reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Też czytałam, że te rozstępy to dziedziczne są więc czasami nawet najlepsze produkty nie uchronią od tego
W I ciazy smarowalam pod koniec 6-7 Mies.w sumie. Produktek mama coś tam i mialam rozstepy...kilka
Przy II ciazy zaczelam w 5 mies chyba i biooilem i nic a nic nie wyskoczylo tylko mialam te pare starych , smarowalam codziennie wieczorem. Teraz znow kupilam ale nie wiem gdzie go wsadzilam :/

Kobitki a używacie jakiś konkretnych balsamów, olejków czy innych specyfików już na swoje cialo? Wiem, że te rozstępy i tak dalej jak mają być to i tak będą, ale ja mimo wszystko postawiłam na mega nazwilzanie ciała. Macie coś do polecenia? Bo ja jak na razie to cała się topie w oliwce najzwyklejszej bambino :D
Ja kupiłam kilka produktów z AA i nie stosuje bo mi śmierdzą :/
Za to uwielbiam Ziaje - pod prysznicem smaruje się olejkiem tym nawilżającym a po balsamem - oczywiście tym dla dzieci od 1 dnia życia :D

W I ciazy smarowalam pod koniec 6-7 Mies.w sumie. Produktek mama coś tam i mialam rozstepy...kilka
Przy II ciazy zaczelam w 5 mies chyba i biooilem i nic a nic nie wyskoczylo tylko mialam te pare starych , smarowalam codziennie wieczorem. Teraz znow kupilam ale nie wiem gdzie go wsadzilam :/

Ja od początku wieczorem to jestem jak tłusta świnka od tego wszystkiego :-D :-D ale co ma być to będzie, nie będę przeżywać rozstępów, wmawiam sobie, że to takie seksowne jak u tygrysa :-D:-D

Kobitki a używacie jakiś konkretnych balsamów, olejków czy innych specyfików już na swoje cialo? Wiem, że te rozstępy i tak dalej jak mają być to i tak będą, ale ja mimo wszystko postawiłam na mega nazwilzanie ciała. Macie coś do polecenia? Bo ja jak na razie to cała się topie w oliwce najzwyklejszej bambino :D

Ja zwykłą oliwkę używam. W pierwszej nic nie używałam mam lekkie blade rozstępy.

Dziś mialam morfo i mocz i wyszly mi ketony +++ o co chodzi :( dbam o siebie zdrowo jem cukier wyszedl ok bo 84 tylko :-( :( czy moze byc przyczyną godzina? Pojechalam na pobranie po 12, po pracy. Przed laboratorium zamkniete. Caly dzien o paru łykach wody bo trzeba na czczo. Moze taka dluga przerwa od kolacji spowodowała te ketony? Przy cukrzycy mierzylam paskami ciala keton.i czasem mialam + śladowe ale nigdy +++

Ja kupiłam kilka produktów z AA i nie stosuje bo mi śmierdzą :/
Za to uwielbiam Ziaje - pod prysznicem smaruje się olejkiem tym nawilżającym a po balsamem - oczywiście tym dla dzieci od 1 dnia życia :D

O tak, ja ziaje też wielbie. Teraz nawet trafiłam na plyn, a raczej bardziej balsam do higieny intymnej. I tez mi sie sprawdza. Tania i dobra firma, a produkty jak ladnie pachna! ❤

Mokry kaszel to dobry kaszel, płuca się oczyszczają. Ważne żeby rozrzedzać wydzielinę żeby łatwiej odksztuszać i żeby na gęstej bakterie się nie rozwijały. Bez leków super jest inhalator z solą fizjologiczną 3 razy dziennie. Ważne żeby najpóźniej 2h przed snem. Inhalator to dobra inwestycja przy małym dziecku, jeszcze ci się przyda;) mnie już 2 razy w ciąży kurował, raz z kataru a raz z kaszlu mokrego
Wiem . Mam takowy (ja z tych dzieciatych) ale chodzę do pracy i jakoś brak czasu na inhalowanie. Ale chyba trzeba będzie spróbować jak nie ma wyjścia

Wiem . Mam takowy (ja z tych dzieciatych) ale chodzę do pracy i jakoś brak czasu na inhalowanie. Ale chyba trzeba będzie spróbować jak nie ma wyjścia
Moj syn dzięki inhalatorowi raz w życiu miał
Antybiotyk i to na zapalenie ucha bo już wyjścia nie było. A sól działa cuda. Także każda mama powinna się zaopatrzyć. Na początku dziecko się może bać ale z czasem bez problemu.

reklama
Do góry