reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

Wczoraj miałam USG i wszystko wyszło dobrze. Dostałam skierowanie na PAPA i mam problem. Robić czy nie. Mam 2 dni na decyzję. Wiem że temat ten był już dawno poruszany , ale nie wiem co zrobić. Ryzyko wad niskie. Robiłyscie czy jednak nie. Lekarz powiedział abyśmy z mężem zdecydowali sami. Wiek 26 lat. Przezierność karkowa 1,04. To moja pierwsza ciąża i mam taki dylemat teraz. W tym wieku robiłyscie to badanie?

reklama
Ja mam przydzielony, bo będzie CC. Ogólnie to można wybrać tylko ze szpitali z listy tak jak u was.

Macie dobrze, że w Polsce można sobie wybrać szpital. Ja 3 lata temu rodzac w Wiedniu tez mialam taka możliwość i moimi priorytetem byla neonataologia na oddziele, gdyby coś się działo zeby montażu nie zabierali gdzieś daleko dziecka i dowozili na drugi dzień. Od tego roku się zmieniło, mogę sobie wybrać 3 szpitale i czekam do 20 tyg ciazy na decyzję o przyjęciu, gdzie czesto siw zdarza , ze jstes przydzielona do innego z poza listy ponieważ w tamtych nie ma wolnych miejsc slabe troche.

Niestety to bardzo popularny szpital. Za pierwszym razem mi się udało po prostu dostać z ulicy, za drugim na wszelki wypadek podpisałam umowę z położną, i to ona dała mi znać że zwalnia się miejce na patologii bo jej pacjentka schodzi rodzić :) teraz zabezpieczam się swoim lekarzem bo przy tych bliźniętach tylko CC. Ale moja przyjaciółka trzykrotnie rodziła na żelaznej i trzykrotnie dostała się z ulicy :) dobrze jest skończyć ich szkołę rodzenia Zosieńkę, albo jedna z akredytowanych przez nich. Chociaż ja polecam podpisać umowę z położną ;)

Jak można podpisać umowę z położna. Ja w razie W też będę jechał do Warszawy ale ja mam półtorej godz minimum [emoji33] chciałabym się zabezpieczyć w jakimś dobrym szpitalu ale kompletnie nie wiem jak w to wejść. Mój lekarz nie pracuje w żadnym z warszawskich szpitalu..

Wczoraj miałam USG i wszystko wyszło dobrze. Dostałam skierowanie na PAPA i mam problem. Robić czy nie. Mam 2 dni na decyzję. Wiem że temat ten był już dawno poruszany , ale nie wiem co zrobić. Ryzyko wad niskie. Robiłyscie czy jednak nie. Wiek 26 lat. Przezierność karkowa 1,04.
Jak byłam w poprzedniej ciąży to też miałam 26 lat i lekarz polecił zrobić mi pappa, ale wtedy nie mówił nic o usg genetycznym.
W tej ciąży jak lekarz zrobił pomiary to stwierdził, że pappa nie muszę robić, bo jestem jeszcze poza grupą ryzyka, a z usg nie wychodzi ryzyko. Ja posłuchałam lekarza, więc może i Ty zapytaj swojego o radę.

Chodziło mi o moją pracę (pracuje w przedszkolu specjalnym z dziećmi niepełnosprawnymi). Nie chce wchodzić w środku roku bo wtedy już nic nie ogarnę więc albo wakacje, albo wrzesień jedynie. A w tym żłobku prywatnym nie ma na szczęście tyle dzieci co w państwowym QUOTE].

U nas tez nie jest duzo. Dwie grupy po 10-12 dzieci i 4 panie ;) ale jak jest 5 nowych dzieci to nie ma szans zająć się kazdym jak płacze

Jak można podpisać umowę z położna. Ja w razie W też będę jechał do Warszawy ale ja mam półtorej godz minimum [emoji33] chciałabym się zabezpieczyć w jakimś dobrym szpitalu ale kompletnie nie wiem jak w to wejść. Mój lekarz nie pracuje w żadnym z warszawskich szpitalu..

No Ty z bliźniakami to już w ogóle powinnaś mieć gwarancję, ale chyba przy cc to jest planowane, więc chyba ciutkę inaczej?

Tak, wiem. Zdążyłam przeczytać przed edycją . Uwielbiam takie pomyłki.
Mąż mojej koleżanki kiedy odpisywał na SMSa mamie:
„Tomek, obiad masz przygotowany gdzie jesteś, bo stygnie!”
Chciał odpisać:
„dzięki mamo! Zaraz będę!”
a zmieniło mu na:
„dzi*ki mamo! Zaraz będę!” Hahaha

Zapewne słownik, i miało być tam słowo "celować" hahahha

Wczoraj miałam USG i wszystko wyszło dobrze. Dostałam skierowanie na PAPA i mam problem. Robić czy nie. Mam 2 dni na decyzję. Wiem że temat ten był już dawno poruszany , ale nie wiem co zrobić. Ryzyko wad niskie. Robiłyscie czy jednak nie. Lekarz powiedział abyśmy z mężem zdecydowali sami. Wiek 26 lat. Przezierność karkowa 1,04. To moja pierwsza ciąża i mam taki dylemat teraz. W tym wieku robiłyscie to badanie?
Ja przy pierwszej ciąży 27 lat tylko usg robilam wyszlo ok nie było potrzeby papa , teraz 31 i robie oba dla swietego spokoju

Tak, wiem. Zdążyłam przeczytać przed edycją . Uwielbiam takie pomyłki.
Mąż mojej koleżanki kiedy odpisywał na SMSa mamie:
„Tomek, obiad masz przygotowany gdzie jesteś, bo stygnie!”
Chciał odpisać:
„dzięki mamo! Zaraz będę!”
a zmieniło mu na:
„dzi*ki mamo! Zaraz będę!” Hahaha
Hahahah.. To mogła się mama bardzo zdziwić, gdzie to synus łazi [emoji1787][emoji1787]
Ja piszę z telefonu, gdzie mam autokorekte, mimo, że mam zaznaczone, że jej nie chce!
Niekiedy jak czytam swoje wypociny to głowa boli hahaha pisze szybko, i nie zawsze wyłapie, literówki albo całe słowa zmienione [emoji1787][emoji1787]

reklama

Ja również wczoraj miałam badanie usg i wszystko wyszło w porządku, pappa już nie robię. Mam 20 lat ;)

Do góry