reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
I co zadowolona z powrotu jesteś? Ja mieszkam w Austrii i cos tam cicho myślę o powrocie do Polski po porodzie, ale mieszkam tu 10 i tak ciężko mi się zdecydować.

My mieszkaliśmy w Irlandii. Uciekliśmy między innymi z powodu pogody i stylu życia narzuconego przez pogodę właśnie.. Mało na świeżym powietrzu.. Rzadko na rowerze... Itd itp. Zrobiliśmy to też ze względu na dzieci które zawsze ciągnęło do wszystkich z naszych rodzin a zwłaszcza do babć i dziadków. Jest też wiele innych rzeczy które przyczyniły się do powrotu ale to może kiedyś na wątku zamkniętym już.
Ja mam porównanie służby zdrowia, szkoły itp. I dla mnie każdy system ma wady i trzeba wybrać mniejsze zło.
Nie wiem jeszcze czy żałuję bo na razie jestem jeszcze sama z dziewczynami. Ja pracę szybko znalazłam i znajdę ewentualnie jeśli trzeba będzie. Mój Mąż ma trochę gorzej więc zobaczymy. Zawsze możemy spakować się i wyjechać znowu. Jedno wiem na pewno moje serce jest podzielone na pół. Uwielbiam wracać na urlop do IE I dobrze mi tu (jak mąż nas odwiedza) i do końca życia zawsze będę tęsknić za jednym albo drugim.
Gdyby to nie była tak oddalona wyspa i ta pogoda pewnue bym nie wróciła.

No mi wlasnie się nie podoba ten brak pisania. On nie umie kilku zdań spójnych sklecić . Robi tyle błędów, że szok. Każda lektura to droga przez mękę ( A przecież w młodszych klasach same przyjemne książki są).
Podejrzewam, że ma dysleksje ale Pani nie wysyła go na diagnozę...
Mój syn z matmy super, ale z j. polskiego. Dokładnie to co piszesz.... Nie umie zdania sklecić... Przykład na bieżąco bo właśnie dzisiaj stał się cud i ma coś zadane- napisać max 3 zdania na temat Detektywa Pozytywki... Siedzi już nad tym 30 minut.. Stwierdził że skoro max 3 to on napisze 2 bo będzie wtedy do pary... BOŻE widzisz i nie grzmisz no załamka normalnie... Bo nawet z tymi dwoma jest problem... :angry:

A znacie sklep newbie? Ja mojemu tam głównie kupuje ubranka albo w next. Ale dla chłopca to rozsądnie bo jakość rzadko mnie coś tam aż tak mocno zachwyci na wow ale dla dziewczynki! Matko jakbym tylko miała dziewczynkę
emoji7.png
emoji7.png
emoji7.png

Jeden z moich ulubionych sklepów dla maluchów. Moja córka ma 60% ubranek od nich. Część ma z działu dla dziewczynek i sporo z działu dla chłopców . (bo ona to tak specyficznie jest ubierana )
Lindex też lubię, ma kolekcje w podobnym stylu co Newbie.

reklama
Ale się naczytałam, 40 stron od wczoraj narobiłyście!
@OdNowa wybacz, że zapytam, ale co to za haemowe wtyki na min. 30%? Nawet pracownicy nie mają takiej zniżki :p

Ja w środę idę na prenatalne. Trochę się nakręciłam od czytania waszych postów, że może już będzie widać kto to siedzi we mnie... chociaż ja i tak planuję robić wyprawkę raczej w neutralnych kolorach. Wydaje mi się, że przy takim maluszku świeżaku najważniejsza będzie wygoda np. w szybkim zmienianiu zafajdanych bodziaków a stroić się będziemy jak już dzidzia będzie trochę większa.

Dziewczyny, które mają już dzieci! Macie przewijaki? Tzn. wiecie, taka np. „komódka” i u góry przewijak a na dole półki lub szafki. Czy może taki mobilny, w sensie sama „tacka”? Zastanawiam się, czy takie coś okaże sie potrzebne czy wystarczy właśnie jakaś mata czy tacka i na łóżku przewijanie...
Ja mialam taki na lozeczko i bylam zadowolona. Nie bylo trzeba sie schylac a bylam po cc. Przewijalam na nim dopoki synek nie zaczol siadac i raczkowac. Od tego czasu to przewijanie stalo sie nie lada sztuka. A odkad chodzi to juz wogole. Przewaznie jest to na stojaco i z bajkami w tle inaczej ucieka po calym domu.

Do góry