reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

O kurczę. A to od ciazy tak? Może już zimnym naparem z szałwii? Nie wiem kochana bo nic mi na myśl nie przychodzi :/
Od ciąży, jest nawet coś takiego jak "ciążowe zapalenie dziąseł"
Jak tylko wyszło, że jestem w ciąży kupiłam miękka szczoteczke, ale i tak.
Zrobił mi się między jedynka a 2 krwawy guzek. Ogólnie nie jest to nic poważnego, nie zagraża niczemu. Ale ten dyskomfort..!

reklama
Ja zawsze zaczynam od mikstury zanim wezmę jakieś leki.
Zagotować mleko z masłem (masła nie żałuję) i jak trochę wytraci na temperaturze to wciskam do tego większy ząbek czosnku. Można dodać jeszcze miodu, ale ja za slodkim nie przepadam i dla mnie "bukiet smaków" byłby zbyt bogaty.
Wypijam 2 duże kubki przez wieczór i następny dzień powinno być lepiej. Jak mnie coś jeszcze mroczy to powtarzam kolejnego dnia.
Zapaszek z tego jest niezły, ale ja imbiru pod żadną postacią nie trawię i nie wypiję i nie zjem
Mój koszmar z dzieciństwa :no: na samą myśl mi niedobrze

A ja mam znowu zapalenie ucha :/ byłam u internisty jakieś pół roku temu i podobno mam czyraka w uchu i muszę go wyciąć. Byle infekcja albo przemęczenie i mnie boli :(

Macie takie prawo ale pomyślałam, że każdy ma prawo dołączyć do grupy skoro dotyczy ona dziewczyn rodzących w maju 2020. Pomocne są takie informacje zasięgnięte z Waszych doświadczeń a nie tylko z internetu, książek, czy od lekarza. Ale skoro widzicie potrzebę robienia takiego podziału to pewnie. Moim zdaniem ogranoczacie tylko możliwość "zżycia" się z Wami kolejnych dziewczyn, które będą dopiero chciały, mogły dołączyć. Znacie sie od 4msc, kolejne 5 przed Wami. Jeszcze dużo internetowych "przyjaźni" mogłybyście zawrzeć.

Ale nie ironizuj z ,,przyjaźniami,, bo nawet nie wiesz jakie dyskusje i rozważania były i są na temat wątku zamkniętego.

Jak jest grupa gdzie jest 200 osób i np. 30 z nich chce stworzyć watek zamknięty to maja dostać za to becki od reszty?

Poczytaj nasze przemyślenia na ten temat i cel takiego wątku zamkniętego.
To forum nadal będzie otwarte i codziennie będą dochodzić osoby wiec stad watek zamknięty bo wiele z Nas się otwiera a naście osób czyta...

To prawda. Moja psiapsi ma. Genialna sprawa ale i kosztowna. Na pewno kiedyś zainwestuje. Moze po porodzie [emoji4]
Dostałam termomix jak rozszerzaliśmy młodej dietę. Fajny gadżet ale potrafię bez niego żyć, korzystam max raz w tygodniu. 2 dorosłych może się jeszcze naje ale z dzieckiem jest coraz trudniej. Przy 4 osobowej rodzinie nie ma szans na posiłek dla wszystkich. No generalnie nie jest taki cudowny i nie do zastąpienia, jest to opinia osoby która nie musi bronić swojej godności że przepłaciła bo nie wydałam ani grosza i mogę napisać z serducha;)

Macie takie prawo ale pomyślałam, że każdy ma prawo dołączyć do grupy skoro dotyczy ona dziewczyn rodzących w maju 2020. Pomocne są takie informacje zasięgnięte z Waszych doświadczeń a nie tylko z internetu, książek, czy od lekarza. Ale skoro widzicie potrzebę robienia takiego podziału to pewnie. Moim zdaniem ogranoczacie tylko możliwość "zżycia" się z Wami kolejnych dziewczyn, które będą dopiero chciały, mogły dołączyć. Znacie sie od 4msc, kolejne 5 przed Wami. Jeszcze dużo internetowych "przyjaźni" mogłybyście zawrzeć.
Myślę że wszystkie będziemy się tu również wypowiadały :) jeśli nie, również uważam to za niezdrowe podział.
Wydaje mi się też że każda będzie mogła dołączyć tylko nie po 2 dniach na forum, tak żeby wzbudziła zaufanie

reklama

Pewnie, że każdy ma prawo dołączyć. I nikt nie powiedział, że takiej możliwości nie będzie.
Ale żeby się "zzyc" trzeba że sobą rozmawiać a nie tylko czytać i napisać 5 postów z czego 3 dotyczące "forum zamkniętego".
Ten wątek będzie zawsze otwarty, nikt nie powiedział, że będzie martwy. Zamykamy się na oddzielnym bo tak jak właśnie napisałaś znamy się 4mc i czujemy, że to ten czas, że można sobie zaufać bardziej, i dzielić się nie tylko ciąża a życiem codziennym.
A po co takie coś na publicznym??
Pisz ile wlezie nikt nie zabroni Ci wstępu, tylko się zżyj z grupą, z nami

Do góry