reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Mowa chyba o takich unijnych programach w niektórych województwach i powiatach gdzie kwalifikują się wszystkie kobiety z danego obszaru zamieszkania do bezpłatnych badań prenatalnych ze środków unijnych. Mi udało się z tego skorzystać.

Tak ale jeśli się chodzi do gin w malutkiej miejscowości też się należy. Ja też z tego korzystać jutro będę. W pierwszej też korzystałam. A mam prawie 28 lat. W pierwszej miałam prawie 21 lat. I nie robili problemów na NFZ.

ja to jestem już po badaniach genetycznych i u mojego maluszka wykryli podejrzenie wodogłowia co ja się nacierpialam jutro mam badania prenatalne i mam nadzieję że wszystko okaże się dobrze
Kochana ściskam mocno i przesyłam dużo sił.
Czy potrzebna jest dalsza diagnostyka?
Wiem że łatwo mówić, ale badz dobrej myśli

@Klaudia12348 kciuki za Was :) będzie okey :)

Dziewczyny jutro teoretycznie mam prenatalne w Gdyni przed 15 (doktorek oddzwonił) :D pytał o tydzień - podałam początek 12, ale coś mnie wzięło i zerknęłam na aplikacje i one faktycznie pokazują inaczej... który tc mam właściwie? hEeeelp!!
4ED6A63C-6D08-45F9-AE60-699F54273F2D.jpeg
228675C6-C635-4ACE-BCC9-76D6C3918F9B.jpeg
F6A44BAF-F874-48D3-B2EB-B0DDDF36EB74.jpeg

Ja przez padaczkę od 6 lat co choruję to znieczulenie mam ograniczone i nie zawsze mogę.
Nie każdy dentysta da mi.

Chmurkę i słońce moze tęcza.

Narodowy Fundusz Zdrowia prowadzi bowiem program bezpłatnych badań prenatalnych. Aby wejść do programu kobieta musi spełniać co najmniej jedno z wymienionych niżej kryteriów:

– wiek powyżej 35 lat,
– wystąpienie wady genetycznej u dziecka z poprzedniej ciąży,
– obecność aberracji chromosomowej u któregoś z partnerów,
– nieprawidłowy wynik badania przesiewowego

Po zakwalifikowaniu się do programu kobieta ma możliwość bezpłatnego wykonania badań biochemicznych oraz USG genetycznego. W razie konieczności i po otrzymaniu skierowania od lekarza, może też w ramach tego samego programu starać się o pokrycie kosztów przeprowadzenia amniopunkcji.

Bez bolesnego stomatologa ciężko znaleźć
Jaßka jestem na 1000% pewna ze ponizej 35r.ż.
Nie pisalam o zwyklych z nfz ale o programie unijnym.

reklama
Do góry