reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny martwię się!
Miała któraś z was w ciąży silne bóle prawego boku pod żebrami promieniujące w stronę kręgosłupa? Trudno opisać ten ból, kłujący, bardzo silny. Leżałam w wannie i jak mnie nagle złapało tak od razu zemdlałam i później ledwo wyszłam z wanny, nie miałam siły dojść do pokoju nawet. Od tamtej pory ból zelżał ale teraz jest coraz gorzej, bardzo promieniuje w kręgosłup i nie wiem co robić. Lekarz gin powiedział ze to raczej nie jest problem ciążowy i kazał brać no spe 3x dziennie i obserwować, ewentualnie przyjechać na ostry dyżur.
Z tym ze mam wizytę w czwartek i boje się ze w szpitalu zrobią mi usg i martwię się ze to za często i zaszkodzi bobasowi. Macie doświadczenia z takim bólem?

Może żołądek od tłustego jedzenia.

reklama
To prawda. Moja psiapsi ma. Genialna sprawa ale i kosztowna. Na pewno kiedyś zainwestuje. Moze po porodzie [emoji4]
Termomix w ogóle jest świetny. Bratowa ma
I naprawdę cuda w nim robi:) a jakie drinki wychodza to wow:) my się jeszcs nie zdecydowaliśmy na zakup ale wszystko przed nami.

Ja nie miałam, ale jesteś w ciąży..skoro zemdlalas i tak bardzo Cię boli to nie bagatelizuj tego. Przynajmniej ja bym albo pojechała do lekarza albo na pogotowie jeśli bol nie przeszedł.
Dziewczyny martwię się!
Miała któraś z was w ciąży silne bóle prawego boku pod żebrami promieniujące w stronę kręgosłupa? Trudno opisać ten ból, kłujący, bardzo silny. Leżałam w wannie i jak mnie nagle złapało tak od razu zemdlałam i później ledwo wyszłam z wanny, nie miałam siły dojść do pokoju nawet. Od tamtej pory ból zelżał ale teraz jest coraz gorzej, bardzo promieniuje w kręgosłup i nie wiem co robić. Lekarz gin powiedział ze to raczej nie jest problem ciążowy i kazał brać no spe 3x dziennie i obserwować, ewentualnie przyjechać na ostry dyżur.
Z tym ze mam wizytę w czwartek i boje się ze w szpitalu zrobią mi usg i martwię się ze to za często i zaszkodzi bobasowi. Macie doświadczenia z takim bólem?

Ja przed ciążą byłam pod opieką diabetologa, mam IO i hiperinsulinemię. Obecnie lekarz traktuje mnie jakbym miała cukrzycę ciążową, mierzę 6x dziennie cukier glukometrem i co 2 m-ce badania lab. Cukier mam cały czas w normie (przed posiłkiem do 90, 1h po posiłku max 120), choć nie trzymam się do końca diety i jem czasem słodycze, np. dziś bajaderkę, uwielbiam!
No to tylko sie cieszyć, że Ci sie unormowało. Dieta bardzo ważna, male posiłki i często. Jak są dobre cukry to i bajaderka , póki jest ok.

Szukaj , szukaj [emoji4]
Ja właśnie nie chce za dużo kupić i nie chodzi tu tylko o kasę, ale w tych czasach kupujemy zdecydowanie za dużo.. A z tego co czytam większość rzeczy mamusie nawet nie używają
Juz wrzuciłam;) co prawda nie ma idealnej wyprawki, niekiedy rzeczy ktore przydały się jednej mamie nie przydadzą sie drugiej.
Jedno dziecko Bedzie ulewalo i bedzie trzeba przebierac kilka razy dziennie a drugiemu jedno ubranie na dzień wystarczy

Ja z biegiem czasu wiem ze wszystkiego kupilam o dużo za dużo

Przy pierwszej niektóre ciuszki raz tylko ubrałam synowi bo tak szybko rósł. Teraz za dużo kupować nie chcę

Ja znowu w drugą stronę .posłuchałam wszystkich dookoła i najmniejszego rozmiaru kilka sztuk miałam .
A moja mała topiła się w 56 :D.
I wolno rosła .
Teraz mam zamiar lepiej się przygotować

reklama
Będę się uczyła na błędach [emoji85]
Juz wrzuciłam;) co prawda nie ma idealnej wyprawki, niekiedy rzeczy ktore przydały się jednej mamie nie przydadzą sie drugiej.
Jedno dziecko Bedzie ulewalo i bedzie trzeba przebierac kilka razy dziennie a drugiemu jedno ubranie na dzień wystarczy

Ja z biegiem czasu wiem ze wszystkiego kupilam o dużo za dużo

Do góry