reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Mowa chyba o takich unijnych programach w niektórych województwach i powiatach gdzie kwalifikują się wszystkie kobiety z danego obszaru zamieszkania do bezpłatnych badań prenatalnych ze środków unijnych. Mi udało się z tego skorzystać.

Tak ale jeśli się chodzi do gin w malutkiej miejscowości też się należy. Ja też z tego korzystać jutro będę. W pierwszej też korzystałam. A mam prawie 28 lat. W pierwszej miałam prawie 21 lat. I nie robili problemów na NFZ.

ja to jestem już po badaniach genetycznych i u mojego maluszka wykryli podejrzenie wodogłowia co ja się nacierpialam jutro mam badania prenatalne i mam nadzieję że wszystko okaże się dobrze
Kochana ściskam mocno i przesyłam dużo sił.
Czy potrzebna jest dalsza diagnostyka?
Wiem że łatwo mówić, ale badz dobrej myśli

@Klaudia12348 kciuki za Was :) będzie okey :)

Dziewczyny jutro teoretycznie mam prenatalne w Gdyni przed 15 (doktorek oddzwonił) :D pytał o tydzień - podałam początek 12, ale coś mnie wzięło i zerknęłam na aplikacje i one faktycznie pokazują inaczej... który tc mam właściwie? hEeeelp!!
4ED6A63C-6D08-45F9-AE60-699F54273F2D.jpeg
228675C6-C635-4ACE-BCC9-76D6C3918F9B.jpeg
F6A44BAF-F874-48D3-B2EB-B0DDDF36EB74.jpeg

Ja przez padaczkę od 6 lat co choruję to znieczulenie mam ograniczone i nie zawsze mogę.
Nie każdy dentysta da mi.

Chmurkę i słońce moze tęcza.

Narodowy Fundusz Zdrowia prowadzi bowiem program bezpłatnych badań prenatalnych. Aby wejść do programu kobieta musi spełniać co najmniej jedno z wymienionych niżej kryteriów:

– wiek powyżej 35 lat,
– wystąpienie wady genetycznej u dziecka z poprzedniej ciąży,
– obecność aberracji chromosomowej u któregoś z partnerów,
– nieprawidłowy wynik badania przesiewowego

Po zakwalifikowaniu się do programu kobieta ma możliwość bezpłatnego wykonania badań biochemicznych oraz USG genetycznego. W razie konieczności i po otrzymaniu skierowania od lekarza, może też w ramach tego samego programu starać się o pokrycie kosztów przeprowadzenia amniopunkcji.

Bez bolesnego stomatologa ciężko znaleźć
Jaßka jestem na 1000% pewna ze ponizej 35r.ż.
Nie pisalam o zwyklych z nfz ale o programie unijnym.

reklama
Do góry