reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Wczoraj miałam USG i wszystko wyszło dobrze. Dostałam skierowanie na PAPA i mam problem. Robić czy nie. Mam 2 dni na decyzję. Wiem że temat ten był już dawno poruszany , ale nie wiem co zrobić. Ryzyko wad niskie. Robiłyscie czy jednak nie. Lekarz powiedział abyśmy z mężem zdecydowali sami. Wiek 26 lat. Przezierność karkowa 1,04. To moja pierwsza ciąża i mam taki dylemat teraz. W tym wieku robiłyscie to badanie?

reklama
Ja mam przydzielony, bo będzie CC. Ogólnie to można wybrać tylko ze szpitali z listy tak jak u was.

Macie dobrze, że w Polsce można sobie wybrać szpital. Ja 3 lata temu rodzac w Wiedniu tez mialam taka możliwość i moimi priorytetem byla neonataologia na oddziele, gdyby coś się działo zeby montażu nie zabierali gdzieś daleko dziecka i dowozili na drugi dzień. Od tego roku się zmieniło, mogę sobie wybrać 3 szpitale i czekam do 20 tyg ciazy na decyzję o przyjęciu, gdzie czesto siw zdarza , ze jstes przydzielona do innego z poza listy ponieważ w tamtych nie ma wolnych miejsc slabe troche.

Niestety to bardzo popularny szpital. Za pierwszym razem mi się udało po prostu dostać z ulicy, za drugim na wszelki wypadek podpisałam umowę z położną, i to ona dała mi znać że zwalnia się miejce na patologii bo jej pacjentka schodzi rodzić :) teraz zabezpieczam się swoim lekarzem bo przy tych bliźniętach tylko CC. Ale moja przyjaciółka trzykrotnie rodziła na żelaznej i trzykrotnie dostała się z ulicy :) dobrze jest skończyć ich szkołę rodzenia Zosieńkę, albo jedna z akredytowanych przez nich. Chociaż ja polecam podpisać umowę z położną ;)

Jak można podpisać umowę z położna. Ja w razie W też będę jechał do Warszawy ale ja mam półtorej godz minimum [emoji33] chciałabym się zabezpieczyć w jakimś dobrym szpitalu ale kompletnie nie wiem jak w to wejść. Mój lekarz nie pracuje w żadnym z warszawskich szpitalu..

Wczoraj miałam USG i wszystko wyszło dobrze. Dostałam skierowanie na PAPA i mam problem. Robić czy nie. Mam 2 dni na decyzję. Wiem że temat ten był już dawno poruszany , ale nie wiem co zrobić. Ryzyko wad niskie. Robiłyscie czy jednak nie. Wiek 26 lat. Przezierność karkowa 1,04.
Jak byłam w poprzedniej ciąży to też miałam 26 lat i lekarz polecił zrobić mi pappa, ale wtedy nie mówił nic o usg genetycznym.
W tej ciąży jak lekarz zrobił pomiary to stwierdził, że pappa nie muszę robić, bo jestem jeszcze poza grupą ryzyka, a z usg nie wychodzi ryzyko. Ja posłuchałam lekarza, więc może i Ty zapytaj swojego o radę.

Chodziło mi o moją pracę (pracuje w przedszkolu specjalnym z dziećmi niepełnosprawnymi). Nie chce wchodzić w środku roku bo wtedy już nic nie ogarnę więc albo wakacje, albo wrzesień jedynie. A w tym żłobku prywatnym nie ma na szczęście tyle dzieci co w państwowym QUOTE].

U nas tez nie jest duzo. Dwie grupy po 10-12 dzieci i 4 panie ;) ale jak jest 5 nowych dzieci to nie ma szans zająć się kazdym jak płacze

Jak można podpisać umowę z położna. Ja w razie W też będę jechał do Warszawy ale ja mam półtorej godz minimum [emoji33] chciałabym się zabezpieczyć w jakimś dobrym szpitalu ale kompletnie nie wiem jak w to wejść. Mój lekarz nie pracuje w żadnym z warszawskich szpitalu..

No Ty z bliźniakami to już w ogóle powinnaś mieć gwarancję, ale chyba przy cc to jest planowane, więc chyba ciutkę inaczej?

Tak, wiem. Zdążyłam przeczytać przed edycją . Uwielbiam takie pomyłki.
Mąż mojej koleżanki kiedy odpisywał na SMSa mamie:
„Tomek, obiad masz przygotowany gdzie jesteś, bo stygnie!”
Chciał odpisać:
„dzięki mamo! Zaraz będę!”
a zmieniło mu na:
„dzi*ki mamo! Zaraz będę!” Hahaha

Zapewne słownik, i miało być tam słowo "celować" hahahha

Wczoraj miałam USG i wszystko wyszło dobrze. Dostałam skierowanie na PAPA i mam problem. Robić czy nie. Mam 2 dni na decyzję. Wiem że temat ten był już dawno poruszany , ale nie wiem co zrobić. Ryzyko wad niskie. Robiłyscie czy jednak nie. Lekarz powiedział abyśmy z mężem zdecydowali sami. Wiek 26 lat. Przezierność karkowa 1,04. To moja pierwsza ciąża i mam taki dylemat teraz. W tym wieku robiłyscie to badanie?
Ja przy pierwszej ciąży 27 lat tylko usg robilam wyszlo ok nie było potrzeby papa , teraz 31 i robie oba dla swietego spokoju

Tak, wiem. Zdążyłam przeczytać przed edycją . Uwielbiam takie pomyłki.
Mąż mojej koleżanki kiedy odpisywał na SMSa mamie:
„Tomek, obiad masz przygotowany gdzie jesteś, bo stygnie!”
Chciał odpisać:
„dzięki mamo! Zaraz będę!”
a zmieniło mu na:
„dzi*ki mamo! Zaraz będę!” Hahaha
Hahahah.. To mogła się mama bardzo zdziwić, gdzie to synus łazi [emoji1787][emoji1787]
Ja piszę z telefonu, gdzie mam autokorekte, mimo, że mam zaznaczone, że jej nie chce!
Niekiedy jak czytam swoje wypociny to głowa boli hahaha pisze szybko, i nie zawsze wyłapie, literówki albo całe słowa zmienione [emoji1787][emoji1787]

reklama

Ja również wczoraj miałam badanie usg i wszystko wyszło w porządku, pappa już nie robię. Mam 20 lat ;)

Do góry