reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Mój syn z matmy super, ale z j. polskiego. Dokładnie to co piszesz.... Nie umie zdania sklecić... Przykład na bieżąco bo właśnie dzisiaj stał się cud i ma coś zadane- napisać max 3 zdania na temat Detektywa Pozytywki... Siedzi już nad tym 30 minut.. Stwierdził że skoro max 3 to on napisze 2 bo będzie wtedy do pary... BOŻE widzisz i nie grzmisz no załamka normalnie... Bo nawet z tymi dwoma jest problem... :angry:

przepraszam ale padłam :D dzieci to mają świetne wymówki.
Ja ostatnio zaznaczalam błędy w ćwiczeniach A ten kostkę Rubika układa. Pytam czy go obchodzą jego błędy A on na to "nie, nie obchodzą". Weź tu gadaj z takim...

No mi wlasnie się nie podoba ten brak pisania. On nie umie kilku zdań spójnych sklecić . Robi tyle błędów, że szok. Każda lektura to droga przez mękę ( A przecież w młodszych klasach same przyjemne książki są).
Podejrzewam, że ma dysleksje ale Pani nie wysyła go na diagnozę...

Powinien go zobaczyć ktoś z poradni psychologiczno pedagogicznej. Na dysleksje wysyłają później z tego co mi się wydaje, ale dzieci mają też inne problemy nie tylko dysleksja. Może mieć choćby problemy z koncentracją i skupieniem. Szkoda, żeby do tej 4 klasy się tak męczył. Spróbuj porozmawiać z wychowawcą.

Boże kobitki jaki ja mam dzisiaj masakryczny nastrój! Nie wiem czy to przez tą pogodę czy hormony :-D ale strasznie słaba jestem, przelezalam całe popołudnie i chyba niedługo kąpiel i spanie :-D mam pytanie do was tylko nie wiem za bardzo jak to co czuje określić. Czuje ciąlge taką...pustke w brzuchu :-D niby taki głód ale głodna nie jestem, taka pustka. Możecie się ze mnie śmiać ale serio musiałam wam o tym napisać, a nóż któraś będzie czuła to samo :-D

przepraszam ale padłam :D dzieci to mają świetne wymówki.
Ja ostatnio zaznaczalam błędy w ćwiczeniach A ten kostkę Rubika układa. Pytam czy go obchodzą jego błędy A on na to "nie, nie obchodzą". Weź tu gadaj z takim...
Mnie też śmiech straszny dopadł... Wiesz ja się staram do tego na luzie podchodzić i nie spinać się za bardzo, bo ale na głowę też sobie nie można dać wejść.... Ja mam dwóch takich artystów w domu, a jeden lepszy od drugiego :cool2:

Powinien go zobaczyć ktoś z poradni psychologiczno pedagogicznej. Na dysleksje wysyłają później z tego co mi się wydaje, ale dzieci mają też inne problemy nie tylko dysleksja. Może mieć choćby problemy z koncentracją i skupieniem. Szkoda, żeby do tej 4 klasy się tak męczył. Spróbuj porozmawiać z wychowawcą.

On ma napisany wyraz i pod spodem przepisuje z błędem. Podpiera się przy pisaniu i czytaniu. Zjada literki. Jak czyta to popełnia sporo błędów i przekręca wyrazy.
Np ostatnio było napisane statek w porcie A on.."statek w prącie" :D

reklama
Do góry