reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

A ja mam dziś humorki. Ogarnął mnie jakiś strach, niepewność i boję się zmian. Syn 5 lat to już odchowany, potrafi się zająć sobą kiedy trzeba. Oczywiście cieszę się, że jestem w ciąży i w ogóle ale jednocześnie boję tych zmian życiowych mimo, że chciałam a teraz gdy już wszystko ruszyło to się boję... Czy któraś tak ma? Czy ja zesfiksowalam przez te hormony..
tez tak mam, ale mam dwojke dzieci, 5 latek tez juz ogarniety, 3,5 latka tez juz robi sie samodzielna

reklama
Mam wrażenie, że mdli mnie od rana do wieczora! Dodatkowo nie ma apetytu, mimo że chce mi się "coś" ale nie wiem co!!
Maz przyniósł mi kebaba.. Ale nie dałam rady, a później poszedł po czekoladę hihi.. To też nie to!
Wróciłam z pracy i leżę.. Totalnie nic mi się nie chce, i tak od 2tygoni!!
wlasnie, najgorsze ,ze sie czegos chce a okazuje sie, ze to nie to

Cześć, to może i ja się przywitam. To moja 6 ciąża, mam dwoje dzieci- synka 7 lat i córcię 5 lat. Bardzo chcieliśmy z mężem trzecie dziecko ale niestety w zeszłym roku straciłam ciążę z synkiem w 17 tygodniu. Od tamtej pory miałam wiele zawirowań hormonalnych i nagle okazało się, że przywieźliśmy z wakacji dodatkowych pasażerów, bo zarodki są dwa! Na razie to jest bardzo wczesna ciąża , 6 tydzień , chociaż było już widać serduszka... Wiem że jeszcze różnie może się potoczyć. Na razie jesteśmy w szoku że to ciąża bliźniacza, wstępny termin wyliczony przeze mnie to 17.05. Mam 38 lat, nadciśnienie, Hashimoto, i jak się okazało dużą torbiel na jajniku :( przez co ciąża została uznana za wysokiego ryzyka i lekarz kazał prowadzić ją w przychodni przyszpitalnej. Pierwszą wizytę tam mam 4.10. Trzymajcie kciuki, mam nadzieję że tu z wami dłużej zostanę :)

Załączniki

• MVIMG_20190917_212623287.jpg
    MVIMG_20190917_212623287.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 115
A ja mam dziś humorki. Ogarnął mnie jakiś strach, niepewność i boję się zmian. Syn 5 lat to już odchowany, potrafi się zająć sobą kiedy trzeba. Oczywiście cieszę się, że jestem w ciąży i w ogóle ale jednocześnie boję tych zmian życiowych mimo, że chciałam a teraz gdy już wszystko ruszyło to się boję... Czy któraś tak ma? Czy ja zesfiksowalam przez te hormony..
Też tak mam i mimo iż bardzo chcialam drugiego dziecka nawet mam kilka ciuszków kupionych to jak sie dwie krechy pojawily to panika że caly świat znów stanie na głowie.
Dziewczyny podlamalam sie bardzo ...nie wytrzymalam i dzis po tygodniu zrobilam bete hc tydz temu w piatek byla 230,20 dzis urosla do 2322,00 :( niby w normie ale rtak sie boje ze jest bardzo niska jestem w dzis zaczelam 6 tc, ostatni okres 9 sierpien, w tamtych poeroniionych ciazach tez mialam niska bete :(
No i po co robić bete!? Tylko niepotrzebny stres, pojdziesz na usg i bedziesz wszystko wiedzieć. Pomyśl że ja bede żyć w nieświadomości przez najblizsze 6 tygodni bo u nas dopiero w 12tc robia USG a o becie to chyba nikt nie slyszal.

Witam wszystkie nowe mamy [emoji6] Sporo nas już tutaj.

Co do mnie to mam 36 lat jednego syna w wieku 7lat a to moja druga ciąża. Stracha tez mam okropnego bo pomimo komplikacji w puerwszej ciąży doszla jeszcze niedoczynność tarczycy i hashimoto no i wiek tez juz nie ten sam.

Dziewczyny ja tez wieczorem wygladam jak balon ale czuję tez ze mam straszne wzdęcia, no i u dolu brzuch sie zrobil taki twardszy i opuchniety.

Cześć, to może i ja się przywitam. To moja 6 ciąża, mam dwoje dzieci- synka 7 lat i córcię 5 lat. Bardzo chcieliśmy z mężem trzecie dziecko ale niestety w zeszłym roku straciłam ciążę z synkiem w 17 tygodniu. Od tamtej pory miałam wiele zawirowań hormonalnych i nagle okazało się, że przywieźliśmy z wakacji dodatkowych pasażerów, bo zarodki są dwa! Na razie to jest bardzo wczesna ciąża , 6 tydzień , chociaż było już widać serduszka... Wiem że jeszcze różnie może się potoczyć. Na razie jesteśmy w szoku że to ciąża bliźniacza, wstępny termin wyliczony przeze mnie to 17.05. Mam 38 lat, nadciśnienie, Hashimoto, i jak się okazało dużą torbiel na jajniku :( przez co ciąża została uznana za wysokiego ryzyka i lekarz kazał prowadzić ją w przychodni przyszpitalnej. Pierwszą wizytę tam mam 4.10. Trzymajcie kciuki, mam nadzieję że tu z wami dłużej zostanę :)

Podwójne Gratulacje ;)
No to mamy 2 parę bliźniaków

Ja tez mam mieszane uczucia.
Wiecie mam prawie 30 lat. Ostatnie lata to w ogóle sielanka, podróże, beztroska, spotkania ze znajomymi... a tu nagle czeka nas naprawdę duża zmiana.
Ponieważ w naszym gronie dzieci nie ma (a i małżeństwem na razie jesteśmy jedynym) to trochę się martwię, ze nawet na kawę nie będzie z kim wyjść.

Ciesze się ale i przeraża mnie ta zmiana bo moje życie do tej pory było naprawdę wygodne.
Najważniejsze żeby wszyscy zdrowi byli to i podróże ogarniemy, może tylko mniej spontanicznie ;)

Witaj [emoji4] w klubie. Ja też przywiozłam z urlopu 2 bąble [emoji23] trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Sama się denerwuje bo to jednak 2.. Wczoraj na wizycie widziałam serducha. Lekarz optymistycznie tym razem stwierdził że wszystko ok,ciąża rozwija się prawidłowo i mnie uspokoił [emoji106]

Ja mam termin na 4 maja ale wiadomo że raczej nie dotrwam..

Ja też jeszcze nie poukładałam sobie wszystkiego w głowie. Jestem w szoku i trochę przerażona jak to będzie. Mieliśmy już wszystko..odchowane 2 córki (w miarę [emoji6]) zbudowaliśmy dom.. Perspektywa wygodnych wakacji.. Długich wieczorow we dwoje itp itd.. Ale to jest nudne [emoji23] więc zaczęlismy myśleć o 3. Teraz albo nigdy.. I niespodzianka!
Musimy auto zmienić na 6 osobowe....[emoji1]

reklama

Kffiatku Kochany cześć !!
Tu Aga pamiętasz mnie może ?
Nawet Nie wiesz jak się cieszę że Cię tu widzę!!! Ogromnie trzymam kciuki za Was :-) :):-) :):-) :):-) :):-) :):-) :)

Do góry