reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny już czas żebym brała witaminy w ciąży (dha itd.), jakieś polecacie? Ostatnio brałam preg.na plus ale ginekolog uczulił mnie, że pisze np 1000 jednostek danego składnika, a obok *z informacją że zalecana dzienna dawka. Czyli jak on to ujął - oszustwo w biały dzień .

Prenatal duo - mam napisane ilość składnika + % dziennego zapotrzebowania.

15731545085302058864065010036208.jpg
Przepraszam jeśli do góry nogami przez przeglądarkę w tel dodaję.

Ostanio dużo się czyta, że wysraczy kwas foliowy A reszta jest zbędna, ani nie pomorze ani nie zaszkodzi. U nas sie nie zaleca. Ale jak nie zaszkodzi to ja biorę. Femibion :D

Niedobory i nadmiar witamin może szkodzić nie koniecznie teraz ale np po ciąży i nikt nie powiąże tego z ciążą i witaminami w ciąży.

Ja biorę ten zestaw, czuje się dobrze, wyniki krwi też mam dobre
A jak skład? Nie pokrywa się?

reklama
Nie, Vita-miner to zestaw witamin, a omegamed to tylko dha z alg [emoji4]

Zobacz załącznik 1042656

Niedobory i nadmiar witamin może szkodzić nie koniecznie teraz ale np po ciąży i nikt nie powiąże tego z ciążą i witaminami w ciąży.

Zobacz załącznik 1042656

Tutaj zrobiłam zdjęcie składu
IMG_20191107_203636.jpeg
IMG_20191107_203618.jpeg

Dziewczyny już czas żebym brała witaminy w ciąży (dha itd.), jakieś polecacie? Ostatnio brałam preg.na plus ale ginekolog uczulił mnie, że pisze np 1000 jednostek danego składnika, a obok *z informacją że zalecana dzienna dawka. Czyli jak on to ujął - oszustwo w biały dzień .
Wejdz na Pana tabletkę. On zrobil zastawienie
Najlepiej chyba wypada omegamed optima forte. Ja te biorę

Ostanio dużo się czyta, że wysraczy kwas foliowy A reszta jest zbędna, ani nie pomorze ani nie zaszkodzi. U nas sie nie zaleca. Ale jak nie zaszkodzi to ja biorę. Femibion :D
Mi tak gin mowil w pierwszej ciąży . Najlepiej kwas foliowy+d3+jod
Plus zdrowa dieta oczywiście.
W tej ciąży "zaleca" jedne witaminy, pewnie ma z nimi umowe. Ale sklad mają niezły

Matko słyszałyście o tym, że znowu noworodka znaleziono na działkach w reklamówce? ... masakra !!! Na szczęście dziewczynka żyje. Ja nie rozumiem jak można tak zrobić, w głowie mi się to nie mieści i nóż mi się w kieszeni otwiera!!!! Kobiety nie mogą zajść w ciąże, ronią, maja chore dzieci a taka ****** zostawi swoje dziecko! No ja pie****... !! :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Byc może depresja poporodowa [emoji26]

reklama
Mi tak gin mowil w pierwszej ciąży . Najlepiej kwas foliowy+d3+jod
Plus zdrowa dieta oczywiście.
W tej ciąży "zaleca" jedne witaminy, pewnie ma z nimi umowe. Ale sklad mają niezły

Zależy też od tego czy ciąża jest z towarzyszącymi chorobami bądź zagrożeniem bo wtedy zaleca sie inne witaminy.
A kazdy gin ma jakąś umowę z firmą farmaceutyczną. Jest podobnie jak w filmie BOTOX koleżanka pracuje w jednej firmie.

Do góry