reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja też miałam. Długo nie dałam sobie nic zrobić bez znieczulenia...

Później trafilam na super lekarza ktory chciał spróbować bez znieczulenia i obiecał od razu Dac jak tylko sobie zazycze. Co 5 sek pytal czy wszystko okej i czy boli [emoji14] od tamtej pory znieczulenie brałam tylko przy rwaniu zębów:D

Ja przez padaczkę od 6 lat co choruję to znieczulenie mam ograniczone i nie zawsze mogę.
Nie każdy dentysta da mi.

Dziewczyny doradźcie. Jak dokończyć ścianę ? Weny brakuje. Może.cos wam do głowy wpadnie .Zobacz załącznik 1042137

Chmurkę i słońce moze tęcza.

Apropo prenatalnych dwoeidz sie jeszcze.. jest program unijny na bezpłatne badania prenatalne poniżej 35r.ż

Narodowy Fundusz Zdrowia prowadzi bowiem program bezpłatnych badań prenatalnych. Aby wejść do programu kobieta musi spełniać co najmniej jedno z wymienionych niżej kryteriów:

– wiek powyżej 35 lat,
– wystąpienie wady genetycznej u dziecka z poprzedniej ciąży,
– obecność aberracji chromosomowej u któregoś z partnerów,
– nieprawidłowy wynik badania przesiewowego

Po zakwalifikowaniu się do programu kobieta ma możliwość bezpłatnego wykonania badań biochemicznych oraz USG genetycznego. W razie konieczności i po otrzymaniu skierowania od lekarza, może też w ramach tego samego programu starać się o pokrycie kosztów przeprowadzenia amniopunkcji.

Bez bolesnego stomatologa ciężko znaleźć

reklama
Dziewczyny jestem już po wizycie u genetyka. Wyniki krwi dobre, ale szału nie ma. Ryzyko zeszło do 1:142, co dalej nie daje mi spokoju, więc zdecydowałam się na amniopunkcje. Tak więc Wasze kciuki będą mi jeszcze potrzebne [emoji8]

Tak bardzo chciałabym już zacząć wreszcie cieszyć się tą ciążą... [emoji22]

Ja przez padaczkę od 6 lat co choruję to znieczulenie mam ograniczone i nie zawsze mogę.
Nie każdy dentysta da mi.

Chmurkę i słońce moze tęcza.

Narodowy Fundusz Zdrowia prowadzi bowiem program bezpłatnych badań prenatalnych. Aby wejść do programu kobieta musi spełniać co najmniej jedno z wymienionych niżej kryteriów:

– wiek powyżej 35 lat,
– wystąpienie wady genetycznej u dziecka z poprzedniej ciąży,
– obecność aberracji chromosomowej u któregoś z partnerów,
– nieprawidłowy wynik badania przesiewowego

Po zakwalifikowaniu się do programu kobieta ma możliwość bezpłatnego wykonania badań biochemicznych oraz USG genetycznego. W razie konieczności i po otrzymaniu skierowania od lekarza, może też w ramach tego samego programu starać się o pokrycie kosztów przeprowadzenia amniopunkcji.

Bez bolesnego stomatologa ciężko znaleźć
Mowa chyba o takich unijnych programach w niektórych województwach i powiatach gdzie kwalifikują się wszystkie kobiety z danego obszaru zamieszkania do bezpłatnych badań prenatalnych ze środków unijnych. Mi udało się z tego skorzystać.

Dziewczyny jestem już po wizycie u genetyka. Wyniki krwi dobre, ale szału nie ma. Ryzyko zeszło do 1:142, co dalej nie daje mi spokoju, więc zdecydowałam się na amniopunkcje. Tak więc Wasze kciuki będą mi jeszcze potrzebne [emoji8]

W takim razie mocno trzymamy kciuki! Oby się okazało, że maluch jest zdrowy i reszta ciąży przebiegała bez stresu [emoji3590]

Ja mialam prenatalne tylko przez brzuch nawet nie probowal inaczej ale na usg pisalo rok produkcjo 2019 wiec pewnie jakis giga sprzet

No trzymamy kciuki dalej!! [emoji3590]

Też prowadzę ciążę na NFZ ale tam nie ma w gabinecie aparatu do USG. Badania ok na fundusz, ale USG i tak muszę prywatnie. Za pierwsze 100 zł, za to prenatalne 200 zł zapłaciłam więc tak w miarę cenowo.
Po co jest wizyta na nfz jeśli nie ma usg...? Nie rozumiem co poza usg może robić co miesiąc
I chyba już zaczynam wracać ciutdo formy albo głupiejedo reszty, bo stwierdziłam, ze zrobie kocyk dla maluszka na szydełku:cool2: Daaawno temu coś tam robiłam, ale to było ze 25 lat temu i pewnie już nic nie pamietam. Kupie na próbę włóczkę i najwyżej pozniej koty beda miały do zabawy:-) :)
W ciąży nauczyłam się szydełkować z youtube. Śmigam już nieźle

reklama
Będę was troszkę nadrabiać. Dzień ciężki. Helena mnie przetyrała. Odpoczywam teraz. Przyszła zamówioną dziś choinka:) na pniu [emoji3590][emoji3590][emoji3590]. Nic kompletnie nie zrobiłam po za malowaniem w pokoju Heli. Odpuściłam dziś z robotą. Poratowalam się u mamy i trochę odpoczęłam od krzykacza.

Dziewczyny doradźcie. Jak dokończyć ścianę ? Weny brakuje. Może.cos wam do głowy wpadnie .Zobacz załącznik 1042137
Mi sie kiedyś spodobała jedna naklejka, ale że ja oszczedniś jestem to stwierdzilam ze nie będę kasy wydawac, sama namaluje [emoji23]
Druga ściana nadal czeka na wenę
Screenshot_20191106-165204_Messenger.jpeg

Do góry