Na usg genetyczne bym się zdecydowała. Moj lekarz tez nie robi i dlatego skierował do innego który się stricte tym zajmuje.ja tez bylam na usg, ale lekarka mowi, ze ona nie robi genetycznych i moze sprawdzic czy ok. To dzicko sie rusza, jest ok, ale lezy ukosem i ona kosci nosowej nie widzi, ale ona tez nie ocenia bo sie zabardzo nie zna... czy ja mam jutro znalezc jakiegos, ktory mi zrobi?? wyjde z siebie...
reklama
missroszi
Fanka BB :)
mój lekarz też nie robi ale już na początku ciąży prosił bym się zastanowiła nad prenatalnymi, że da mi namiar na specjalistę. wiedziałam, że usg prenatalne będę robić , nie byłam przekonana do pappa ale jednak lekarz ZALECIŁ.ja tez bylam na usg, ale lekarka mowi, ze ona nie robi genetycznych i moze sprawdzic czy ok. To dzicko sie rusza, jest ok, ale lezy ukosem i ona kosci nosowej nie widzi, ale ona tez nie ocenia bo sie zabardzo nie zna... czy ja mam jutro znalezc jakiegos, ktory mi zrobi?? wyjde z siebie...
Ostatnia edycja:
Ojej dziewczyny przepraszam dopiero przeczytałam wiadomości. Bardzo mi przykro trzymam kciuki żeby wszystko było jak najlepiej[emoji255][emoji170] Wy tu o takich problemach a ja się wychylam z jakąś migreną...
Ściskam Was mocno [emoji170]
Ściskam Was mocno [emoji170]
madziolina_p
ona nie wykonuje takich bo nie ma kwalifikacji...Ale to było USG prenatalne?
milenka30
Madziolina usg prenatalne najpewniejszej u lekarza z certyfikatem, oni biorą właśnie po 250 - 300zl za usg. Dziecko faktycznie ciężko ułożone jak na kolejnym usg nie było kości widać. A nie masz teraz wizyty? Moze skonsultuj z lekarzem
nicelady
Madziolina usg prenatalne najpewniejszej u lekarza z certyfikatem, oni biorą właśnie po 250 - 300zl za usg. Dziecko faktycznie ciężko ułożone jak na kolejnym usg nie było kości widać. A nie masz teraz wizyty? Moze skonsultuj z lekarzem
Tak, to prawda. Jest też taka strona, na której wszyscy certyfikowani lekarze są wypisani (akurat teraz nie mogę znaleźć adresu).
missroszi
to twój lekarz prowadzący? powinna pokierować do innego albo zaznaczyć na początku, że takich badań nie robi.ona nie wykonuje takich bo nie ma kwalifikacji...
Moja koleżanka nie robiła 1 prenatalnych bo jej lekarka nawet o tym nie wspomniała.
Robiła połówkowe i mówiła jak się ciszy ze w końcu usłyszała bicie serca bo jej lekarka miała stare usg bez tego. Dla mnie to lekki szok bo ja serce swojego dziecka usłyszałam na 1 wizycie w 7 tyg.
Bardzo ważne jest znalezienie dobrego lekarza
A ja jutro mam biopsje szpiku i modle się aby poza białaczka nie przyczepiło się gorsze gow...o.
13.11 prenatalne. Teraz tylko przetłumaczyć sobie i się wyciszyć. Boże… Jakie to wszystko trudne.
Czytam o tych testach papa i powiem wam że sama nie wiem co robić… Pewnie zrobię już dla świętego spokoju ale jak wynik nie będzie dobry to będę się starała nie brać tego w 100% do siebie.
13.11 prenatalne. Teraz tylko przetłumaczyć sobie i się wyciszyć. Boże… Jakie to wszystko trudne.
Czytam o tych testach papa i powiem wam że sama nie wiem co robić… Pewnie zrobię już dla świętego spokoju ale jak wynik nie będzie dobry to będę się starała nie brać tego w 100% do siebie.
Kiniawk
ja tez bylam na usg, ale lekarka mowi, ze ona nie robi genetycznych i moze sprawdzic czy ok. To dzicko sie rusza, jest ok, ale lezy ukosem i ona kosci nosowej nie widzi, ale ona tez nie ocenia bo sie zabardzo nie zna... czy ja mam jutro znalezc jakiegos, ktory mi zrobi?? wyjde z siebie...
W poprzedniej ciąży moja prowadząca gin też nie miała specjalizacji do usg genetycznych, kazała mi umówić się do lekarza który takie badania USG robi. I dostałam od niej normalnie skierowanie i z nim poszłam do innego lekarza.
W obecnej mój gin prowadzący się na tym zna, i on mi takie usg zrobil.
Obie ciąże prowadzone na NFZ.
Twoja Nie powiedziała Ci co masz zrobić? Gdzie i do kogo się udać?
reklama
nataliaa28
Dziewczyny wracam z wizyty najgorszy stres za mną. Wszystko dobrze, wszystko zobaczyłam prócz płci
Przeziernosc i kość nosowa w porządku. Raczki i nóżki paluszki nawet widziałam <3
Dołączę później foto bo w samochodzie ciemno.
Przeziernosc i kość nosowa w porządku. Raczki i nóżki paluszki nawet widziałam <3
Dołączę później foto bo w samochodzie ciemno.
Podziel się: