowne wieści!! :))

Kwas foliowy brałam w pierwszy trymestrze, a od drugiego żelazo bo mi zaczęło lekko spadać poniżej granicy. Zestaw witamin dla mam brałam jeszcze jakieś pół roku po porodzie, bo zapotrzebowanie podczas regeneracji i karmienie piersią wyczerpują zapasy. Przypuszczam ze dzięki temu ładnie schudłam w ciągu 4 miesięcy i nie wypadały mi wlosy

Zobacz załącznik 1042678

Super wiadomość ;)
I jakie śliczne zdjęcie ;)

reklama
U mnie spadek sił caly czas się utrzymuje...tylko śpię...a jeszcze dzisiaj na koniec dnia poklocilam sie z mężem, a wiecie jak to jest jak sie kłóci z mezem na odległość przez kamerkę :( popłakałam sie, niby na sam koniec już bylo ok, ale hormony dalej szaleją. Zachciało nam sie jego wyjazdu za granice.

Do góry