Ja pierwszego syna rodzilam w niemczech. Tam możesz nawet przyjechać tylko na poród i po 3 godzinach wrócić do domu ja zostalam 48godzin bo po 48godz Neonatolog badal dziecko, jakbym wyszla wcześniej musialabym na własną rękę iść do lekarzaTez w Wiedniu prenatalne. Robie wszystko na miejscu bo jak drugi porod bedzie taki jak pierwszy to nie zdążę gdzieś dalej dojechać. Ja przy zapisie zaznaczyła ze chce pokoj rodzinny tylko ja i mąż mógł spać ze mną płacił tylko 50e za jedzenie. Super opcja teraz na pewno jezeli szpital do którego mnie przydziela zrobie to samo bo mąż będzie mógł spać ze mną i synek starszy bedzie mógł z nami siedzieć ile chce . Tylko na noce do domu. Tu o tyle jest fajnie , że jak pierwszy porod byl naturalnym i bez komplikacji to przy drugim mozesz po 24 godzinach wyjsc do domu .
Mój mąż mógł byc przy nas od rana do wieczora, nie mialam potrzeby żeby był w nocy teraz też nie mam takiej potrzeby, mam nadzieję tylko że będę mogła szybko wyjść bo nie wyobrażam sobie syna zostawić;(