reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja chodzę prywatnie do gin i za zwykła wizytę z usg płace 200zl, zobaczymy w środę ile mi policzy za prenatalne. Pewnie z 400zl ale zapłaciłabym każda kwotę u tego lekarza bo się czuje bezpiecznie pod jego opieka.
To najważniejsze. Z resztą moja za wizytę, usg normalną bierze 150zł. A bardzo fajna sensowna babka. Mogłabym chodzić na nfz bo mam taką w miarę ok babkę... Ale jednak ta prywatna lepiej mi odpowiada i widzę, że jej zależy.

reklama
Wow to duzo płacicie. Za tą kase to ja 2-3 razy mogę iść na usg. Ja wczesniej jak jeździłam do kliniki nieplodnosci to wydawalam majatek, kazda wizyta i badania to koszt ok 800 zl i tak bylo 2-3 razy w miesiącu jak cos nowego wychodziło.

Ja nie jestem zwolenniczka ograniczania. Ja myśle że jak się chce rzucić to jedyny sposób to ciach i koniec. Był okres ze 3 lata nie paliłam. Pamietam przechodziłam obok kościoła jakiegoś i paliłam i w trakcie stwierdziłam ze to moj ostatni i pozostałe wyrzuciłam do kosza. Po 3 latach z głupoty wróciłam ale jak się dowiedziałam o ciąży to znów zrobiłam ciach. Mnie prenatalne z pappa to ok 500 zł wyniesie. Nie poszłam na NFZ. Chociaż mam 35 lat i mi się należy.
Ja kiedyś też rzuciłam i po 2 latach z głupoty zaczęłam znowu palic

Mi się udało zrobić prenatalne w prywatnej klinice, która jest objęta programem z UE. A tak to koszt badania u nich 250 zł plus 180 pappa.

:)
IMG_20191102_181757.jpeg

@Dmalw ja też lubię kundelki ale jedno z naszych dzieci jest alergikiem ( wziewnym plus na kotka) A psa chcemy mieć zanim urodzi się dzidziuś więc wolę nie ryzykować,że będę musiała oddawać przyjaciela i kupić psa, który ma włosy.

reklama
Do góry