reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Spodnie, legginsy i rajstopy kupiłam w Lidlu. W bluzki się jeszcze mieszczę przylegają po prostu do brzucha [emoji6] kurtkę zimową chyba na allegro kupię, bo w moja stara się nie zapnę...
O widzisz dzięki, popatrzę w Lidlu. No ja też się nie zapne w zimową, myślę że miesiąc obejde w jesiennej i trzeba nowa.

Ale różnorodność tematów:

Jesli chodzi o przesądy dotyczące cmentarza i pogrzebów, to u mnie się nie da zastosować bo niestety jutro mam pogrzeb teścia. Ale ja myśle ze dziadek będzie teraz specjalnie czuwał na wnuczkiem którego nie poznał (no i coś mi się wydaje ze może będzie wnuczek to damy mu na imię Antonio po dziadku ).

Ja tez początkowo nie chciałam nikomu mówić aż do 12 tygodnia i nie kupować nic ani nie planować, ale pojechałam do mojej mamy, która jest chora i nie wyobrażałam sobie żeby jej osobiście (mieszkam we Włoszech) nie powiedzieć i nie dać jej szansy kupować małych śpioszków. A po mamie to już reszta mojej rodziny tez się dowiedziała bo pomyślałam ze bez sensu. Jeśli chodzi o rodzine męża, to wygadał wszystkim jak byłam w Polsce i wylądowałam w szpitalu. Teraz wszyscy już wiedza i się cieszą.

Wozek mam już w koszyku na Amazonie (w oczekiwaniu na jakaś ekstra kasę) Cybex Balios S + nosidełko Cybex, podobno super się sprawdza na piasku a ja mieszkam przy plazy

Prenatalne mam we wtorek 5/11 na 10.40 i tego samego dnia pobieranie krwi na Pappa, ale mam 37 lat, niedoczynnosc tarczycy, mięśniaka, mamę z rakiem piersi - raczej się nie spodziewam jakiś szałowych statystyk - ale dla mnie to tylko to, statystyki. Mojej siostrze na prenatalnych i w okolicy 3 różnych lekarzy powiedział ze mój siostrzeniec nie ma prawej rączki a dwa miesiące potem już miał. A co było łez i martwienia. Ja wierze ze po tylu latach czekania i tylu osobach które się modlą za mnie i maleństwo, urodzi się zdrowe i bardzie wszystko dobrze.

Rozglądacie się już za wózkiem? Mi się bardzo podoba X-lander X run, ale o używany bardzo trudno na Pomorzu...
Ja na 99% kupie spacerowke joie mytrax i dokupie gondolę... mialam spacerowke joie litetrax dla syna i bylam bardzo zadowolona...

Tym razem nie będę się bawić w zestawy 2w1 bo ostatnio kupilam tako i mimo ze nie był tani (prawie 2tys bez fotelika) to zadowolona nie byłam...

6tys na pewno za wozek bym nie dała:)

Ja w poprzedniej ciąży kupiłam tylko jedne leginsy i 4 podkoszulki w H&M dla ciężarnych. Do końca chodziłam w swoich ciuchach. Miałam to szczęście, że do 7 miesiąca mieściłam się w kurtce oraz w swoich spodniach (ale miałam też malutki brzuszek) 8, 9 miesiąc już było bardzo ciepło. Wystarczyły getry, koszulka i rozpięta koszula. Dzięki temu udało mi się zaoszczędzić sporo na ciuchach ciążowych.

Ja o wózkach nie myślę jeszcze, pozbylismy się wszystkiego po dziaciach, więc czeka nas zakup wyprawki od a do z ale to za kilka miesięcy.
Dziewczyny gdzie kupujecie ciuchy ciążowe? Żeby nie wydać majątku na 4 miesiące chodzenia. Muszę kupić kurtkę zimową, jakiś sweterek, jeansy, może kiecke.

Dziewczyny gdzie kupujecie ciuchy ciążowe? Żeby nie wydać majątku na 4 miesiące chodzenia. Muszę kupić kurtkę zimową, jakiś sweterek, jeansy, może kiecke.
Spodnie kupiłam nowe w lidlu bo kosztowały po 40zł a resztę używane na allegro i olx które później znowu rzucę na allegro. Nieźle się już obkupiłam. Priorytetem dla mnie była kurtka. Za 3 tygodnie mam imprezę z pracy i dzisiaj odebrałam paczuchę z sukienką happy mum za 50zł z wysyłką❤. Bardzo lubię jakość i kroje ich ubrań ale ceny nowych mają z kosmosu jeśli popatrzeć tak jak napisałaś że ponosimy je max pół roku

Też sobie nie wyobrażam żeby w takich okolicznościach nie powiedzieć. Ja w Polsce nie będę przed porodem. Gdybyśmy jechali to z pewnością powiadomiłabym wszystkich osobiście. Że mieszkamy zagranicą, poczekam jeszcze 2 tyg do badań i im powiem.

Ja tez początkowo nie chciałam nikomu mówić aż do 12 tygodnia i nie kupować nic ani nie planować, ale pojechałam do mojej mamy, która jest chora i nie wyobrażałam sobie żeby jej osobiście (mieszkam we Włoszech) nie powiedzieć i nie dać jej szansy kupować małych śpioszków. A po mamie to już reszta mojej rodziny tez się dowiedziała bo pomyślałam ze bez sensu. Jeśli chodzi o rodzine męża, to wygadał wszystkim jak byłam w Polsce i wylądowałam w szpitalu. Teraz wszyscy już wiedza i się cieszą.

reklama
Do góry