Klaudia12348
Zaangażowana w BB
DziękujęTrzymam mocno kciuki ♡♡♡♡
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
DziękujęTrzymam mocno kciuki ♡♡♡♡
Trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści!! [emoji3590]ja to jestem już po badaniach genetycznych i u mojego maluszka wykryli podejrzenie wodogłowia co ja się nacierpialam jutro mam badania prenatalne i mam nadzieję że wszystko okaże się dobrze
Mowa chyba o takich unijnych programach w niektórych województwach i powiatach gdzie kwalifikują się wszystkie kobiety z danego obszaru zamieszkania do bezpłatnych badań prenatalnych ze środków unijnych. Mi udało się z tego skorzystać.
U mnie 250 zl USG + 150 zl PAPPARozumiem. A jaki jest koszt takiego prywatnego badania?
Orientujecie się?
Kochana ściskam mocno i przesyłam dużo sił.ja to jestem już po badaniach genetycznych i u mojego maluszka wykryli podejrzenie wodogłowia co ja się nacierpialam jutro mam badania prenatalne i mam nadzieję że wszystko okaże się dobrze
Jaßka jestem na 1000% pewna ze ponizej 35r.ż.Ja przez padaczkę od 6 lat co choruję to znieczulenie mam ograniczone i nie zawsze mogę.
Nie każdy dentysta da mi.
Chmurkę i słońce moze tęcza.
Narodowy Fundusz Zdrowia prowadzi bowiem program bezpłatnych badań prenatalnych. Aby wejść do programu kobieta musi spełniać co najmniej jedno z wymienionych niżej kryteriów:
– wiek powyżej 35 lat,
– wystąpienie wady genetycznej u dziecka z poprzedniej ciąży,
– obecność aberracji chromosomowej u któregoś z partnerów,
– nieprawidłowy wynik badania przesiewowego
Po zakwalifikowaniu się do programu kobieta ma możliwość bezpłatnego wykonania badań biochemicznych oraz USG genetycznego. W razie konieczności i po otrzymaniu skierowania od lekarza, może też w ramach tego samego programu starać się o pokrycie kosztów przeprowadzenia amniopunkcji.
Bez bolesnego stomatologa ciężko znaleźć
Dziękuję odrazu dam wam znaćTrzymam kciuki i czekamy na dobre wieści!! [emoji3590]
@Klaudia12348 kciuki za Was będzie okey
Dziewczyny jutro teoretycznie mam prenatalne w Gdyni przed 15 (doktorek oddzwonił) pytał o tydzień - podałam początek 12, ale coś mnie wzięło i zerknęłam na aplikacje i one faktycznie pokazują inaczej... który tc mam właściwie? hEeeelp!!Zobacz załącznik 1042166Zobacz załącznik 1042167Zobacz załącznik 1042168
@Klaudia12348 kciuki za Was będzie okey
Dziewczyny jutro teoretycznie mam prenatalne w Gdyni przed 15 (doktorek oddzwonił) pytał o tydzień - podałam początek 12, ale coś mnie wzięło i zerknęłam na aplikacje i one faktycznie pokazują inaczej... który tc mam właściwie?
ważne co Ci ginekolog wyliczył nie aplikacja